Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Dārgā zaļpirkstu Ciba!

Man līdz šim nav bijis nekādas pieredzes ar Ziemassvētku kaktusiem, tomēr aizgājušajā ziemā, vispārējā globālajā apjukumā sev vienu ieviesu. Svētku periodā viņš savu iespēju robežās mazliet paziedēja, pēc tam es viņu noliku uz tālākās palodzes un turpināju šad tad aplaistīt.
Kas mani nepatīkami pārsteidz - viņa lapu augšdaļas ir kļuvušas gandrīz pilnībā sarkanvioletas. Tikai pašas apakšējās falangas (vai kā nu viņiem tās sauc) ir zaļas. Vai tā tam ir jābūt? Vai man par viņu jāsāk kā īpaši rūpēties, vai tiesas kunga bargajā balsī jājautā - vai grib dzīvot, vai grib mirt?
  • Tā mēdz būt no pārāk daudz saules. Tāds kā iedegums - kad mazāk saules tad atkal pāriet. Esot arī citi iemesli https://gardenforindoor.com/cactus-turning-purple/ , bet ņemot vērā vasaras iestāšanos, es liktu uz pārāk daudz saules.
  • Es arii domaaju, ka nosaulojies. Pamaini attieksmi un uzskati to par gliitu vasaras rotu.
    • Tās lillā lapas ir arī visai ļenganas, salīdzinot ar zaļajām daļām, tātad viņam nabagam tomēr kaut kas nepatīk. :( Noņēmu no palodzes, noliku uz galdiņa, pusmetru no loga.
      • Ja ļenganas, tad varētu būt, ka par maz laisti. Nu un var arī kādu Vito iebarot.
        Manējie allažiņ dzīvojuši uz palodzes un... es tomēr loktu uz mitruma trūkumu.
        • Es tādā pašā režīmā laistu arī dracēnas, kuras dzīvo pie tā paša loga, un tās aug griezdamās. Šis tomēr ir vēl sukulentīgāks...
          • Nezinu, manējai patīk, ja kārtīgi salaista un tad kādas dienas stāv mitrs, ja vēl tur karsta saule, viņam taču caur lapām iztvaiko
        • Tikpat labi var būt pārlaistīts un pūt. Viņus ir viegli pārlaistīt.
          Vsp rekomendēju nolauzt zariņu un uzdiedzēt. Gadījumā, ja dim kas notiktu, un sukulents būtu pieaudzis pie sirds.
  • Otrais :(
    Mums arī viens šādi aizgāja. Tāds krāsains varētu vēl diezgan ilgi būt, bet tā tāda gulbja dziesma, tā sacīt.
  • ievies šamā vietā, kur saules bij par daudz, kafijkoku. Šiem saule ļoooooti iet pie sirds.
    Man setaps tāds – uz saulainās palodzes, kur rīta saule bliež nejēgā, tikai kafijkoks un mazais naudaskociņš, līdz tiem nolaista žalūzija, pārējie ir turpat uz galda, bet tiešu sauli nedabū. kad saule aiziet tālāk, tad tikai paceļu žalūziju. Pagaidām visi apmierināti.
    • Man bija uz plaukta netālu no loga. Kad apmācies, mira no tumšuma, uzliku uz palodzes. tagad uz palodzes mirst no gaismas, es nespēju izsekot līdzi jo pilnai laimei tad, kad nav lillīgs, sažūst un jālaista, bet tad nopūst kāja. Izskatās, ka drīz metīšu mieru, lai gan man ļoti patīk un dāvina, izpšikināt ūdeni nespēšu. Naudas kokiem bija tas pats. Šogad vienīgais, kam patīk ir orhidejas, pēkšņi izdzina pumpurus.
      Pēdējās dienās no saules man sāk mirt arī pelargonija ar visu to, ka visu laiku mēsloju un laistu un dūšīgi zied
      Tā saule laikam pēkšņi palikusi par stipru
      • Ir tāda lieta kā miglotājs, uzpumpē un kamēr turi nospiestu, tas miglo. Brīnišķīgs jaunievedums, augi tiek pie migliņas 2x dienā un priecājas :) lielajās Maximās laikam dod, vismaz barborā ir.
        • Jā, bet es nevaru izsekot līdzi, jo kad dažas dienas pēc kārtas nav saulains un ir slapjš, tad tāda pšikināšana ir par mitru un vienu Ziemassvētku kaktusu es laikam šitāpēc nopūdēju. Ja tad, kad uznāk nuinah, nebūtu slinkums kāpt līdz miskastei, mājās būtu tikai līdakas aste un svaigāk dāvinātie
  • Apdegušas un pārkarsušas, bet nesāc gan vairāk liet! Sukulents daudz vieglāk pacietīs sausumu nekā slapjumu. Pārliec pagaidām uz citas palodzes, kur saule īsāku laiku un ne tik nikna. Es savējos sukulentus rotēju pa visu māju, viena mājas daļa nodrošina gandrīz pietiekamu saules gaismu ziemā, bet vasarā tur viss lēni mirst un vārās, un cepas.
Powered by Sviesta Ciba