Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kas attiecas uz "Doždj" licences atņemšanu - es ļoti gribētu, lai šī lieta tomēr nonāk līdz tiesai, jo šobrīd tas viss ir ārkārtīgi necaurspīdīgi; un medija voluntāras slēgšanas precedents, balstoties uz emocijām un "mums šķiet, ka viņi nepietiekami nožēlo savas kļūdas", man liekas pārāk bīstami.

Savukārt, arguments "viņi tādi nepatīkami augstprātīgi tipiņi, un mēs nevaram zināt, ko viņi pie sevis domā", piedodiet, vispār ir no pēcpuses izvilkts un droši varat bāzt to sev tur atpakaļ.
  • man aizdomas, ka licenci atņēma uz likuma nevis emociju pamata.

    var jau būt, ka Dožģam vajadzēja kādus īpašus noteikumus piemērot, bet nu neznez.

    https://www.tiktok.com/@delfilv/video/7173984341700119813?_r=1&_t=8XxI6xMiHRN&is_from_webapp=v1&item_id=7173984341700119813

    tev šķiet, ka Āboliņš ir to visu ņēmis personīgi, apvainojās un tāpēc tādi lēmumi?
    vai tomēr bija pārkāpumi? kaut vai titrus solīja septembrī, bet tā arī neieviesa.
    man drīzāk šķiet, ka neanulēt licenci būtu uz emocijām balstīts lēmums.
    • Titri, iespējams, velk uz naudassodu, bet ne uz licences atņemšanu.
      • tiešām nezinu attiecīgo likumu. cik pārkāpumu ir bijis citiem mēdijiem pirms licences atņemšanas arī nav ne jausmas, pat nevienu precedentu nezinu.

        jebkurā gadījumā tas viss ir ļoti skumji. skumji, ja mēs uz plikām emocijām, vēl skumjāk, ja mēs Dožģikam esam tukša vieta un arī viņiem matuška uberales tikai ar pareizu caru. visdrīzāk kaut kas pa vidu, ko mēs neuzzināsim. meh.
        • Doždj ir ietekmīgākais ne-Putina medijs, kurš raida Krievijas auditorijai. Viņi ir atklāti pauduši pro-ukrainisku un pretkara pozīciju.

          Mums visiem pagaidām ir (manuprāt) samērā lielas izredzes nodzīvot līdz kara beigām. Arī kara beigās mums blakus atradīsies Krievija ar daudziem miljoniem iedzīvotāju.
          Mēs esam ļoti ieinteresēti, lai proporcija "oficiālās propagandas TV skatītāji vs "Doždj" skatītāji" proporcija pēckara Krievijā būtu par labu otrajiem.

          Tieši tik vienkārši.
          • (Anonīms)
            Mēs esam ieinteresēti, lai pēc uzvaras karā vairs nebūtu Krievijas, bet visas orku ordas ar visiem viņu kanāliem - pilnībā neitralizētas.
            • Es personiski esmu ieinteresēta, lai pasaulē būtu mazāk tāda patosaina stulbuma kā tavējais, neatkarīgi no tā, kurā valstī tas tiek prezentēts.
  • bet vai tad vini tiesajaa eteraa nepateica, ka pabalsta krievu armiju >
    • ... un nepilnas dienas laikā pēc tam atlaida žurnālistu, kurš to pateica, izdzēsa sižetu un četrreiz sniedza paskaidrojumus (es dzirdēju četrreiz, iespējams, bija vairāk), ka tā nav taisnība, ka viņi atvainojas visiem maldinātajiem skatītājiem, ka viņi ir Ukrainas pusē, ka viņi nosoda visu, ko dara Krievijas armija.

      Nē, nu, es saprotu, ka tautai gribējās redzēt vēzienu ar kuvaldu.
  • Hm, mēģināju iekomentēt pirms tam, bet nesanāca, jāpaskatās vai tagad strādā.
  • Jā, man arī ļoti gribētos, lai Latvijā ir valda tiesiskums, nevis linča tiesa.
  • Nu, bet vai ignorēt viņu nostāju Krimas jautājumā, par ko viņus Ukrainā aizliedza vēl 2017.gadā, nav pārāk bīstami?
    Vai to, ka trīs žurnālisti aizgāja, protestējot pret to, ka puisi, kurš sāka bīdīt RU armiju atbalstošas frāzītes, atlaida?

    Es kaut kā nešārēju šo uzticību Lietum un t.s. "liberālajai" RU opozīcijai vispār.
    • Agree to disagree, ceru, ka būs tiesa, kura nonāks pie lēmuma, kurš vismaz neizskatīsies tik primitīvi emocionāls kā šobrīd.
  • Tas ko es gribēju teikt pirms tam ir, ka es apšaubu, ka šīs lietas izskatīšana pie jebkura tieslietu orgāna LV palīdzēs Doždj. Mūsu valstī ir izplatīta tikai divu veidu attieksme pret krieviem un krievvalodīgajiem. Tā ir vai nu nu "orki, imperiālisti" vai arī "var pieciest, bet tāpat skatīsimies ar lupu uz pirkstiem, jo dziļi sirdī jau tāpat riebjas" un no otrās attieksmes uz pirmo ved ļoti īss ceļš. Es esmu skeptisks, ka mūsu tiesneši ir brīvi no šīm attieksmēm un gala lēmuma pieņemšana šeit ir diezgan subjektīva.

    Man katrā ziņā šis viss ļoti nepatīk un ir kauns par LV, lasot ko par šo domā cilvēki, kas dzīvo ārpus LV, bet viena lieta kas man iekrita acīs ir tā, ka izlēma arī šo kanālu nobloķēt youtube LV teritorijā. Es esmu pret jebkādu kanālu bloķēšanas, bet ja tā tiek darīta, vai tomēr nevajadzētu to piemērot pavisam radikāliem kanāliem, nevis Dožģj, kura viens no lielākajiem pārkāpumiem bija latviešu celiņa neizveidošana, lai mūsu valodas komisija varētu pa nakti mierīgi gulēt.
  • Es gan īsti nesaprotu, kāda joda pēc vispār kaut kādu licenci bija jādod? Atbrauks te pāris indieši, irāņi vai turki, kam nepatīk šamo valdīšana, un pieprasīs TV licenci - kāds dos? Ja nav kriminālisti, lai, protams, dzīvo, bet savus sižetus lai taisa jūtubā. Ne šie LR pilsoņi, ne viņu darbība kā saistīta ar dievzemīti.
    • Viņus uzaicināja. Mūsu Ārlietu ministrija. Kā specifisko informatīvā kara ieroci, kas sludinās Krievijā aizliegtus uzskatus visos ES kabeļos.

      Bet tad kaut kas nogāja greizi.
Powered by Sviesta Ciba