Comments: |
Man reiz Čehijā gadijās negaršīgs alus.. un Gruzijā esmu ēdusi negaršigu Harčapuri un Krievijā bija šņabis no kura sāpēja galva..
sāls ir tajā, ka venēcijā NAV jāēd pizzas, bet gan risi e bisi, fegato a la veneziana, polenta al nero della sepia - tā lai visa mute melna paliek. pizzas jāēd neapolē.
paldies dievam, ka neatrodas gudrinieki, kas žēlotos, ka itāļu magdonalda hamburgeri ir pilnīgi garām.
Zābakā esot katru ceļojuma dzēru vīnu un 1x to spritzu. Vajadzēja vēl grapu ieraut, bet to jau biju Latvijā laivu braucienā nobaudījusi. Laikam tas briesmīgi, bet tā Venēcija man sirdī neiekrita. Patika jau pavazāties, ar vaporetto pavizināties. No Venēcijas visvairāk atcerēšos braucienu uz Murano, kur ar māsu ieklīdām kaut kāda šķērsielā un atradām baigi kruto osteriju, kur pusdienlaikā bijām vienīgās tūristes un vienīgās sievietes - pārējie bija stikla pūtēji un citi tamlīdzīgi kadri. Man šausmīgi patika Bergamo.
nepieciešams ilgāks laiks, tā lai pietiek gan geto izšuksterēt, cannaregio, giudeccu u.c. nomales, pamatdetaļu līmenī. kāds pazīstams venēcietis arī ļoti palīdz. man ir pāris ļoti sirsnīgas atmiņas no venēcijas (piem. http://klab.lv/users/kinskis/20937.html), kaut arī citiem - tā no sirds - es parasti iesaku visu jebko citu, kas šajā zemē atrodams.
kas ir risi e bisi, fegato a la veneziana, polenta al nero della sepia???
kad biju Venēcijā, es ēdu melnus makaronus ar jūras veltēm.. tas laikam arī viss. pārējo laiku daudz. daudz vīnu dzēru...
risi e bisi ir zirnīšu risotto (tāds nesamudrīts bet bezgala tipisks venēciešu ēdiens, vēl lakoniskāks ir milāniešu risotto allo zafferano - kur rīsus saista vien ar safrānu iekrāsota mērcīte), fegato ir venēciski pagatavots teļa gabals, ko pasniedz ar šadiem tādiem sautētiem dāzenīšiem. nu un pasta vai kā tipsikāka alternatīva pirmā ēdiena pamatmasai - polenta (kukurūzas miltu ēdiens, tāds diezgan ķēpīgs klucis ar nedaudz apceptām malām) ar tinteszivs tinti (nero della sepia) - kuru 20.gs sākumā izmantoja fotogrāfiju darināšanai, no tā arī digitālo ziepjutrauku krāsu režīms - sepia.
citreiz to tinti pievieno pastas taisīšanas laikā, no tā arī rodas 'melni makaroni". tiesa, man tā tinte labāk patīk kā mērce - tad ēdājs iegūst bezgala karnevālisku meikapu (nāve venēcijā - melnas lūpas un melnas zobu starpas).
veneto baltvīni ir 'iespējams' labākie. tā ka viss pareizi. tevi kanalā gremdēt nevajag :)
jesss!!!! :))))))))) noteikti ņemšu vērā nākošreiz Venēcijā pūtinot galvu! :)
ej nu to venēciju! palermo, vai vēl labāk katānija. gan jūras veltes pāris kalibrus niknākas, gan ļaudis kolorītāki, gan jūra tīrāka. par 14grādīgo chardoney vispār vārdu trūkst.
vai, ja ziemeļi tīk vairāk - dženova ir ļoti laba alternatīva neiekulties klasiskās tūristu lamatās.
nu man kaut kā sanācis tikai pa klasiskajām vietām - Milāna, Vēnēcija, Verona, kas tur vēl netālu... bet nu jā, gribas jau dikti vairāk uz dienvidu galu. olīves, siers, jūras veltes un milzīgu salma cepuri :))))
From: | kinskis |
Date: | 4. Jūlijs 2008 - 16:25 |
---|
| | mans sirsnīgs un dvēselists ieteikums | (Link) |
|
nomērķē uz Katāniju. gan apkārtne izcila (Sirakūza, Taormina, Etna), gan pati pilsēta - vienreizēji ēdieni, tīri fifīgas viesnīcas, neticami laba naktsdzīve.
Venēcijā garšīgākās picas bija tās, kuras varēja nopirkt tumšā, šaurā šķērsielā, kur nemana tūristu pūļus. Tomēr jāteic, ka tūristu masas Venēciju ir izlaidušas un daudz daudz garšīgāks ēdiens bija Bergamo.
Varbūt nabaga tūrists iegrābās picā, ko poļi/leiši/utml austrumbloka viltnieki uzmargojuši? ;P
| From: | dizzy |
Date: | 4. Jūlijs 2008 - 15:53 |
---|
| | | (Link) |
|
galvenais ir turēties kopā ar tūristu grupām un gidiem un neatiet no galvenajām ielām - tad autentisks un lielisks ēdiens palekdamies būs mutē. Vairs jau neatceros kurā Grieķijas saliņā ar mopēdiem braucām pa kalnu ceļiem ēst vakariņas. Mazā ciemata zem kokiem saklāti galdi ar rūtainām galda drānām. Nekādas izkārtnes, nekādas ēdienkartes. Ieej virtuvē, paskaties, ko ģimenīte sabrūvējusi, izvēlies un ēd. Pats namatēvs piesēž papļāpāt un brīnās, ka Latvijā ir dzintars. Tiek uzsaukta krūka vīna...nu tā pa smuko
| From: | ld |
Date: | 4. Jūlijs 2008 - 18:03 |
---|
| | | (Link) |
|
tev ir diezgan plashas zinaashanas par Itaalijas regjioniem! negribi kaut kaa sistemaatiski izstaastiit? ja ne pie sevis, tad varbuut http://klab.lv/community/cp/ ? muusu draugi dziivo Varese un Bolzano, esmu ari bijusi Milano un Turino, bet tad vienmeer vieteejie bijushi klaat un pasuutiijushi manaa vietaa. it kaa prasu un jautaju, kas un kaa, bet praataa nav ne kripatas palicis no taa kas kam ir raksturiigaakais. nu iznjemot to, ka Turino ir juuras veltes topaa.
drīzāk būtu beidzot jāpadomā pie ierakstu sa'tag'ošanas. tad jau visu arī varētu atrast. nekādam garam rakstudarbam neesmu un visdrīzāk arī ilgi nebūšu gatavs. un man noteikti ir robi zināšanās, jo ne lombardijā, ne pjemontē, piemēram, neesmu bijis un maz ko šīm zemēm zinu. taču to, ko esmu dabūjis uz savas ādas, lielākoties te mēģinu atķesēt.
| From: | ld |
Date: | 4. Jūlijs 2008 - 18:35 |
---|
| | | (Link) |
|
nu ok. veel visi paziistami itaalji par Rieti virtuvi fano. tapeec Tev toreiz ar jautaaju. bija augustaa paredzeets atvaljinaajums tur, bet beigaas izdomaaju, ka negribu teltii vai kur augusta viduu ar siikiem mociities(joprojaam gan shaubos vai pareizi dariiju) :/. brauks vrs viens pats :)
o! paldies par tipu, būs jāpapēt šis fainomens.
st.cit., tur taču kalni (Terminillo), līdz ar to temperatūras stipri zemākas.
| From: | ld |
Date: | 4. Jūlijs 2008 - 22:29 |
---|
| | | (Link) |
|
lieta taada, ka mans daargais ir planieru pilots. visi top piloti ir sajuusmaa par Rieti(tas, ka tur ir kalni daudz ko arii izskaidro). tagad beidzot arii viiram sanaaca taa, ka ir iespeeja tur lidot. dziivosim turpat lidlaukaa visticamaak teltii. apjautaajos, tiem, kas tur katru gadu braukaa un vinji atzinaas, ka augustaa esot baigaa cepeshpanna. man, sniega karalienei, ir bail izkust :)
lai gan tas kaa itaalji runaaja par Rieti virtuvi, man nedod miera ne briidi :)
un vienalga, augusts ir pats labākais laiks, kad itālija parāda savu raksturu. kad viss ir kā vajag. ir karsts, ir ražas, ir cikādes pīnijās, un cilvēki jau krietni pārsauļojušies priecājas par brīvdienām. | |