juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2022-11-18 14:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Var jau teikt, ka laissez fair atrisinās attīstības problēmu. Kapitālisti monitorēs un izkers potenicālos talantus, tos attīstīs. Nu pārējie...

Bet tas ir jautājums par iniciatīvām. Paskatieties, kādas algas maksā Pīlēns saviem darbiniekiem - ir darba sludinājumi. Nesaprotu, kā cilvēki var dzīvot, audzināt un skolot bērnus par tādām algām. Nesaprotu. Un tādie pīlēniem nav vajadzīgi nekādi monitoringi, nekādas skolas, viņiem ir vajadzīga močīšana un motoro prasmju infūzija cilvēkos. Un viņi ir pret jebkādu attīsību, jo attīstība viņiem nerentējas.

Resp. kapitalismā ir cilvēku grupas, kuri ir ieinteresēti attīstībā (šaurā, privātā vai vispārīgā, tautas mērogā). Un ir cilvēku grupas, kuri ir ieinteresēti, ka cilvēkus var močīt, ka ir stūrī iedzīti cilvēki, kurus var spiest ārā. Interešu grupas. Tapat kā alkohola, azartspēļu, seksa industrijas, vieglo narkotiku, nekustāmā īpašuma spekulāciju utt. tirgos. Ir šīs sātaniskās grupas, garīgo vīrusu un tukšības grupas. Un labā, enģeliskā, attīstošā, svētā izaugsmes grupas. Un notiek cīņa starp labo un ļauno.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2022-11-18 14:48 (saite)
Dabiskā atlase. Kompetenti kapitālisti vienkārši izkonkurēs visādus pīlēnus :)

/Un ir cilvēku grupas, kuri ir ieinteresēti, ka cilvēkus var močīt, ka ir stūrī iedzīti cilvēki, kurus var spiest ārā. /

Nav efektīvi => nav izdevīgi. Ja viņi to nesapratīs, tad cilvēki aizies pie tiem kas to saprot un šitie izputēs. Atkal kapitālisms parastais.

(Atbildēt uz šo)


[info]ctulhu
2022-11-18 14:50 (saite)
/ Tapat kā alkohola, azartspēļu, seksa industrijas, vieglo narkotiku, nekustāmā īpašuma spekulāciju utt. tirgos./

no šitā saraksta īsti nesapratu par seksa industriju, OK tie kas paverdzina cilvēkus ir jāizķer, bet tie kas ražo nu tur vibratorus un prezervatīvus utt - dara labu lietu.

(Atbildēt uz šo)


[info]juvenal
2022-11-18 15:13 (saite)
Biju nosodījis seksa verdzību un addiction izmantošanu. Bet, protams, esmu par sex, arī vīriešu mīlestība ir ļoti OK.

(Atbildēt uz šo)


[info]extranjero
2022-11-19 14:08 (saite)
Ir tā, ka jebkurā (kapitālistiskā) valstī vairums cilvēku strādā par minimālo algu vai tikai nedaudz lielāku par minimālo. Tas, ka Pīlēns maz maksā saviem darbiniekiem, nenozīmē pilnīgi neko, jo caurmēra cilvēks uz ielas strādā par tieši tādu pašu algu.

Ja tas ir par maz, tad risinājums ir celt minimālo algu. Protams, saprātīgi, lai neradītu nevajadzīgu inflāciju un visu pārējo. Bet vispārīgi bažas, ka minimālās algas celšana saprātīgās robežās palielinātu bezdarbu, nav apstiprinājušās.

(Atbildēt uz šo)


[info]prtg
2022-11-21 22:18 (saite)
Alga progresē ar gadiem, uzcītību un pieredzi, bet pirms tas ir noticis, tam ir grūti noticēt, un jā, ir arī zināma netaisnības izjūta.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?