Redzi, vispār jau tieši sieramoliņš ir devis tai garšvielai nosaukumu, jo šis pats ir "ucho suneli", kamēr garšviela "hmeli-suneli";) Sieramoliņu (sierāboliņu) var nopirkt Stokmanī. Es gan savējo atvedu no Gruzijas - tik lielu burku, ka vēl joprojām pietiek!;D Tur tas, protams, maksāja kapeikas...
Un daudzās indiešu garšvielu kombinācijās sieramoliņš (krieviski pažitņik) arī piedalās: gan Garam Masala, gan atsevišķos karijos. Bet vispār, jā, esmu dzirdējusi, ka citi liek ķimenes. Bet, kā jau rakstīju - tai garšvielai ir tūkstošiem veidu (Zestapfoni tirgū nopirku 2 stipri dažādus hmeļus-suneļus, gan jau ka lielākā tirgūbūtu visi 10 veidi), gan jau ka to tāpat kā kariju Indijā katra saimniece taisa pa savai garšai!;)
Es tepat Cibā lasīju, ka dažiem jau esot atkarība no sieramoliņa, man gan atsevišķi tas šķiet ne īpaši izteiksmīgs,tikai kombinācijās!
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: