Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2011-07-07 07:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nu ja. Es jau vairs neko nesaku par velosipēdistiem - vienkārši paeju malā, kad kāds acis pārgriezis nesas pa ietvi, līkumodams starp gājējiem un zvaniņu īgni skandinādams. Esmu jauka un toleranta. Bet - pie Sakārnīša bārdas! - vakar dabūju novērot, kā tas sasodītais pidarkaķis tipa velorikša ar agregātu, kam pakaļā piekabināts mazlitrāžas auto aizmugurējais sēdeklis, nesās pa ietvi pretī "Origo". Gājējiem bija vislielākās iespējas nodemonstrēt savu fizisko sagatavotību. Ļoti nožēloju, ka man nav bises!
Un tas jau nav pirmais gadījums - Vecrīgā tie ķēmi vispār jūtas kā kingi.

Tad nu man tāds jautājums karojošajiem velosipēdistiem (kad Cibā ieliek kādu tēmu par riteņotājiem, tad jau viņu saskrien bariem):
vai šitie arī uzskatāmi par "velosipēdistiem" un - tātad: vai jūsuprāt arī viņi drīkstētu braukalēt pa ietvi?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aizliegts_v
2011-07-07 11:09 (saite)
Akurāt! Mūsu CSN visai jocīgi atļauj transporta līdzekļa bez bākugunīm un sirēnas - velosipēda - pārvietošanos pa gājēju ietvēm, tiesa, ar piebildi netraucējot gājējus. Ko, savukārt, var interpretēt dažādi, diemžēl. Vispārējais likumdošanas princips ir, interpretējamus noteikumus ir jāprecizē vai jālikvidē.

Starp citu, es vienmēr palaižu riteņbraucējus. Arī tad, ja viņi veic pavisam tizlus manevrus. Kuram gan gribas ar dumja velosipēdista galvu iedauzīt sava auto vējstiklu :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]degeneralis
2011-07-07 11:21 (saite)
Cik manīts, autovadītāji pārsvarā ir tīri pieklājīgi, ja brauc ar riteni. Jāsaka gan, kad braucu pa ielu, vienmēr cenšos pēc iespējas tuvāk malai turēties, kā arī ar roku signalizēt, ja plānoju mainīt joslu. Un arī ievērot CSN - piemēram, ja ielas malējā josla ir paredzēta tikai pagriezienam pa labi, braucu uz līnijas starp vidējo un malējo joslu, nevis pa malējo, lai pēc tam mēģinātu tikt atpakaļ pareizajā joslā vai šķersot ielu neatļautā veidā.

Domāju, ka ja autovadītāji manītu, ka riteņbraucēji ievēro noteikumus un cenšas izturēties pieklājīgi, arī mašīnbraucēji izrādītu cieņu un necenstos lieki čakarēt riteņbraucējus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?