Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2011-07-07 07:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nu ja. Es jau vairs neko nesaku par velosipēdistiem - vienkārši paeju malā, kad kāds acis pārgriezis nesas pa ietvi, līkumodams starp gājējiem un zvaniņu īgni skandinādams. Esmu jauka un toleranta. Bet - pie Sakārnīša bārdas! - vakar dabūju novērot, kā tas sasodītais pidarkaķis tipa velorikša ar agregātu, kam pakaļā piekabināts mazlitrāžas auto aizmugurējais sēdeklis, nesās pa ietvi pretī "Origo". Gājējiem bija vislielākās iespējas nodemonstrēt savu fizisko sagatavotību. Ļoti nožēloju, ka man nav bises!
Un tas jau nav pirmais gadījums - Vecrīgā tie ķēmi vispār jūtas kā kingi.

Tad nu man tāds jautājums karojošajiem velosipēdistiem (kad Cibā ieliek kādu tēmu par riteņotājiem, tad jau viņu saskrien bariem):
vai šitie arī uzskatāmi par "velosipēdistiem" un - tātad: vai jūsuprāt arī viņi drīkstētu braukalēt pa ietvi?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]divi_g
2011-07-07 08:07 (saite)
Tu tiešām gribi, lai viņi brauc pa ielu, un tad auto šamos apbrauc... pa ietvi?? :DDD

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-07-07 08:11 (saite)
Es gribu, lai viņi vispār nebrauc!
Zini, un tas nebija smieklīgi, ka tas idiots pilnā ātruma nesās uz priekšu un cilvēki lēca malā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2011-07-07 08:14 (saite)
'Ot, pie kā noved mūsdienu sabiedrībā ierastais invalīdu ostrakisms - viens štociņš riteņa spieķos, un problēma būtu atrisināta...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-07-07 08:23 (saite)
Nezi vai tur ar vienu stociņu tiktu cauri - tas agregāts izskatījās pārāk stabils;((((

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]degeneralis
2011-07-07 10:49 (saite)
Es uzskatu, ka ar likumu jāizliedz braukt pa ietvēm. Tas spiestu visiem velobraucējiem izmantot ielas, bet autovadītājiem, savukārt, gribot negribot nāktos pielāgoties tam, ka velobraucējs ir pilnvērtīgs satiksmes dalībnieks.

Es tieši vakar braucu (ar velo) pa Elīzabetes ielu un domāju - vai automašīnas, kas brauc pa Antonijas ielu, ievēros satiskmes noteikumus un laipni gaidīs, kamēr es pārminos pāri, jo braucu uz galveno ceļu, bet tieši tad, kad es braucu pāri, pa Antonijas ielu neviena mašīna nebrauca.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2011-07-07 11:09 (saite)
Akurāt! Mūsu CSN visai jocīgi atļauj transporta līdzekļa bez bākugunīm un sirēnas - velosipēda - pārvietošanos pa gājēju ietvēm, tiesa, ar piebildi netraucējot gājējus. Ko, savukārt, var interpretēt dažādi, diemžēl. Vispārējais likumdošanas princips ir, interpretējamus noteikumus ir jāprecizē vai jālikvidē.

Starp citu, es vienmēr palaižu riteņbraucējus. Arī tad, ja viņi veic pavisam tizlus manevrus. Kuram gan gribas ar dumja velosipēdista galvu iedauzīt sava auto vējstiklu :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]degeneralis
2011-07-07 11:21 (saite)
Cik manīts, autovadītāji pārsvarā ir tīri pieklājīgi, ja brauc ar riteni. Jāsaka gan, kad braucu pa ielu, vienmēr cenšos pēc iespējas tuvāk malai turēties, kā arī ar roku signalizēt, ja plānoju mainīt joslu. Un arī ievērot CSN - piemēram, ja ielas malējā josla ir paredzēta tikai pagriezienam pa labi, braucu uz līnijas starp vidējo un malējo joslu, nevis pa malējo, lai pēc tam mēģinātu tikt atpakaļ pareizajā joslā vai šķersot ielu neatļautā veidā.

Domāju, ka ja autovadītāji manītu, ka riteņbraucēji ievēro noteikumus un cenšas izturēties pieklājīgi, arī mašīnbraucēji izrādītu cieņu un necenstos lieki čakarēt riteņbraucējus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2011-07-07 13:02 (saite)
Zelta vārdi! Arī tālākajā komentārā par to, ka būtu jābūt savstarpēji pieklājīgiem visiem satiksmes dalībniekiem!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goddes
2011-07-07 13:43 (saite)
Tās rikšas ir pilnīgi atsevišķa opera, pat tas kā viņi cīnās savā starpā par labākajām vietām atgādina 90to takšu karus. bet nu man šķiet, ka viņu nekaunību dzen uz priekšu tikai viens - nauda.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-07-07 21:26 (saite)
Man tikai gribētos zināt, vai ceļu/pašvaldības policijai par to nekas nebūtu sakāms?;/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ibiza
2011-07-07 14:01 (saite)
velorikšas izpildījuma un attieksmes ziņā ir stipri līdzīgas mikriņiem un lielai daļai takšu. viņi brauc kur grib un uzskata, ka tā tam arī jābūt, tam nav nekāda sakara ar riteņbracējiem kā tādiem, tāpat kā debiliem mikriņu šoferiem nav nekāda sakara ar autovadītājiem kā tādiem, tā ir vnk konkrēto indivīdu "diagnoze".
Piekrītu, ka šobrīd autovadītāji ir daudz pieklājīgāki un saprotošāki pret riteņbraucējiem kā gājēji, bet es vienalga braucu pa ietvēm, jo ir daļa, kas joprojām uzskata par pienākumu izsmērēt velobraucēju gar sānu apmali... kājāmgājēji iztiek ar nicīgu vīpsnāšanu un principiālu vilkšanos pa ietves vidu pat tad, kad redz, ka pretim brauc ritenis, bet no tā vismaz nevar gūt nopietnus miesas bojājumus. :))) Zvaiņu vairs prakstiski neizmantoju, jo visiem vienmēr ir tendence reaģēt tā it kā es būtu ar fūres tauri ausī iepūtusi. es pat nezinu, kurš finalā salecās vairāk-viņi no mana zvaniņa vai es no viņu salekšanās. :)))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-07-07 21:34 (saite)
Tātad velorikšas būtu atšaujami! Diez kur var dabūt tam licenci?;)))

Runājot par principiālu braukšanu pa ietvi. Nupat pavasarī: eju pa Sadovņikova ielu (tā iela tajā posmā ir tik šaura, ka pat diviem kājāmgājējiem ir grūti izmīties), pretī brauc viena DURA uz velosipēda. Savādāk nenosauksi - saģērbusies kā Sarkangalvīte no aņuka - sarkans mētelītis, sarkani zābaciņi, sarkana somiņa, brauc pa ietvi un runā pa mobilo (gan jau ka sarkanu). Ieraugot, ka kāds nāk pretī, viņas vienīgā reakcija bija ieplest acis pēc iespējas platākas un braukt žļangājoties uz visām pusēm (bet mobilo no auss nenoņemot). Tā biju ES, kas nokāpa no ietves! Un pat neiezvēlu - ievērtējiet toleranci!, tikai nobļāvos: "Bļa, dura jobannā!":]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2011-07-07 22:23 (saite)
Īpaši kaitīgus lopus jau var šaut bez kādām licencēm. A Tev bīse ir?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-07-07 22:31 (saite)
Nav:( Būs jāuztaisa! No vecas pildspalvas - šaušu ar sakošļātiem papīriem!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2011-07-08 09:21 (saite)
Aha, tai arī atļauju nevajadzēs :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ibiza
2011-07-07 22:41 (saite)
es gan nezinu nevienu velosipēdistu, kas principiāli brauktu pa ietvi vai ielu - pārsvarā tas notiek uz savu un sava braucamā spēju un iespēju izvērtēšanas bāzes, bet vairākus gājējus gan esmu dzirdējusi pat lielamies par principiālu rīcību pret velosipēdistiem. Man, piemēram, ir tā saucamais beach cruiser tipa ritenis - nu tur plata stūre, platās riepas un viens ātrums, un es tiešām neuzskatu, ka man ar to būtu citur vieta kā vien uz veloceliņiem vai ietves, tas nav paredzēts, lai ar to iekļautos satiksmē 50km/h.
Par tevis pieminēto gadījumu - nu tā vienkārši ir dura jobannā pēc noklusējuma un nav pat starpības, vai viņa ir uz riteņa vai nē. Neizslēdzu, ka, ja arī viņa nebūtu uz riteņa, tev jebkurā gadījumā būtu jānokāpj no ietves. :)))))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-07-07 22:44 (saite)
Pēdējais teikums!;DDDD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?