Kemune

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Atbildot uz nabaga krii kliedzienu par to, cik viņai ļoti nepatīk viss kas, un kuru komentēt, protams, nav ļauts,

es uzskatu, ka racionāla (proti, matemātiska un uz modeļiem balstīta) analīze, arī, ja biedējoša un "kaismīgi sajūsmināta", tomēr šoreiz ir tieši un nekavējoši noderīga vismaz šādā aspektā: eksponenciālu, briestošu procesu gadījumā jebkura laicīga rīcība (jebkas, kas jau ir darīts "vakar") stipri ietekmē "endgame" rezultātu.

Turklāt pat, ja šobrīd nav konstatēts tas un tas Latvijā, tāpat iekšēji pieņemt, ka slikti ir jau tagad un attiecīgi rīkoties, mazgāt rokas, utml, ir efektīvi, jo tas ļauj
1) laicīgi praktizēties brīdim, kad tiešām būs slikti, pierast pie rutīnas, kurā jāmazgā rokasm jādezinficē priekšmeti utml,
2) dod pietiekamu rezervi gadījumam, ja patiesībā šobrīd (tieši šodien jau) notiek transmisija, bet mēs par to vēl nezinām, jo uzzināsim visu tikai 5-7 dienas vēlāk.

Es piekrītu, ka neprotu šo racionālo analīzi komunicēt un no malas tā varbūt tiešām izskatās pēc kaut kā cita. Bet nolikt kādu pretty much par to, ka viņš iedziļinās (un lielu daļu pētnieku draivo tieši šis bērnišķīgais vērošanas, analīzes un plauktiņos salikšanas prieks, nevis kaut kāds 'āaaa, mēs visi mirsim') varbūt nevajadzētu.

T.i. kā šajā video beigās teikts, "kad neviens neuztraucas, tad ir reāli jāuztraucas", jeb, laicīga "panika" patiesībā ir mums visiem labāka beigu beigās. Jā, tā ir absurda, tā ir nicināma utml, bet samazinās šī procesa seku smagumu. Tā tiešām būtu absurda gadījumos, kad tā neietekmētu mūs visus jebkādā pozitīvā veidā.
  • Man liekas, šajā gadījumā krī attieksme "izjūtu diskomfortu runu dēļ par koronas vīrusu" (objektīvi slikti, jo diskomforts) ir liekama svaru kausā pret "pastāv liela iespēja, ka mūsu bezdarbības dēļ man vai tuvajiem cilvēkiem pietrūks vietas slimnīcā" (kas ir objektīvi sliktāk).
  • Viņai ir "aktuālas raizes", saproti? A K T U Ā L A S!
  • cilveka daba ir tada:

    zini, tie pasi cilveki, kas tikko breeca "ko tada panika del nieka virusa", tagad kliedz "kapec neko nedarija, lai sagatavotos ! kapec laida cilvekus no kinas ? kapec tagad nav arstu un cilveki mirst gaitenos, valdibu nost"
    tie pasi, kas teica pirms nedeljas "aj, tu traka, gribi atcelt mitinju", tagad "tu traka, ka ej uz darbu, visiem jasez maajas"
    taa kaa es domaju, tapat bus ar krii, atliek tikai pagaidit 2 nedeljas (butu loti jauki, ka viruss tiesi Latvijai ietu garaam, protams, ceram uz to)
    • Re: cilveka daba ir tada:

      izklausās pēc jūzera fedrs!
      • Re: cilveka daba ir tada:

        Galvenais ka cilveki pilnigi neatceras ko teikusi, bet varbut ari nevajag atcereties ! Nu, situacija mainijaas, domas mainijaas
        • Re: cilveka daba ir tada:

          Labi, ka domas mainījas, ka vīruss tomēr ir bīstams, bet nu stulbi kaut kā no sākuma nosodīt, ka cilvēki pārāk uztraucas, bet pēc tam nosodīt, ka cilvēki nepietiekoši cītīgi ievērojot piesardzības pasākumus. Nosodījums un nosodījums.
    • Re: cilveka daba ir tada:

      Hahahahahaha!!!!!
  • varbūt mans komentārs ir nesakarīgs, jo es nesekoju detāli līdzi, kas tiek nolemts. stulbi ir, ka nākamnedēļ ir skolas brīvdienas. desmitiem tūkstošu ģimeņu ar bērniem mēģinās kaut kur aizceļot. uz itāliju nelaiž, bet kaut vai uz lietuvu mēģinās. bērniem nodrošināt skrupulozu roku mazgāšanu - aizmirsti. ja vīrusu ievazās skolās un bērnudārzos, būs jukas, nepatikšanas un daudz vairāk satraukuma.
    • Jā, par bērniem saprotu un tas ir traki. Vēl nomazgāt varbūt, bet vairāk par minūti neko neaiztikt?
  • +
Powered by Sviesta Ciba