ķēķa runa |
[16. Nov 2009|22:36] |
tie ir sasodītie mazvērtības kompleksi, sava veselīgā svara un sulīgā satura konsekventa neatpazīšana ar sekojošu pazemojošu horror vacui, kas liek latvjiem allaž pārliekt nūju un visu samaitāt. pat ja iestrādēm pašām par sevi nav ne vainas, sak, tā tā vienkārši taču nekas neaizies, nepamanīs, sapelēs, būs jāizmet --> no profit --> donkrats-bankrots --> diloņnāve mēslainē. tādēļ, davai, liekam klāt šito, vēl to un tad vēl šādi te visu.
stāsts, saknē, ir par 'tirgus galeriju' stabu ielā (ko pirmīt komūnā acs kļūdaini stādīju priekšā kā 'tirgus placi'), t.i., pat ne par pašu veikalu, bet vienu produktu - kazas sieru, pēc kā speciāli šodien mājupnākdams tur iegriezos un vēl ievilku līdz pāris biedrus. nu kas gan var būt vienkāršāks par tādu lauku apstākļos darītu sieru, vai ne? mhm, [aʃpe'] tikai ne šaizemē.
kazas sieri tur bija divi, no kuriem vienu nacionālās kūlas dedzināšanas kūpināšanas nemodes dēļ nācās eliminēt jau pašā sākumā. otrs toties bija šāds:
teikšu godīgi, pašam siera materiālam nebija ne vainas. gluži otrādi, tā garša bija brīnišķīga, blīvums un faktūra kā jau tādam prodotto artigianato, neapšaubāmi labākais, kas līdz šim rīgas veikalos rasts, pirkts un garšots. tikai saskaņā ar augstākminēto stādās, tāteikt, divi jautājumi: 1) kāpēc tas jāsauc par kazas mozzarellu, m? (un kāpēc ne par gorgonzollu vai peccorino, kas no apskatāmā produkta jēdzieniski atrodas akurāt tādā pat attālumā); 2) nu, priekš kam tas nabaga siera bumbulis bija jāsacūko ar vešpulvera buķetē ieturētu vegetas un melno piparu miksli, apkaisītu visapkārt? kāpēc nevar atstāt tādu pašu, kā ir, bitīt matos? baltu, apaļu, nevainīgu. nu, pamērcējiet sālsūdenī, kuņasbērni, ja jums garša par pliekanu, bet ļaujiet katram pašam izlemt, ko bērt virsū un ko ne.
āgstu bars, tādēļ! |
|
|
Comments: |
| From: | f |
Date: | 16. Novembris 2009 - 23:31 |
---|
| | | (Link) |
|
tāpat ar daugavas ražoto t.s. mājas sieru, kas ir visādi citādi vienkārši lielisks, tak peldās olīveļļā un garšvielu vai zaļumu murskulī, kas man pēc tam viss jākasa nost.
vienkāršība laikam ir so old-fashioned.
mārtiņš rītiņš izmanto vienu tādu kkādu vietējos sieru, kas pēc mocarellas receptes, bet saucas citādāk (lai neabjūzotu oriģinālo vārdu), tipa, džeks kkāds n gadus eksperimentējis, līdz īstās konsitences un garšas īpašības sieram tiktu, tikai no govs piena.. izkrita no prāta, kā sauc...
un vēl ir Te-tas siers a ļa lokālais Fetas variants, tikai bioeko..
un, protams, "sniega bumbas" ķiploku eļļā, bet tās vislabāk oridžinalī no ražotāja pirkt, ļoti pretimnākošs un feins onka un uz vietas pa ievērojami lētākām naudiņam pārdod, nekā veikalā. Trikātā ai gess, ja nekļūdos (pie reizes var aizbraukt apskatīt Kaudzīšu mājas, Skalbes un Brāļu Jurjānu dzīves vietas ne pārāk tālu apkārt..)
toties šis pat attāli pēc mozzarellas neizskatās. pilnīgi ne pat pēc viena kritērija. neviena!
| From: | mamuts |
Date: | 16. Novembris 2009 - 23:45 |
---|
| | | (Link) |
|
Tamdēļ laba manta tiek sacūkāta, ka tā produkta darinātājiem nav ne jausmas, pēc kā tādam brīnumam ir jāgaršo. Wot ij pieber garšvielas tā pavairāk un pēčāk paši brīnās, kāpēc neviens to "augstvērtīgo, ekoloģiski tīro" preci nepērk otrreiz? :D
| From: | kants |
Date: | 17. Novembris 2009 - 00:23 |
---|
| | | (Link) |
|
суки латыши!
Jā, Veģetas lietošanai vajadzētu kvotas, kuras jau ir nosmeltas. Par šo kazas sieru nezinu, bet viņdien, Aizkraukļē matīju Daugavas (Saimnieks Aivars Vaivars, piena produkti no muzikāli izglītotām govīm) mīksto sieru vīnogu lapās. Neskaidru iemeslu dēļ, tā arī to nenopirku, bet drīzi jau atkal būs jāpošās uz ezerzemi, paķeršu. Klīst baumas par kāda Patiešām Laba mozarellas siera ražotni Dpilī, kuri galvaspilsētā nemaz netirgo, bet galvenokārt, dragā eksportu.
Toties, pilnīgi droši var rekomendēt www.jeri.lv, gariem un apgarotiem rudeņa vakariem. | |