paskaidrojums pie iepriekšējā |
[4. Jul 2008|14:55] |
|
|
|
Comments: |
sāls ir tajā, ka venēcijā NAV jāēd pizzas, bet gan risi e bisi, fegato a la veneziana, polenta al nero della sepia - tā lai visa mute melna paliek. pizzas jāēd neapolē.
paldies dievam, ka neatrodas gudrinieki, kas žēlotos, ka itāļu magdonalda hamburgeri ir pilnīgi garām.
Zābakā esot katru ceļojuma dzēru vīnu un 1x to spritzu. Vajadzēja vēl grapu ieraut, bet to jau biju Latvijā laivu braucienā nobaudījusi. Laikam tas briesmīgi, bet tā Venēcija man sirdī neiekrita. Patika jau pavazāties, ar vaporetto pavizināties. No Venēcijas visvairāk atcerēšos braucienu uz Murano, kur ar māsu ieklīdām kaut kāda šķērsielā un atradām baigi kruto osteriju, kur pusdienlaikā bijām vienīgās tūristes un vienīgās sievietes - pārējie bija stikla pūtēji un citi tamlīdzīgi kadri. Man šausmīgi patika Bergamo.
nepieciešams ilgāks laiks, tā lai pietiek gan geto izšuksterēt, cannaregio, giudeccu u.c. nomales, pamatdetaļu līmenī. kāds pazīstams venēcietis arī ļoti palīdz. man ir pāris ļoti sirsnīgas atmiņas no venēcijas (piem. http://klab.lv/users/kinskis/20937.html), kaut arī citiem - tā no sirds - es parasti iesaku visu jebko citu, kas šajā zemē atrodams.
kas ir risi e bisi, fegato a la veneziana, polenta al nero della sepia???
kad biju Venēcijā, es ēdu melnus makaronus ar jūras veltēm.. tas laikam arī viss. pārējo laiku daudz. daudz vīnu dzēru...
risi e bisi ir zirnīšu risotto (tāds nesamudrīts bet bezgala tipisks venēciešu ēdiens, vēl lakoniskāks ir milāniešu risotto allo zafferano - kur rīsus saista vien ar safrānu iekrāsota mērcīte), fegato ir venēciski pagatavots teļa gabals, ko pasniedz ar šadiem tādiem sautētiem dāzenīšiem. nu un pasta vai kā tipsikāka alternatīva pirmā ēdiena pamatmasai - polenta (kukurūzas miltu ēdiens, tāds diezgan ķēpīgs klucis ar nedaudz apceptām malām) ar tinteszivs tinti (nero della sepia) - kuru 20.gs sākumā izmantoja fotogrāfiju darināšanai, no tā arī digitālo ziepjutrauku krāsu režīms - sepia.
citreiz to tinti pievieno pastas taisīšanas laikā, no tā arī rodas 'melni makaroni". tiesa, man tā tinte labāk patīk kā mērce - tad ēdājs iegūst bezgala karnevālisku meikapu (nāve venēcijā - melnas lūpas un melnas zobu starpas).
veneto baltvīni ir 'iespējams' labākie. tā ka viss pareizi. tevi kanalā gremdēt nevajag :)
jesss!!!! :))))))))) noteikti ņemšu vērā nākošreiz Venēcijā pūtinot galvu! :)
ej nu to venēciju! palermo, vai vēl labāk katānija. gan jūras veltes pāris kalibrus niknākas, gan ļaudis kolorītāki, gan jūra tīrāka. par 14grādīgo chardoney vispār vārdu trūkst.
vai, ja ziemeļi tīk vairāk - dženova ir ļoti laba alternatīva neiekulties klasiskās tūristu lamatās.
nu man kaut kā sanācis tikai pa klasiskajām vietām - Milāna, Vēnēcija, Verona, kas tur vēl netālu... bet nu jā, gribas jau dikti vairāk uz dienvidu galu. olīves, siers, jūras veltes un milzīgu salma cepuri :))))
From: | kinskis |
Date: | 4. Jūlijs 2008 - 16:25 |
---|
| | mans sirsnīgs un dvēselists ieteikums | (Link) |
|
nomērķē uz Katāniju. gan apkārtne izcila (Sirakūza, Taormina, Etna), gan pati pilsēta - vienreizēji ēdieni, tīri fifīgas viesnīcas, neticami laba naktsdzīve. | |