Gurķu laikā
Pašķirstīju atpakaļ savu Cibu un konstatēju drausmīgu nolaidību: neesmu ielikusi recepti "gurķi mārrutkos" - dikti garšīgi gurķi tiem, kam slinkums daudz jemties.
Oriģinālo recepti mamma paņēma no kaut kāda žurnāla, es apgreitoju. Bet uzreiz teikšu, ka mani gurķi ir hīts jebkurā pasākumā, kur tie parādās uz galda, turpretim par mammas gurķiem Juniors teica: "Tie nav tik garšīgi kā tavējie", bet brālis, kurs nav tik smalkjūtīgs kā Juniors saviebās: "Tie mammas gurķi tak vispār nav ēdami!";)
Recepte ar komentāriem:
2 kg svaigu gurķu - sagriezti daiviņās:
mamma liek nemizotus gurķus, es noteikti nomizotus, tb man tie 2 kg ir jau mizoti gurķi;
200 ml mārrutku:
var likt pašrīvētus, var likt arī veikala pirktu burciņu - esmu izmantojusi dažādas firmas, atšķirība nav būtiska;
0,5 kg cukura:
te ir galvenā atšķirība - es lieku tikai glāzi cukura, tb 250 ml, jāsaka gan, ka es tos gurķus glabāju ledusskapī, bet mamma pieliekamajā (laukos) un pasiltā pagrabā (pilsētā), tā ka nezinu - mož man tie tik labi stāv tik tādēļ, ka aukstumā, bet citos gadījumos patiešam vajag cukuru nemērā;
5 ēdamkarotes (zupas karotes) sāls;
250 ml etiķa vai 3 tējkarotes citronskābes:
citronskābi nekad neesmu izmantojusi, etiķi savukārt esmu lējusi dažādu - gan visprastāko "balto", gan vīna etiķi, gan balzamiko (kad cita mājās nebija un uz bodi slinkums iet) - būtiskas šķirbas nav;)
Visu sajauc kopā (es lieku lielā emaljētā katlā) un atstāj uz stundām 12 (tb piemēram, uz nakti), tad saliek burkās, vākus virsū un liekam nost, kamēr savajadzēsies kā zaceni;)