Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nesen ienāca prātā doma (droši vien pilnīgi neoriģināla), ka mātišķums savos instinktos bāzētajos pamatos ir radniecīgs sadismam - tos vieno tieksme pēc absolūtas kontroles pār objektu. Uzvarošais, žņaudzošais, pakļaujošais piespiedu maigums. Protams, tas nenozīmē, ka es tagad mēģinu kaut kā degradēt jūtas, kuras tiek uzskatītas par viscildenākajām, nebūt nē. Taču, lai cik gan atšķirīgas neliktos spīdzinot un aprūpējot gūtās baudas, tām ir kaut kas kopīgs varas īstenošanas saldkairē.
Iespējams, tāpēc tik izmisīgi pēc maternitātes tiecas sievietes brīžos, kad viņām slīd no rokām ārā citi varas realizācijas veidi.

(Disklaimeris: esmu atkal pilna psihoanalīzes, turklāt nesenas refleksijas iespaidota par savu pašas tieksmi uz slimnieku kopšanu utml.)
  • prātojumi nav absurdi. Ir sievietes, kurām varas realizēšana attiecībā pret bērnu ir ļoti būtiska, ja bērnam kaut kādā brīdī neizdodas izrauties, tad var izveidoties ļoti postošas attiecības. tikai negribētos ticēt, ka problēma ļoti izplatīta. nu un arguments ad persona nevietā - ornitologam nav jāprot lidot, nav obligāti nepieciešama mātes pieredze, lai domātu un diskutētu par šīm lietām
    • oj, tu zini, es arī esmu pamanījusi, ka sievietes (mātes arī) ir baisi dažādas, kā sakarā, visticamākais, tas mātišķums, par kuru spriedelē bezbērnu sievietes ir tikai bērna pieredze - značit - ar reālo mātišķumu visai mazs sakars ..:))

      man ir nācies diezgan biezā slānī novērot kā mainās bezbērnu sievietes spriedelējumi (attiexme arī) par mātišķumu, kad tā nejauši apbērnojas..:))

      usjo, usjo - molču..:))))))
    • nu attiecību modeļi ir dažādi. šaubu nav. bet lai vispārinātu? un pieņemot, ka krii taisniba. ko talāk? visām mātem aiziet pakārties, jo zemapziņā mēs esam varaskāras sadistes, kuras gūst slimīgu baudu no bērniem. Ko ar šo teoriju tagad iesākt?
      • Iet pie Viestura Rudzīša, samaksāt viņam lielu naudu, lai viņš nospiež pistoles gaili.
      • Palasi uzmanīgāk - es neteicu, ka maternitāte=sadisms. Es teicu, ka tām ir radniecīgas iezīmes.
        Starp citu - no dažām teorijām izriet, ka praktiski jebkurai seksualitātes izpausmei ir saikne ar sadomazohismu. Tas nekad nav mani mudinājis pievērsties celibātam.:)
      • ja pašam viss vienmēr ir kārtībā un tā jau nez kuro paaudzi ir grūti saprast to needušo, kas mēģina atšķetināt pretrunīgu sajūtu kamolus, lai varētu tikt dzīvē uz priekšu. psihoanalīze nav gara laika īsināšana, bet smags darbs, kura gaitā nākas sev uzdot neērtus jautājumus. un labāk ir apzināties sevī šo šķautni un kontrolēt to, nevis čakarēt bērnu dzīvi vienlaikus pašai šņukstot "es jau gribu tikai labu"
        • izskatās, ka kāds perfekti zin manu ciltskoku un pētījis vesturiski bērnu/vecāku attiecības manā dzimtā. dikti mīļi. nez cik smags darbs ieguldīts, lai šodien secinātu, ka man paaudžu paaudzēs viss ir izrādījies kārtībā. paldies.
          • Eu, dāmas, dāmas! :(
          • karstums, nebija pat lāga adresēts Tev. Ja pamanīji, tad pašā pirmajā savā pukstā iebildu pet formu, kuru bija izraudzījusies krī. Bet pati redzi, cik ļoti spēcīgas emocijas izraisa šī tēma - mātišķums var arī nebūt tikai un vienīgi ar plusa zīmi. Es skatos uz savu attiecību mudžekli un redzu - manī nav vēlmes kontrolēt un no varas baudu negūstu, drīzāk tā mani pat biedē. jautajums tomēr šķiet ļoti būtisks, jo manai mammai pilnīgi notikti ir īpašas attiecības ar varu, kuras viņa nav apzinājusi. Līdz ar to manā ciltskokā šāds šķībais zars aug un man par šo arī ir bijis šad un tad jādomā.
Powered by Sviesta Ciba