Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nesen ienāca prātā doma (droši vien pilnīgi neoriģināla), ka mātišķums savos instinktos bāzētajos pamatos ir radniecīgs sadismam - tos vieno tieksme pēc absolūtas kontroles pār objektu. Uzvarošais, žņaudzošais, pakļaujošais piespiedu maigums. Protams, tas nenozīmē, ka es tagad mēģinu kaut kā degradēt jūtas, kuras tiek uzskatītas par viscildenākajām, nebūt nē. Taču, lai cik gan atšķirīgas neliktos spīdzinot un aprūpējot gūtās baudas, tām ir kaut kas kopīgs varas īstenošanas saldkairē.
Iespējams, tāpēc tik izmisīgi pēc maternitātes tiecas sievietes brīžos, kad viņām slīd no rokām ārā citi varas realizācijas veidi.

(Disklaimeris: esmu atkal pilna psihoanalīzes, turklāt nesenas refleksijas iespaidota par savu pašas tieksmi uz slimnieku kopšanu utml.)
  • izskatās, ka kāds perfekti zin manu ciltskoku un pētījis vesturiski bērnu/vecāku attiecības manā dzimtā. dikti mīļi. nez cik smags darbs ieguldīts, lai šodien secinātu, ka man paaudžu paaudzēs viss ir izrādījies kārtībā. paldies.
    • Eu, dāmas, dāmas! :(
    • karstums, nebija pat lāga adresēts Tev. Ja pamanīji, tad pašā pirmajā savā pukstā iebildu pet formu, kuru bija izraudzījusies krī. Bet pati redzi, cik ļoti spēcīgas emocijas izraisa šī tēma - mātišķums var arī nebūt tikai un vienīgi ar plusa zīmi. Es skatos uz savu attiecību mudžekli un redzu - manī nav vēlmes kontrolēt un no varas baudu negūstu, drīzāk tā mani pat biedē. jautajums tomēr šķiet ļoti būtisks, jo manai mammai pilnīgi notikti ir īpašas attiecības ar varu, kuras viņa nav apzinājusi. Līdz ar to manā ciltskokā šāds šķībais zars aug un man par šo arī ir bijis šad un tad jādomā.
Powered by Sviesta Ciba