Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2021-10-01 11:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sdzk
Saglabāju dzēstu komentāru:

Paskaidrošu nezinātājam, ka žīds un nēģeris ir latviešu valodas vārdi, savukārt ebrejs ir padomju laika ievedums, un afrolatvieša izcelsmi gan jau pats zināsi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: ;)
[info]martcore
2021-10-01 23:57 (saite)
kā anglijā šancējošs džeks - a tu saki "nigger" bristoles dokos vai londonas perifērijā?! arī angļu normāls vārds, es neko )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

?
[info]jan09
2021-10-02 08:44 (saite)
es piepeši sapratu diskusijas problēmu - izskatās, ka tieši Rīgas jaunajai un vidējai paaudzei vārdi žīds, nēģeris un čigāns liekas aizskaroši.
Man savukārt tā neliekas, un es paturu tiesības šos vārdus lietot.'
Man aizskarošs liekas jevrei, tieši tāpat kā labuss un ganss.
Kas smieklīgi, es ikdienā šos vārdus nelietoju, jo nav vajadzības - man ir citas tēmas, par ko runāt, un, TV vērojot bardaku Amerikā, es pie sevis varu tikai nodziedāt: "...mori dumpojas...". Arī Kurzemes čigānus es turpināšu saukt par čigāniem, lai kādus melus par diskrimināciju intervijās arī nestāstītu jaunie "romu" mediatori.
Kas atiecas uz stulbo jautājumu - es strādāju kantoros, kur 99.9% ir baltie rasisti un apspiedēji, tehniskajās lietās, kur jāstrādā ar galvu, un rokām, to dara baltie, un pat pēc 10 gadiem, es nēģerus esmu redzējis skaitliski mazāk, nekā čigānus.
Kas attiecas uz vārdu nigger - manā leksikonā tāda nav, pa Londonu vai dokiem es nevazājos, pajautā vēļ ko tikpat stulbu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: ;)
[info]extranjero
2021-10-02 10:00 (saite)
Un šis vispār ir superkomentārs ar domu, ka latviešu valodai būtu jāpakļaujas angļu valodas normām. Redzi, spāņi lieto gan negros, gan mulatos, jo nav kauna par savu valodu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?