Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2012-08-04 13:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Gurķu laikā
Pašķirstīju atpakaļ savu Cibu un konstatēju drausmīgu nolaidību: neesmu ielikusi recepti "gurķi mārrutkos" - dikti garšīgi gurķi tiem, kam slinkums daudz jemties.
Oriģinālo recepti mamma paņēma no kaut kāda žurnāla, es apgreitoju. Bet uzreiz teikšu, ka mani gurķi ir hīts jebkurā pasākumā, kur tie parādās uz galda, turpretim par mammas gurķiem Juniors teica: "Tie nav tik garšīgi kā tavējie", bet brālis, kurs nav tik smalkjūtīgs kā Juniors saviebās: "Tie mammas gurķi tak vispār nav ēdami!";)
Recepte ar komentāriem:

2 kg svaigu gurķu - sagriezti daiviņās:
mamma liek nemizotus gurķus, es noteikti nomizotus, tb man tie 2 kg ir jau mizoti gurķi;
200 ml mārrutku:
var likt pašrīvētus, var likt arī veikala pirktu burciņu - esmu izmantojusi dažādas firmas, atšķirība nav būtiska;
0,5 kg cukura:
te ir galvenā atšķirība - es lieku tikai glāzi cukura, tb 250 ml, jāsaka gan, ka es tos gurķus glabāju ledusskapī, bet mamma pieliekamajā (laukos) un pasiltā pagrabā (pilsētā), tā ka nezinu - mož man tie tik labi stāv tik tādēļ, ka aukstumā, bet citos gadījumos patiešam vajag cukuru nemērā;
5 ēdamkarotes (zupas karotes) sāls;
250 ml etiķa vai 3 tējkarotes citronskābes
:
citronskābi nekad neesmu izmantojusi, etiķi savukārt esmu lējusi dažādu - gan visprastāko "balto", gan vīna etiķi, gan balzamiko (kad cita mājās nebija un uz bodi slinkums iet) - būtiskas šķirbas nav;)
Visu sajauc kopā (es lieku lielā emaljētā katlā) un atstāj uz stundām 12 (tb piemēram, uz nakti), tad saliek burkās, vākus virsū un liekam nost, kamēr savajadzēsies kā zaceni;)



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2012-08-15 16:07 (saite)
Nu, var gadīties, ka pirmā porcija līdz burkām netiks - ja būs pie kā uzkost;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2012-08-15 16:09 (saite)
džungļu telegrāfs ziņo, ka kandžas burka tuvojas bez trokšņa, taču ar briesmīgu ātrumu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2012-08-15 16:10 (saite)
Vai ku skaisti! Tad tik ašāk gurķus gatavojiet!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2012-08-15 16:17 (saite)
gaidu līgaviņu ar mārrutkiem pārronamies, un tad uzreiz!

klau, precizējošais jautājums: vai daiviņa šai gadījumā ir vienmērīga biezuma šķēlīte vai „kōnusīga”. tb, griezt paralēli vai zigzagā? ja jautājums pārāk stūlbs, var neatbildēt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2012-08-15 21:45 (saite)
Patiesībā pofig, kāda kura sanāk;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2012-08-15 21:48 (saite)
mums te gandrīz ģimenes skandāls sanāca, mēģinot ielikt konkrētu jēgu haōtiskajā skaņu savienojumā D-A-I=V-A :))
bet nu jau iet no rokas i kandža, i gandža gurči. grūti tās 12 h nogaidīt. jāliekas ātrāk gultā. alabernakt!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2012-08-15 21:53 (saite)
Nu daivas tas ir tas, kas nav šķēle, tb gurķis griezts gareniski, ne šķērseniski apalās šķēlēs;)
Alabernakt;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2012-08-15 21:57 (saite)
jasnijs. tad es esmu izgāzies kā veca sēta.
bet! mēs griezām uz visām pusēm, līmeniski-stateniski un pa dijagonālēm ar'. jo beigās es pats sāku apšaubīt savu daivas tulkojumu.
jebkuŗā gadienā, garša jau tagad ir dievīga. un reibonīts normāls ;~)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2012-08-15 22:00 (saite)
Nu gadās;) Man bija bildes jāieliek, lai skaidrs;) Un man prieks, ka noderēja;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?