juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2024-09-14 16:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Draghi ziņojums:

"Europe’s fundamental values are prosperity, equity, freedom, peace and democracy in a sustainable environment.
The EU exists to ensure that Europeans can always benefit from these fundamental rights. If Europe can no longer
provide them to its people – or has to trade off one against the other – it will have lost its reason for being."

Cik Latvijas partijas fokusējas uz pirmo vērtību - prosperity? Cik zinu, tad LV ir ideoloģiskas partijas, kas atklāti izvairās savā programmā minēt vispārēju turību kā politikas mērki.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]juvenal
2024-09-14 18:24 (saite)
Man tagad ir nedaudz nepatīkama sajūta par to, ka atgādināju par prosperity. Es redzu, ka prosperity ir visur https://commission.europa.eu/topics/strengthening-european-competitiveness/eu-competitiveness-looking-ahead_en

Bet ir cilvēki, kas iedomājas, ka runāt par labklājību kā politikas mērki ir kaut kas nepieklājīgs, populistisks vai sazin kas. Un man ir nepatīkama sajūta, ka es varbūt tieku ierinods šajās kategorijās.

Bet es taču redzu Rietumu politiskās debates. Es taču redzu, ka turība ir politikas un biznesu mērkis - sākot no ES dokumentiem un beidzot McKinsey rakstiem par MI lomu sabiedrībā.

Kāpēc ir cilvēku grupas, kas iedomājas, ka laba politika ir tikai tā, kas atbalsta nabadzīgos, bet pārējo atstāj tirgu ziņa?

Pēc būtības šāda laissez-faire politika ir vistīcākā močīšanas politika, jo tā atbalsta visus tos picēriju, kurjeru, gig ekonomikas veidus, kas it kā ir tiesiski, bet kas būtībā izmanto cilvēku finanšu ievainojamību, lai iegūtu darba resursus un lai izvairītos no automatizācijas, kas dotu sabiedrībai daudz lielāku ieguvumu.

Nē, nē. Ja kādam no Latvijas politikiem nepatīka labklājība, turības un politikas procesi tās sasniegšanai, tad lai VIŅŠ/VIŅA IET D... Reāli. Man nav jājūtas nedz vainīgam, nedz pazemotam par savu nostāju.

Un ja kādam nepatīk, ka labklājību un turību liek par politikas mērki, tad lai viņš/viņa pieceļas un to pasaka skaidri un gaiši. Un lai pieprasa balsojumu tieši par šo punktu. Lai tauta redz savus varoņus.

Provinciālisms, kas pēc būtības lobē provinciālo un primitīvo biznesu intereses, ir jāizbeidz. Nav viegli šo spiest nost. Bet jāspiež ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-09-14 18:43 (saite)
Tu tiec ierindots kategorijā ``haļavščiks ar komunista iezīmēm`` jo vēlies UBI (kas ir haļava) un pārdalīšanu, lai to UBI organizētu ( kas ir komunisms).

Un nē es negribu pašapkalpošanās kases veikalos kur man pašam par kasieri priekš sevis jāstrādā, es gribu tam algot citus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2024-09-18 08:52 (saite)
Jāspiež nost ir "komunitārismu" un pārējo sarkano mēri. Varbūt to vajadzēja ļaut izdarīt jau Makartūram, noliekot Ķīnu (un, ja paspētu laicīgi, varbūt arī sovoku) viņpus radioaktīva kobalta jūrai, bet viennozīmīgi Makkārtijam, sistemātiski metot laukā vietējos komunistus no politiskajām, akadēmiskajām un pārējām institūcijām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?