Kemune

Komentāri

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Atbildot uz nabaga krii kliedzienu par to, cik viņai ļoti nepatīk viss kas, un kuru komentēt, protams, nav ļauts,

es uzskatu, ka racionāla (proti, matemātiska un uz modeļiem balstīta) analīze, arī, ja biedējoša un "kaismīgi sajūsmināta", tomēr šoreiz ir tieši un nekavējoši noderīga vismaz šādā aspektā: eksponenciālu, briestošu procesu gadījumā jebkura laicīga rīcība (jebkas, kas jau ir darīts "vakar") stipri ietekmē "endgame" rezultātu.

Turklāt pat, ja šobrīd nav konstatēts tas un tas Latvijā, tāpat iekšēji pieņemt, ka slikti ir jau tagad un attiecīgi rīkoties, mazgāt rokas, utml, ir efektīvi, jo tas ļauj
1) laicīgi praktizēties brīdim, kad tiešām būs slikti, pierast pie rutīnas, kurā jāmazgā rokasm jādezinficē priekšmeti utml,
2) dod pietiekamu rezervi gadījumam, ja patiesībā šobrīd (tieši šodien jau) notiek transmisija, bet mēs par to vēl nezinām, jo uzzināsim visu tikai 5-7 dienas vēlāk.

Es piekrītu, ka neprotu šo racionālo analīzi komunicēt un no malas tā varbūt tiešām izskatās pēc kaut kā cita. Bet nolikt kādu pretty much par to, ka viņš iedziļinās (un lielu daļu pētnieku draivo tieši šis bērnišķīgais vērošanas, analīzes un plauktiņos salikšanas prieks, nevis kaut kāds 'āaaa, mēs visi mirsim') varbūt nevajadzētu.

T.i. kā šajā video beigās teikts, "kad neviens neuztraucas, tad ir reāli jāuztraucas", jeb, laicīga "panika" patiesībā ir mums visiem labāka beigu beigās. Jā, tā ir absurda, tā ir nicināma utml, bet samazinās šī procesa seku smagumu. Tā tiešām būtu absurda gadījumos, kad tā neietekmētu mūs visus jebkādā pozitīvā veidā.
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Powered by Sviesta Ciba