laime tas ir tad, kad viss notiek ātri un nepareizi - 40 dienas ir beigušās

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Novembris 3., 2014


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:25 - 40 dienas ir beigušās
cik gan ignorantiem ir jābūt cilvēkiem, lai piedalītos šādās akcijās (http://www.lugsana.lv/40-dienas-dz299v299bai.html), kur daļa no aktivitātes ir "nepārtraukta 24 stundu miermīlīga klātbūtne kādas abortu klīnikas tuvumā, bet kur to nav – citās nozīmīgās vietās, piemēram, pie pašvaldības ēkas. Tā ir mierīga un izglītojoša klātbūtne.". Nē, draugi, tā nenotiek izglītošana.

Man arī šķiet, ka aborts ir šaušalīgs akts gan pret dzīvību, gan sievieti. Un jādara viss, lai sievietes līdz abortiem nenonāktu. Bet šis empātijas trūkums, vien pretīgā kaunināšana, ir kas manam prātam neaptverams. Jābūt īpašam kretīna tipam, lai to darītu.

Un vēl - "Centrālā akcijas norises vieta Latvijā ir Nemitīgas Adorācijas kapela Rīgā, Katoļu ielā. Katrai dienai ir sagatavots Svēto Rakstu lasījums, nelielas pārdomas un lūgšana, kas vienos akcijas dalībniekus visā pasaulē."

Nē, lai izlasītu kaut vienu fakino pētījumu par iemesliem, kādēļ sievietes izdara abortus, viņi tā vietā pavada savu laiku lūgšanās. Un ir taču ar pārliecību, ka tā ir REĀLĀ palīdzēšana.

(16 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:3. Novembris 2014 - 16:29
(Link)
Cilvēces vairākums nekad ar īpašu empātiju nav izcēlies.
From:(Anonymous)
Date:3. Novembris 2014 - 19:12
(Link)
lūgšana par otru ir viena no lielākajām empātijas izpausmēm. tāpēc, cerams, kāds aizlūgs arī par tevi :)
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:3. Novembris 2014 - 19:39
(Link)
Ja turpināsi mani stalkot cibās kurās vēl nav atslēgti anonīmie komentāri, man varbūt sāks kļūt tevis žēl. Pagaidām vēl joprojām ieņirdzu par tevi un tev līdzīgajiem anonīmajiem nolife lūzeriem. :)
From:(Anonymous)
Date:4. Novembris 2014 - 12:32
(Link)
Tu visu laiku neuztver būtisko. Lai Dievs tev žēlīgs!
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:4. Novembris 2014 - 12:36
(Link)
Atsaukšanās uz dievu ir pēdējais gara impotentu patvērums. :)
[User Picture]
From:[info]zivs
Date:3. Novembris 2014 - 16:40
(Link)
Kaunināt, šādā situācijā nonākušu cilvēku, var tikai morāls kroplis.
Taču par lūgšanām: tas ir viens no palīdzības veidiem, ja tas netiek pataisīts par izrādīšanās un pašapziņas spodrināšanas farsu. Kā vēl "cilvēks no malas" šajā jautājumā spētu līdzēt?
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:3. Novembris 2014 - 16:44
(Link)
ir tomēr starpība, vai iet kaunināt nelaimīgus cilvēku, vai paši klusiņām aizlūdz. lūgšana kādā nodomā ir sena prakse, kas objektam, mazākais, nekaitē - atšķirībā no aktīvas nosodīšanas.

turklāt aizlūgums neizslēdz praktisku palīdzību, taču draudzēs ir daudz tādu vecu tantiņu, kas tiešām neko citu vairs nespēj kā tikai skaitīt lūgšanas. ne jau nu darbaspējīgi cilvēki ar to aizraujas, ja nu vienīgi tādi, kam pašiem ir problēmas.

From:[info]nulle
Date:3. Novembris 2014 - 16:56
(Link)
++
[User Picture]
From:[info]daina
Date:3. Novembris 2014 - 16:57
(Link)
tā lūgšana un Sv.Rakstu lasījumi ir vienīgais cerības avots, "nekaitīgākā" darbība tajā akcijā, un es ticu, ka lūgšanās palīdz, tas ir arī vienīgais veids kā es sevi redzētu iesaistāmies
[User Picture]
From:[info]kuces_kundze
Date:4. Novembris 2014 - 10:43
(Link)
Man ir ļoti dalītas jūtas pret lūgšanām. Skatos uz tām kā uz pozitīvo domāšanu (lūdzu, tikai neapvainojaties) - tas varbūt arī darbojas attiecībā uz tevi pašu, kaut ko tevī iekšā, tomēr nevajag pārvērtēt to, kā tās ietekmē ārējos faktorus.
Aiz lūgšanas par citiem, man šķiet, drusciņ var slēpties pasīva varas izpausme - es tagad lūgšu par tevi, jo es zinu, ko tev vajag un kas tevi darīs laimīgu un man taču ir tiešais kontakts ar Dievu.
Bet lūgšanas šajā kontekstā, kur ir tantiņas, kuras vienīgais, ko var darīt, ir lūgt, skan ļoti mīļi patiesībā. Nebiju to tā domājusi.
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:4. Novembris 2014 - 21:33
(Link)
piekrītu par varas apziņu, kaut kas tāds reizēm ir. man liekas labāk, vismaz aizlūdzot par citiem, neizteikt konkrētas vēlmes, bet vienkārši uzticēt attiecīgo cilvēku Dievam
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:3. Novembris 2014 - 17:12
(Link)
piekrītu annushkai. man vispār šķiet, ka LV daļa no problēmas saistībā ar kaunināšanu ir abortu asociēšana ar iedzīvotāju skaita samazināšanos, neiedziļinoties problēmā. jo ne tikai nepiedzimst, bet arī mirst un lielākā daļa - izbrauc.

un negribēšana saprast, ka vienmēr būs daļa, kas negribēs bērnus, vienmēr būs daļa, kas izdarīs abortus. un vienmēr būs daļa, kas šaubīsies, daļa, kas gribēs, bet baidīsies kādu apstākļu dēļ un daļa, kas gribēs, bet šķietami vai faktiski nevarēs. un ka tai daļai, kuras lēmumu var ietekmēt drīzāk derētu palīdzība (emocionāla, informatīva, praktiska, finansiāla). un to, kā varētu reāli palīdzēt kaut vai ar bezmaksas psih.konsultāciju, nemaz nerunājot par citām tikpat būtiskām lietām ir daudz sarežģītāk
ai, man par šo visu diezgan daudz sakrājies ko pateikt
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:3. Novembris 2014 - 17:22
(Link)
un par to izglītošanu - saproti, šiem aktīvistiem ir pārliecība, ka vienīgais abortu cēlonis ir tas, ka "citi" neuzskata embriju par cilvēku (kas daļēji tā arī ir, cik esmu runājusi ar draugiem un paziņām). līdz ar to cēloņu studēšanai viņu acīs nav nozīmes, toties ir milzīga motivācija izplatīt sev zināmo patiesību ("cilvēks sākas ar ieņemšanas brīdi"), kuru diemžēl nav iespējams pierādīt.
[User Picture]
From:[info]kuces_kundze
Date:4. Novembris 2014 - 10:49
(Link)
Nu jā, tas makes sense - ka viņu skatā tas ir vienīgais iemesls. (nebija šis ienācis prātā)
[User Picture]
From:[info]tikko_pamodos
Date:3. Novembris 2014 - 21:34
(Link)
2012. gadā tika īstenota akcija "Par dzīvību". Toreiz par visu tās popularizēšanas stulbumu ierakstīju cibā šādi: "No kurienes radies priekšstats, ka vienīgais attaisnojamais (un, ha, kuri nu būs tie attaisnotāji) aborta veikšanai ir tad, ja sieviete palikusi stāvoklī pēc izvarošanas? Es nepārzinu šī nozieguma veida statistiku, bet vieglprātīgi pieņemu, ka kopš internets ievilcies katrā otrajā sādžā, neierobežota porno failu pieejamība noteikti ir šo to darījusi lietas labā, lai attiecīgā statistika samazinātos. Labi, ar lielu lūgšanos vēl dažreiz piemin tos gadījumus, ja ārsts pasaka, ka bērnam būs kādas neārstējamas slimības. Par to jau te un citur daudzkārt runāts, bet atkal un atkal tiek aizmirsts, ka šie ir vienīgie gadījumi, kad tiek ņemta vērā pati sieviete. Citādi viņai tiesību noteikt to, kas notiks ar viņas ķermeni (un dzīvi, bļe) nav, tā sanāk. Es regulāri nodarbojos ar seksu un zinu, ka nav kontracepcijas, kas palīdzētu izsargāties par 100%. Tādas vienkārši nav. Protams, paranojiska pieeja, mīlējoties ar ieliktu spirāli un diviem prezervatīviem un izņemšanu pirms beigšanas netiek izskatīta kā normāla. Tāpēc es rēķinos un zinu, ka ne šajā dzīves posmā, ne nākamajā par vientuļo māti nekad nekļūtu. Es zinu līdz kurai grūtniecības nedēļai var veikt abortu, esmu informēta par šīs procedūras niansēm un (ptfu, ptfu, ptfu) vajadzības gadījumā ietu un darītu to, kas manā izpratnē (un šajā gadījumā netiek izskatīta citu izpratnes) jādara. Novērtēju, ka par spīti savai intensīvajai seksuālajai dzīvei, līdz šim man ne reizi nav nācies ko tādu darīt, bet vienlaikus arī esmu pilnīgi pārliecināta par savu rīcību, ja tāda vajadzība rastos. [..] Pirms dažiem gadiem mana mamma pastāstīja, ka deviņdesmitajos, kad man bija desmit gadi un māsai kādi padsmit, viņa palika stāvoklī. Un mūsu papiņš tolaik nepavisam nebija dēvējams par priekšzīmīgu ģimenes galvu, jo savā kārtējā mīlas dēkā bija uzcirtis arī vienai no savām mīļākajām bērnu. Emocionāli mana mamma pārdzīvoja to pašu, ko izvarota sieviete, jebkurš cilvēks, kam piemīt emocionālā inteliģence, to sapratīs. Bet es tā skatos, ka ne visiem tāda piemīt."
[User Picture]
From:[info]kuces_kundze
Date:4. Novembris 2014 - 10:51
(Link)
Vienkārši ar radikālajiem piemēriem ir vieglāk operēt, jo tas pretējo prolife pusi nostāda neveiklā situācijā. Tādēļ gan izvarošanas, gan augļa bojājumu, gan mātes dzīvības riska piemēri tiek izmantoti. Bet nu tavs piemērs ir viens no tiem, kas, kā teici, ir par neesošu emocionālo inteliģenci, absolūtui nespēju iekāpt cita cilvēka kurpēs.

> Go to Top
Sviesta Ciba