Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2009-04-19 21:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Timiāns
Šovakar bij' ruksis baltvīnā ar timiānu (tjipa 4. porcijas, bet izskatās, ka Juniors piebeigs vēl šovakar)

ps, ps. Protams, vistai rozmarīnā i klātu nestāv, bet arī ļoti garšīgi.


Vajadzēs:
900 g cūķa filejas (es ņēmu šķiņķi bez ādas un ar 3mm taukumiņu - nebī nekādas skādes)
5 ēdkarotes olīveļļas (vai citas eljes, ka tik nav nerafinēta saulespuķu, tas būs pārāk...)
puspudele pussausa baltvīna (es jēmu pussaldo Alazaņi, i ne vainas)
3 lielas (lielas) ķiploka daivas
1/2 ēdamkarote sakapāta (jā, [info]kinskis, sakapāta, tā te receptē rakstīts) svaiga timiāna


Attaisa vīna pudeli, pagaršo, vai nav sabojājies. Sagriež gaļu gulaša lieluma kusaciņos. Dažus no tiem iedod kaķim, kurš bļaun un plēš galda (vai Jūsu) kāju. Gaļu smuki apbrūnina no visām pusēm, uzlej vīnu, kādu glāzi. Sasmalcina ķiplokus, pieber pie gaļas un vīna, uzmaļ pa virsu piparus, pieber sāli (tos pēc garšas) un liek sautēties uz minūtēm 45 uz švaka guns. Pēc brīža palūr, kas ar šķidrumu, ja nepieciešams, pielej vēl vīnu. Brīdinu - mērce sanāk ļoti smeķīga, tamdēļ tok pareizi būs izliet katlā kādu pus pudeli tā vīna. Kad laiks iet uz beigām, smalki sakapā timiānu, pieber gaļai/mērcei, apmaisa un atstāj uz kādām 5 minūtēm ievilkties.
Receptē klāt bij ieteikti krāsnī cepti tupeņi, tak arī ar rīsiem nebija ne vainas!;) Un atlikušo baltvīnu salēju pa glāzēm, ko piedzert klāt pie vakariņām;)

Recepte ņemta iz veca "Labu apetīti"


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?