Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2014-11-07 12:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Palasījos es te vienā Cibas žurnālā komentārus, un attiecībā uz Latviju kā homofobāko valsti ja ne pasaulē, tad Eiropā nudien, sliecos pievienoties ārkārtīgi nepopulārajam [info]unpy viedoklim, ka tā jau nemaz nav. Jā, ir kāds bariņš dimiterveidīgo ekstrēmistu, bet kur viņu nav. Delfu komentāri vispār nav arguments (jo īpaši pilnmēness laikā), kur garantija, ka visu to neraksta kādi daždesmit, nu simts cilvēki - paši sev oponējot un savā starpā rejoties. Sen gan neesmu lasījusi, bet kādreiz bezmaz tā izskatījās.
Un vēl ir interesanti, ka cilvēki, kam ir pazīstami daži geji (iespējams - viens) sirsnīgi atstāsta, ka viņu draugs ir teicis, kā nu šis te LV ticis diskriminēts. Piedodiet, man viņi ir pazīstami steriem - gan puiši, gan kāds pārītis meiteņu, daži no viņiem patiesi tuvi draugi, tak neviens nav stāstījis par smagiem diskriminācijas gadījumiem. Nē, nu var jau būt, ka visi nolēmuši mani saudzēt un ļaut neizkāpt no rūķu-pūķu pasaules :)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2014-11-07 17:48 (saite)
Tāpēc, ka Latvijā daudzas lietas ir jaunas. Atgādināšu, ka vēl tikai pirms 20 gadiem homoseksualitāte bija krimināli sodāms nodarījums, tā ka var teikt, ka mēs esam gājuši milzu soļus pa šo laiku, ka vispār par šādu partnerattiecību reģistrēšanas un adopcijas iespēju tiek runāts un spriests, attiecīgi vienā brīdī tas notiks. Bet ka šeit nu tas būtu tik nu asi, nevajag!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2014-11-07 17:54 (saite)
Paga, paga, lai nomainītu likumu, pietiek ar mazāk par 20 gadiem. Ja nemaz nav vērā ņemamas sabiedrības pretestības šādām izmaiņām - kādēļ tas nenotika, piem., šogad, vai pagājšgad, vai pirms 5 gadiem? Nav tā, ka par to sāka runāt tikai vakardien.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-11-07 18:03 (saite)
Nu to Tev jājautā 100 gudrajām galvām: kāpēc pirmais tika sakārtots, piemēram, apbalvojumu likums (zināji?), nevis šis? Varbūt tāpēc, ka tieši pašu minoritāšu vidū nav vienotības (cik esmu dzirdējusi, tur savstarpēji skandalē divas organizācijas + liela daļa geju vispār nekur neiesaistās, bet dzīvo mierīgi savu ikdienas dzīvi) un tā nemaz netiek uzstāts, ka šis likums ir aktuāls?
Un ko nozīmē "vērā ņemama sabiedrības pretestība šādām izmaiņām"? Kur tad ir šī pretestība? Delfu komentāros? Vanaga sprediķos? Ok, piedodiet, TV man nav, neskatos, tāpēc acīmredzot būšu palaidusi garām ikvakara ziņas par 10 piekautiem gejiem, milzīgiem plakātiem pie MK un ikdienas raidījumu LR1 "Nost ar gejiem!"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2014-11-07 18:08 (saite)
Ak jā, 100 gudrās galvas ir kaut kas tik totāli nošķirts no pārējās lv sabiedrības, ka vispār 1) neiespaidojas, 2) nerēķinās no/ar sabiedrības viedokli. Mhm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-11-07 18:21 (saite)
Aha, tātad Tu domā, kā rēķinās? Āboltiņa nav piemērs?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2014-11-07 18:32 (saite)
Nē, nerēķinās nemaz, 100 uzrīko vēlēšanas, 100 paši novēlē, sabiedrība sēž pie TV un ēd makaronus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-11-09 21:25 (saite)
Nevajag jaukt divas dažādas lietas "rēķinās ar cilvēkiem" un "viņiem ir vajadzīgs kaut kas no cilvēkiem".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2014-11-10 17:48 (saite)
Ak jel, vai tu vispār domā līdzi diskusijai, kurā iesaisties?
Mēs te šoreiz nerunājam par to, vai "100 gudrās galvas" rēķinās ar sabiedrības viedokli tādēļ, ka ir godprātīgi, vai tādēļ, ka vajag balsis.
Es negribu atkārtoties, izlasi vēlreiz manu pirmo un otro komentāru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-11-10 19:55 (saite)
Es domāju, Tu jau mums te vālē kā buldozers, jo Tavā izpratnē "rēķinās" ir dikti plaša nozīme. Es negrasos turpināt šo bezjēdzīgo diskusiju, mani tā neinteresē, jo piedod, bet Tu esi tikai anonīmi burti manā ekrānā, nekas vairāk:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?