Hmeli-suneli
Šoreiz - garšviela, raksturīga gruzīnu virtuvei. Gruzīni (arī es;)) devīgu roku to kaisa dajebkuros ēdienos (gan ne saldajos)!
Patiesībā hmeli-suneli ir šausmīgi daudz veidu, jo sastāvdaļas tiek kombinētas pēc garšas. Un šeit būs mana mīļākā kombinācija (noskatīta no hmeli-suneli paciņas), kurai arī katru reizi ir drusku citas garšas nianses, jo proporcijas nosaku "uz aci", vai arī gadās, ka nav nopircies kāds no ingredientiem.
Baziliks (rehani -რეჰანი)
sarkanie asie pipari (cicaka - წიწაკა) - nepārspīlējot, jo patiesībā gruzīnu virtuves ražojumi nav tik daudz asi, cik pikanti!
pētersīļi (ohrahuši - ოხრახუში)
selerijas (niahuri - ნიახური)
dilles (kama - კამა)
koriandrs (te nu es aplauzos ar rakstīšanu, atradu tulkojumā vien kindzi - ქინძი, tb to pašu, ko lapām, kaut gan lietotas tiek sēklas, un daudz!)
kardobenedikts - savvaļas safrāns (khviteli khvavili - ყვითელი ყვავილი) - es lietoju mazu šķipsniņu īstā, kamēr ir...
lauru lapas (dapfna - დაფნა)
kalnumētra (Čabers) (kondari - ქონდარი)
sieramoliņš (ucho suneli - უცხო სუნელი), to es lieku daudz (DAUDZ!)
piparmētras (pitna - პიტნა)
majorāns (maiorani - მაიორანი)
Vēl tai receptē ir izops, bet tā kā es ne reiz neesmu pie šā tikusi, tad ne es zinu, kāds tas izskatās, ne kā garšo;)
Tātad - visas sastāvdaļas tiek samaltas kafijas dzirnaviņās bezmaz līdz pulverveida stāvoklim, samaisītas kopā lielā bļodā, sabērtas burkā un tad lietotas pēc vajadzības un DEVĪGI;)