Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Cibā pārstāvēta liberālākā, domājošākā un rakstīt spējīgākā sabiedrības daļa.
Tas ir diezgan baisi.
  • ne tak
  • lasi satori
    • Satori, pat to komentāri, par spīti visiem dīvaiņiem (Malējais, Akmens, Marta Avens u.c. mošķi, kas iezīmējās Rudzīša sāgā) arī pieder pie aisberga izglītotās, tolerantās spices.
  • Tas viss nepaglābj no pilnmēness, starp citu :/
  • Diez vai - es šeit esmu diezgan reti :D
  • Ja šis apgalvojums atbilst patiesībai, jāsecina, ka ar šīm trim īpašībām vien nepietiek, lai nebūtu baisi.
  • (Anonīms)
    var jau būt domājošāks vienlaikus nepavisam ne nepieciešami korelējot ar ideoloģisku apzīmējumu 'liberāls'
  • Protams, ka nē.
  • nē. es pazīstu gana daudz liberālu un domājošu cilvēku, kuri a) nezin, kas ir ciba, b) zin, bet neuzskata par vajadzīgu tādu lietot c) lasa, bet neraksta
    • Jā, es arī tādus pazīstu. Ieraksts bija par ko citu.
      Ar ļoti lielu ticamības pakāpi pieļauju, ka sociālās mikrovides, kurās apgrozās cibiņi (ģimenes, darbavietas, draugu un paziņu loks) lielākoties sastāv no samērā izglītotiem, puslidz intelektuālu darbu strādājošiem cilvēkiem, kuriem piemīt kādas ne-triviālas intereses utt.
      Šeit ir ļoti maz (vai nav nemaz) Kolka-Cool un "Cilvēki tur" varoņu prototipu, Maskačkas un Purčika žūpu, cilvēku ar nepabeigtu pamatskolas izglītību, t.s. "melno darbu" veicēju.
      Viņu balsis mēs nedzirdam, bet IRL-ā viņu ir daudz. Un ir ļoti liela iespēja, ka viņu viedokļi ir daudz mazāk toleranti, primitīvāk argumentēti utt.
      Resp., kad cibiņi uzvedas stulbi, jāpatur prātā, ka tas vēl ir ļoti nteliģents stulbums, tur, ārā, notiek arī daudz briesmīgākas lietas.:)
      • Visa taa cepiena sakaraa un "izvedot paarrunas" secinaaju, ka tieshaam dziivoju taadaa ruukju - puukju pasaulee, starp izgliitotiem, tolerantiem ljauzhiem un rezultaataa patieshaam man ir diezgan aplams priekshstats par apkaarteejiem IRL procesiem, noriseem un viedokljiem, jo es tik caur to savu shauro prizmu visu skatu. Nu, jaaa.....
      • nu, man ir diezgan liela saistība ar 'tanti Bauskā', stereotipiskajām lauku skoliņu skolotājām u.c. intelektuālajām/finansiālajām marginālijām, arī melno darbu veicējiem un ēnu ekonomikas veicinātājiem.
        un es gribētu teikt, ka tik traki nav. un es tiešām ticu, ka ir vajadzīgas diskusijas, kas veicina toleranci, bet ir arī vienlīdz iejūtīgi jāskaidro /tieši skaidrojot, nevis skaļiem, vispārīgiem, uzbrūkošiem saukļiem mēginot panākt kādas pārmaiņas/ kādēļ ir slikti tā kā ir un ko var darīt lai būtu labāk


        un attiecībā uz tiem, kuru balsis es dažreiz dzirdu - viņiem pie homofobijas klāt nāk citas kaites (rusofobija/rusofīlija/islamfobija/rasisms/pārspīlēts nacionālisms/šovinisms un iespējams arī kāda garīga diagnoze), tādēļ manuprāt būtu adekvātāk runāt par ksenofobiju kā kulturālu fenomenu. un es ticu, ka liela daļa problēmas mūsu sabiedrībai pazudīs līdz ar paaudžu maiņu (desmit gadu laikā jau būs krietni labāk, pēc divdesmit - gandrīz pilnīgi izzudusi
        un ar šo es negribu teikt, ka LV nav problēmas, ka viss ir lieliski vai ka mums nav diskriminācijas.
        bet ļoti iespējams, ka arī es esmu slēpti homofoba un pārāk taisnprātīga lai to pamanītu
        • bet es arī tāpat kā jz oblica gribu teikt, ka tā 'spriešana pēc sevis' kuru šobrīd iekarsušās puses tik kaislīgi pārmet viena otrai dažādās diskusijās /atzīšos, es delfu komentārus nelasu jau gadiem, man vnk paliek fiziski slikti. un pie dažādām tēmām to saturs īpaši neatšķiras/ ir nepārvērtējama. es nevaru nespriest pēc sevis, savas komforta zonas, draugu, radu, paziņu loka, iepriekšējās pieredzes. diemžēl. vai par laimi. tas gan nenozīmē, ka es uzskatu, ka mana pieredze ir tik universāla, ka pielāgojama visiem. ir tomēr arī kognitīvā disonanse. un tajā burburlī, kurā es dzīvoju, ir daži krasi homofobi viedokļi, kurus es kā izglītots cilvēks norakstu uz garīgiem traucējumiem, par kuriem man liek spriest arī citas pazīmes

          un es jau no vakardienas visu laiku nevaru saprast vai nedzīvoju kaut kādā mistiskā pūkainā burbulī. jo šķiet, ka ne. ne vienmēr tolerantā un politkorektā burbulī - jā. homofobā - drīzāk ka ne
      • Pazīstu gana daudz "Kolka-Cool" tipa cilvēku, un to, kas ar viņiem noticis tad, kad viņi vēl bija tikai pieaugošas personības, arī var saukt par diskrimināciju tikai pēc citām pazīmēm - teritoriālām, sociālām, materiālām.
        • Jā, Tev pilnīgi noteikti ir taisnība. Es, piemēram, noteikti negribētu būt piedzimusi kādā Maskačkas čigānu vai Purvciema urlu ģimenē, jo pat pie ļoti labvēlīgas apstākļu sakritības izraušanās no tādas vides prasa milzīgus resursus.
          Pilnīgi noteikti uzskatu, ka arī šī sociālās iekļaušanas joma Latvijā vēl ir bērna autiņos. Vienlaikus jāatzīst, ka nezinu, vai citur ir labāk.
          • Ir labāk, bet pavisam labi, protams, nē, jo sociālā iekļaušana tomēr prasa pavisam citus resursus, laiku un kapacitāti, un tur viss notiek reālajā laikā. Tas, kas tiek palaists garām, nav atgriežams vai izlabojums.
          • Bet par "Delfu" komentāriem pirms pāris gadiem bija statistika, ka lielākā daļa no valsts iestāžu IP adresēm :)
            • Tas nav nekāds pārsteigums. Resp., tie nebūt vēl nav paši stulbākie un mazizglītotākie mūsu sabiedrības pārstāvji.:)
  • Domājošākā ļoti nosacīti, rakstīt spējīgākā diezgan droši, liberālākā nekādā ziņā. Vairums cibiņu ir tikpat neiecietīgi pret viedokļiem, kas neatbilst kaut kādai viņu pasaules ainai, cik purčika urla parastais, tikai vektori atšķiras.
Powered by Sviesta Ciba