juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
Man tagad ir nedaudz nepatīkama sajūta par to, ka atgādināju par prosperity. Es redzu, ka prosperity ir visur https://commission.europa.eu/topics/strengthening-european-competitiveness/eu-competitiveness-looking-ahead_en

Bet ir cilvēki, kas iedomājas, ka runāt par labklājību kā politikas mērki ir kaut kas nepieklājīgs, populistisks vai sazin kas. Un man ir nepatīkama sajūta, ka es varbūt tieku ierinods šajās kategorijās.

Bet es taču redzu Rietumu politiskās debates. Es taču redzu, ka turība ir politikas un biznesu mērkis - sākot no ES dokumentiem un beidzot McKinsey rakstiem par MI lomu sabiedrībā.

Kāpēc ir cilvēku grupas, kas iedomājas, ka laba politika ir tikai tā, kas atbalsta nabadzīgos, bet pārējo atstāj tirgu ziņa?

Pēc būtības šāda laissez-faire politika ir vistīcākā močīšanas politika, jo tā atbalsta visus tos picēriju, kurjeru, gig ekonomikas veidus, kas it kā ir tiesiski, bet kas būtībā izmanto cilvēku finanšu ievainojamību, lai iegūtu darba resursus un lai izvairītos no automatizācijas, kas dotu sabiedrībai daudz lielāku ieguvumu.

Nē, nē. Ja kādam no Latvijas politikiem nepatīka labklājība, turības un politikas procesi tās sasniegšanai, tad lai VIŅŠ/VIŅA IET D... Reāli. Man nav jājūtas nedz vainīgam, nedz pazemotam par savu nostāju.

Un ja kādam nepatīk, ka labklājību un turību liek par politikas mērki, tad lai viņš/viņa pieceļas un to pasaka skaidri un gaiši. Un lai pieprasa balsojumu tieši par šo punktu. Lai tauta redz savus varoņus.

Provinciālisms, kas pēc būtības lobē provinciālo un primitīvo biznesu intereses, ir jāizbeidz. Nav viegli šo spiest nost. Bet jāspiež ir.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?