Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2015-08-20 18:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Dikti vienkārši: ja uznāk eksistenciālas skumjas ar vadmotīvu "nahuja man šitāda dzīve, nahuja man vispār dzīve, nahuja es piedzimu?!", tad var kalendārā neskatīties. Ir vai nu maija sākums (Pirms-dzimšanas Dienas depresija), vai augusta beigas (Sievietes Reproduktīvā Vecumā depresija), vai arī februāris (Lielā Ziemas depresija).
Zakaļebalo!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2015-08-20 19:14 (saite)
Aha. Kālab augustā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-08-20 19:41 (saite)
Ģēnētiskā atmiņa no senākiem laikiem - vislabākais laiks palikt stāvoklī :) Pirmos 4 mēnešus sieviete gan ir miegaina, bet visnotaļ enerģiska, pat mazliet vairāk kā parasti (VDR sportistes grūtniecību savulaik izmantoja kā dopingu), tātad ražas ievākšanas laikā joprojām var strādāt, pēc tam pienāk ziema, tumsa, aukstums, tad vairāk pa iekšu dzīvojas, ņemās ar rokdarbiem, daudz guļ. Un pavasarī, kad atkal jāsāk smagākus darbus strādāt, tad jau bērns ir piedzimis, ja nu kas, tad arī govīm teļi atskrējuši, piena gana, siltuma arī. Pa vasaru bērns "apveļas", ir lielāka cerība, ka pārdzīvos ziemu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2015-08-20 20:30 (saite)
Vot! Man jau ar visu laiku likās, ka pavasaris nemaz nav tas laiks, kad uz drāzienu (latviski izsakoties) visvairāk velk ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2015-08-20 20:33 (saite)
Pavasarī sākas intensīva meklēšanās un drāšanās, lai uz vasaras beigām viss jau būtu noticis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2015-08-20 20:43 (saite)
Nu bet! Pirmais "drāziens" parasti sanāk drīzāk ap Jāņiem, kad var iziet dabā vai atvests pirmais siens, kurā var gulēt, citādi - daudz padrāzīsies cilvēku pilnā istabā?! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2015-08-20 19:41 (saite)
Ja ieņem vasaras beigās/rudens sākumā, dzemdēt sanāk nākamā pavasara beigās/vasaras sākumā. Bērnelim vislielākās izredzes izdzīvot, savukārt māte jau varēs iet pļaujas darbos un nodrošināt ziemai ēdmaņu. Dabasmāte ir viltīga aprēķinātāja un vispār kuce.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?