Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2009-04-19 21:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Timiāns
Šovakar bij' ruksis baltvīnā ar timiānu (tjipa 4. porcijas, bet izskatās, ka Juniors piebeigs vēl šovakar)

ps, ps. Protams, vistai rozmarīnā i klātu nestāv, bet arī ļoti garšīgi.


Vajadzēs:
900 g cūķa filejas (es ņēmu šķiņķi bez ādas un ar 3mm taukumiņu - nebī nekādas skādes)
5 ēdkarotes olīveļļas (vai citas eljes, ka tik nav nerafinēta saulespuķu, tas būs pārāk...)
puspudele pussausa baltvīna (es jēmu pussaldo Alazaņi, i ne vainas)
3 lielas (lielas) ķiploka daivas
1/2 ēdamkarote sakapāta (jā, [info]kinskis, sakapāta, tā te receptē rakstīts) svaiga timiāna


Attaisa vīna pudeli, pagaršo, vai nav sabojājies. Sagriež gaļu gulaša lieluma kusaciņos. Dažus no tiem iedod kaķim, kurš bļaun un plēš galda (vai Jūsu) kāju. Gaļu smuki apbrūnina no visām pusēm, uzlej vīnu, kādu glāzi. Sasmalcina ķiplokus, pieber pie gaļas un vīna, uzmaļ pa virsu piparus, pieber sāli (tos pēc garšas) un liek sautēties uz minūtēm 45 uz švaka guns. Pēc brīža palūr, kas ar šķidrumu, ja nepieciešams, pielej vēl vīnu. Brīdinu - mērce sanāk ļoti smeķīga, tamdēļ tok pareizi būs izliet katlā kādu pus pudeli tā vīna. Kad laiks iet uz beigām, smalki sakapā timiānu, pieber gaļai/mērcei, apmaisa un atstāj uz kādām 5 minūtēm ievilkties.
Receptē klāt bij ieteikti krāsnī cepti tupeņi, tak arī ar rīsiem nebija ne vainas!;) Un atlikušo baltvīnu salēju pa glāzēm, ko piedzert klāt pie vakariņām;)

Recepte ņemta iz veca "Labu apetīti"



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]le_minga
2009-04-20 01:36 (saite)
mums vakarinjaas bija eksperiments - klopeets cuuks sapiparots un citaadi sagarshvielots, tad sarulleets - rullii viduu pietinaam plaani sagrieztu skjinkji un kalteetas pluumes+aprikozes - sagraiziitas un sajauktas ar drupinaatu fetas sieru...
tos cuukrulljus liekaam cepam formaa, kuraa nedaudz oliivelljas ar saspiestaam kjiplokdaivaam un paaris rozmariina zarinjiem (peedeejais kaa reiz ir tas eksperiments)...
-
visu cepeshkraasnii uzkarseetaa - lai aprauj bruunumu no abaam puseem...

tad paarlejam visu ar vienaa masaa sablendeetiem: saulee kalteetiem tomaatiem iz Mikado burcinjas (dazhas skjeeliites tomaatu + bikinj ellja, kuraa tie tureeti) + kjiploki + saldais kreejums + bik bik zaljumi un pipari...

iemetaam kraasnii un aizmirsaam uz kaadu laiku... :)
kad saaka labi smarzhot un raadiijaas, kaa gandriiz gatavs - paarkaisiijaam ar sieru...

mjamma... (ar piedevaam protams - kas kuram - kam svaigi daarzeniishi, kam /lasi: puikaam/ karpelji...)

/bet nu - Spriidiits pazinjoja - gards gan mammiit, bet ja var - naakamreiz taisi tomeer labaak bez taam skujaam (rozmariina!) ;D
un taisniiba vinjam ir - shis zaljums tomeer labaak vistai piestaav, vai kraasnii ceptiem kartupeljiem :)/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-04-20 07:39 (saite)
Nu izklausās arī garšīgi;)
Jā, cūks vairāk tomēr laikam grib ar timiānu draudzēties;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2009-04-20 09:56 (saite)
bij jau arii garshiigi - tas tik Spriidiits mums te ar savu smalko degunu un skujaam ;D
-
tas tiesa - timiaans buutu labaak dereejis... jeb shajaa "komplektaazhaa" estragons... diemzheel svaigaa veidaa man jamo nebija maajaas... kalteeto "lauzaas" likt, ja svags rozmariins postaa iet ("zhadnostj menja zagubila")...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-04-20 12:28 (saite)
Nu tas jau normāli - mani arī vienmēr žadnostj gubit;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]traffico
2009-04-20 10:29 (saite)
Gatavošanai UN pagaršošanai ar puspudeli nepietiks! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-04-20 12:28 (saite)
Citiem ir mazākas mutītes!;P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?