this is a ransom demand ([info]kakjux) rakstīja,
@ 2021-04-27 18:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cz, looks, med

tā kā man ir aizdomas, ka man ir ieviesusies jauna ādas alerģija un uz vešpulveri, no less. uznāca vēlme ierakstīt cibās!

viss šeit rakstītais ir tikai mana vienpersoniskā empīriskā day to day life pieredze bez klīniskiem pētījumiem vai profesionāliem viedokļiem!!

bet, ja ir kāds produkts, jo mega mārketē, ka tas ir anti-alerģisks un vispār basic un tur nav nekā, kam izraisīt alerģiju... manā personiskajā pieredzē tas ir kāreiz garantija, ka man uz to produktu būs alerģija. un tas var būt krēms, šampūns, vešpulveris, ziepes, jebkāds uz ādas nonākošs vai ar ādu eksplicīti saskarošs produkts. alerģiskiem cilvēkiem domātie produkti manuprāt ir domāti kā alerģiju veicinoši produkti.

ir produkti, kuriem kaut kur uz iepakojuma in very small print ir rakstīts, ka mēs šitajā produktā iztikām bez vielas x, pret ko dažiem mēdz būt alerģija - tie nav augstākminētajā produktu grupā.

in my 20s man bija mega alerģijas arī uz bio and organic products, bet pēdējos gados laikam tur kaut kas nomainījies un viņi vairs neliek bio alergēnus pie katra no šiem produktiem. bet bio / organic label still does not fill me with any amount of confidence, ka man nebūs uz to alerģija. izņēmums ir čehu brends Bione - uz viņiem man nav īsti alerģijas. viņu produktu mega efektivitāte (manas ādas kontekstā) gan nav as a given. also, their online shop is a fucking nightmare.

ja kāds produkts ir ar Vegan atzīmi, pastāv apmēram 60% iespēja, ka man uz to nebūs alerģija. produkta efektivitāte - joprojām nav garantēta. izņēmums ir vācu brends Balea. man ir alerģija uz dažiem viņu Vegan produktiem, bet nav uz dažiem produktiem bez Vegan atzīmes. tur katrs produkts ir case by case basis. arī efektivitātes jautājumā. bet, ja arī ir 60% tomēr cerība uz ne-alerģiju, ir tomēr tikai ap 20% (no 100%) iespēja, ka būs efektīvs un darīs to, ko es gribu, lai šis produkts dara.

produkti, kas ir atzīmēti kā basic product, no additives - tur man liekas, ka neviens nav pielicis klāt aktīvās vielas, kas actually dara to, ko produktam būtu jādara. also, apstiprina manas aizdomas par to, ka alergēni tomēr ir Svarīga produktu sastāvdaļa, ja tos tik bieži iekļauj basic produktos.

/rant over, ies ģērbties, lai ietu pēc otra jaunā plaukta.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kisswithafist
2021-04-28 11:42 (saite)
kā Tev ar The Ordinary?
bio/organic tak bieži bāž visādas eļļas/ēteriskās eļļas vietā un nevietā, kas diezgan izraisa visādas reakcijas, afaik.

man ādas reakciju tā sevišķi nav, izņemot galvas ādu, tur es joprojām netieku gudra, no kā man rodas blaugznas un kairinājums, no kā ne. tie probably nav sulfāti, bet nu visiem čekot sastāvus un tamlīdzīgi kaut kā nav iekšā, labāk pieņemšu, ka man vienkārši vairāk vai mazāk ir blaugznas visu mūžu. kādreiz bij trakāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kakjux
2021-04-28 12:00 (saite)
es iečekoju viņu produktus. nu, pirmkārt, Čehijās viņus maz tirgo. un tie liekas kaut kādi sejas produkti, kas ir a bit out of my league to lietošanas sarežģītumā :D par spīti manam sirmam vecumam, es joprojām lietoju vienkāršas klasifikācijas zieķus :D bet jā, seja man ir īstenība visvisvisalerģiskākā. pārējais ķermenis ir mazliet vairāk forgiving uz alergēniem.

a par galvas ādu.. nu. tev ir pieejami / vai esi jau mēģinājusi TIGI? a bit pricey, bet man lieliski nomierināja galvasādu, arī forši izmazgā un condicionē un viss kļova. nopirku kaut kādu dāvanas komplektu, kur milzīga pudele ar šampūnu un balzāmu - laikam lietošu vēl gadu vismaz, kamēr beigsies :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-04-28 12:03 (saite)
Tigi gan neesmu, moš jāpamēģina. Man šampūni regulāri jārotē, citādi zūd efekts.

Ordinary var no viņiem pašiem sūtīt. Daudzi čurā karstu, man gan nekas no izmēģinātā nav devis baigo efektu, bet, cik saprotu, esmu stiprā mazākumā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2021-04-28 12:15 (saite)
Tigi ir mans latest, greatest galvas glābējs. jā, man arī it kā ir jārotē. tāpēc man izpalīdzīgi labi cilvēki sūta no uk Charles Worthington šampūnus, ko es tad alternēju ar lietām, ko lokāli var iegādāt.

nu.. es paskatījos vēlreiz. tur skābes un eļļas un etc. jajebu. O_O tas tiešām ir not my level of :D es te biju tikusi pie C vit zieķa un tas man jau sakoda seju :D bail padomāt par visu to pārējo :D par laimi gēni man ļauj turēties pie simple solutions - moisturising creams :D bet nu, tos nekā nespēju atrast tādus, lai nav vispār nekādas alerģijas. kaut kad laikam saņemšos un pasūtīšu no mūsu čehu Biones kādus pāris, ko var lietot +/- kopā un cerēt uz labāko :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-04-28 12:17 (saite)
aptieku kosmētika izmēģināta? man liekas, La Roche-Posay ir diezgan mazalerģisks un ļoti ok.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2021-04-28 12:34 (saite)
"bet, ja ir kāds produkts, jo mega mārketē, ka tas ir anti-alerģisks un vispār basic un tur nav nekā, kam izraisīt alerģiju... manā personiskajā pieredzē tas ir kāreiz garantija, ka man uz to produktu būs alerģija. un tas var būt krēms, šampūns, vešpulveris, ziepes, jebkāds uz ādas nonākošs vai ar ādu eksplicīti saskarošs produkts. alerģiskiem cilvēkiem domātie produkti manuprāt ir domāti kā alerģiju veicinoši produkti."
:D

aptieku produkti in my exp iekļaujas šajā rindkopā.

(diskleimeris, izņemot online aptieku klāstu, kas vispār ir vienkārši drogērijas klāsts ar normāliem drogērijas produktiem.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-04-28 12:46 (saite)
šamie ar ir ļoti dažādi, bioderma, ko daudzi liek kā #1, man vispār neder, ne tāpēc, ka alerģija, bet tāpēc, ka šamie to situāciju kaut kā maģiski padara sliktāku :D bet LRP bija labs. SPF man ir no Eucerin, ilgi meklēju, līdz atradu vienīgo, kas sadzīvo ar manu megaspeķi un to nepasliktina.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2021-04-28 12:48 (saite)
es zinu, ka dažādi. esmu pamēģinājusi dažus (arī bioderma) un secinājusi, ka aptieku alergēni tomēr ir alergēni tikai mega dārgi :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-04-28 12:53 (saite)
bioderma should be renamed to bioģermo :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?