Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2020-10-08 13:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pvpk
Parādījās vajadzība pēc kursiem:

Ir radusies sajūta, ka nemāku saprotami pasniegt informāciju.
Pie tam, nesanāk ne latviski, ne angliski, ne mutiski, ne rakstiski.

Piemērs, kārtējais "talantīgais" celtnieks un garāžas būve.
Uzzīmēju plānus, saliku izmērus, reizes 5as izstāstīju savu domu un vēlmi.
Vispirms pamati - bija gudri teksti par stūru šķērsenisko mērīšanu ar diegu, par to, ka manas mājas siena nav paralēla ar kaimiņa sienu utt.
Rezultātā viena gala siena ir šaurāka nekā otra, jo attālums starp stūriem nav nomērīts pareizi. Kur tad palika mērīšana ar diegu?
Iebetonēt 2u līmeņus vienā piegājienā arī bija grūta misija.
OK, pieķērās pie sienu mūrēšanas, it kā mūrē normāli, bet - simetrija klibo, un estētisks skats uz mūrējumu arī.
Rasējums un mani pieraksti (jo savus netaisa - vieglāk darīt "pa savam"), bet ar lasīšanu ir problēma - uztaisīja durvju aili pa zemu, un vēl gribēja iestāstīt, ka mana vaina. Uz jautājumu, vai rasējumā skatījies? Vai piezvanīji man, jo redzēji, ka ir jāpamaina pēdējās rindas mūrējums? Protams, ka nē. Naudu gan neaizmirsa paprasīt.
Atradu, jo veicu mērījumus logu un durvju ailēm, lai izrēķinātu, kāda izmēra kārbas jātaisa.
Uztaisīju defektu aktu 2os eksemplāros, ar sīku aprakstu un instrukciju, paprasīju parakstu par saņemšanu, liku izlasīt un pārtaisīt.
Kādēļ lai es pirktu citas durvis, ja man vienas jau stāv, un bija iespēja pamērīt izmērus, vai der ailē? Gan jau ka apvainojās.
Jumta kopnes, jauns stāsts.
Liku mūrlatu sānu sienai atstāt pilna garuma, 2x 3,6m, lai var uzlikt pilnas loksnes ar OSB.
Jumta kopnēm ir apraksts ar rasējumu, izmēri līdz milimetram un leņķa simtdaļām, sastāv no četriem gabaliem, montējas uz zemes, tad liekas augšā, distance 610mm pa vidiem (lai OSB vesela liekas virsū). Pie rasējuma papildus zīmējums ar mūrlatu, loksnēm, un kopņu attālumiem. Iepriekšējā vakarā izrunājam, lai sāk no vidus, ar 61cm soli uz malu, pēdējās 2as pēc fakta, parādu stiprinājuma dzelžus, aprakstus, skrūves, papildus lietas utt. Pasaku, lai uztaisa vienu paraugu, uzceļ augšā un pārmēra, koriģē izmērus, un tad taisa pārējās.
Atbraucu vakarā, kaudze ar nepareizām detaļām, stiprinājumus saskrūvējis no vienas malas un pa 60cm (kaut gan 2,44m un 1,22m dalās bez atlikuma ar 61, nevis 60), un diršana, ka likšot loksnes šķērsām, nevis gareniski. Uz manu jautājumu, kāda nahren starpība, seko mistiska d!ršana, tāpēc ka šķērsām, ka es esot teicis 60 utt. Prasu, vai rasējumu un aprakstu izlasīji? Protams, ka nē. Tipa mēs vasarā esot runājuši šitā. Saku, ka es tev pirms 2ām nedēļām prasīju rasējumu un izmērus, kur ir? Ja nav, taisi kā pēc rasējuma, un ned!rs!
Jau baidos braukt mājās, kas atkal būs sabojāts, un uztaisīts nepareizi.
"Celtnieks" ar pieredzi LV un DE celtniecībā. It kā flīzē un mūrē normāli, arī ar koku nedaudz strādā, bet līdzi nedomā nemaz, kā auns.

/apsveru variantu pasūtīt un pabeigt pats, un pieteikties kursos, boksā

UPD tikko pazvanīju uz mājām, atkal jau sākuši "dzīt muļķi", par sarežģītu, par ilgu utt. Laikam meitene bija atradusi pareizos vārdus vai mietu - esot gan paraugu uztaisījuši, gan izrādās, ka nav ilgi, gan rasējums precīzs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kreiza
2020-10-08 16:49 (saite)
Oj, es remontu taisīju it kā ar pazīstamu un labu meistaru, beigās ir tā, ka negribu viņu redzēt :D Nē, nu pa lielam viss ok, un es nedomāju, ka cits būtu uztaisījis labāk, bet nu sīkumos... Jebkurā gadījumā paldies viņam, kaut vai par to, ka pa lielam viss ok :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;(
[info]jan09
2020-10-08 17:15 (saite)
Es personīgi gribu, lai arī sīkumi ir OK, lai ir simetriski, taisnos leņķos un līnijās, un pie tam, lai man nav jārāda katrs elementārs sīkums, un lai cilvēks paskatās 3 metrus apkārt, kā izskatās, un kā var uztaisīt.
Man arī sāk rasties doma, ka negribas redzēt vairs... ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;(
(Anonīms)
2020-10-08 17:47 (saite)
paskatīties 3 metrus vai kaut 1 metru apkārt, tā ir reta spēja pat starp tiem celtniekiem, kas prot kvalitatīvi izdarīt savu darbu.
piemērs: tiek būvēta ratiņkrēslu piekļuves rampa, kas ar 90 grādu līkumu pievienojas pie esošās ieejas platformas divu pakāpienu augstumā (konfigurāciju izplānoja arhitekts kopā ar ēkas īpašnieku, konsultējoties ar ratiņkrēsliniekiem; rampu izbūvēt paralēli ēkas sienai nav iespējams, jo tad, ja tā būtu pienācīgi lēzenā slīpumā, tā aizšķērsotu blakusesošās ēkas ieeju). bet! asfaltam ēkas priekšā ir neliels kritums - tā puse, kurā tiek būvēta rampa, ir augstāka.
tadā! - rampa funkcionē kā dambis, veidojot peļķi kaimiņu durvjupriekšā.

tas, kā mēdz tikt saskrūvēts rīģipsis, pirms elektriķi ir savilkuši vadus vai santehniķi trubas, tā ir klasika ko pat nav vērts pieminēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;(
[info]jan09
2020-10-08 17:59 (saite)
Nu bet kā var nedzirdēt un nesaprast, ja vairākas reizes izstāsta un uzzīmē?
Tikai ar mietu.

/Piem, pasūtīju jaunu boileri, atnāca jaunietis uzstādīt. Palūdzu, lai pēc vecā boilera noņemšanas nodauza brūkošo apmetumu. Izbrīnīti paskatījās, bet izdarīja. Pēc tam teicu, ka tagad vajag pie sienas pieskrūvēt finiera pamatni, piedāvājos nozāģēt vajadzīgo izmēru. Vispār nesaprata, palūdza netraucēt. Iespējams, ka pamanīja, ka ventilācijas truba un caurums sienā nesakrīt par 20mm, attiecīgi nav taisnā leņķī pret sienu, un nosedzošo plāksni grūti uzlikt, bet varbūt arī nepamanīja, tipa es pieliku, viss OK. Sertificēts uzstādītājs, kā jau pienākas ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;(
(Anonīms)
2020-10-08 18:26 (saite)
uk ir diezgan stingri reglamentēts, ka tikai sertificēti "profesionāļi" var grābstīties gar vadiem un ūdens un gāzes trubām, ne tā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;(
[info]jan09
2020-10-09 09:53 (saite)
teorētiski jā, man pašam ir daļa nepieciešamo UK papīru, attiecīgi es aiztieku elektrību un ūdeni pats (ūdenim kā tādam privātmājā papīrus nevajag).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: ;(
(Anonīms)
2020-10-08 18:30 (saite)
jā, ar mietu un ar atbilstošu (ne)maksāšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: ;(
[info]kreiza
2020-10-09 08:09 (saite)
Jātaisa pašam :) Man kā sievietei to grūtāk norealizēt, bet reizēm arī domāju, ka jāņem instrumenti rokās un jāmēģina. Man viens no lielākajiem- nu kā tā!!!??? bija, ka vannas istabā flīzītes ar rakstu- viena pielikta kājām gaisā. Nu tak nekas, Tev tur spogulis būs :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;(
[info]jan09
2020-10-09 10:08 (saite)
Man kāpņu margām vienu no 6 spraišļiem ielika ar kājām gaisā, un pat nepamanīja, ka atšķiras taču. Laikam jau 20% brāķa dažam ir normāli. Pārtaisīja pēc tam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: ;(
(Anonīms)
2020-10-09 17:48 (saite)
par flīžu rakstiem, uijjj, tur ir plašas interpretācijas iespējas, tur var būt arī tā, ka meistars pārcenšas akurātumā

ir redzēta vannasistaba ar dekoratīvo flīžu joslu (flīzes taisnstūra, grafisks augu raksts, visas flīzes vienādas), kur visas joslas flīzes ir pieliktas vienādā orientācijā, bet man, paskatoties uz tām, kļūst skaidrs, ka pareizi tās būtu bijis likt pamīšus, katru otro "kājām gaisā" attiecībā pret blakusesošo

un kur nu vēl deviņdesmito - divtūkstošo sākuma lētās flīzes ar "marmora" rakstu, kādas var redzēt katrā tā perioda remontētā iestādē/birojā.
tām mēdz būt kādi pieci atšķirīgi raksti viena modeļa ietvaros, paredzēts ir likt tā, lai kopumā raksts izskatās pēc iespējas nejaušs, bet cik nav redzēts, ka uzliktas blakus kādas piecas pilnīgi vienāda raksta flīzes vienādā orientācijā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kihelkonna
2020-10-08 16:52 (saite)
tu laikam esi pārliecināts, ka tikai paši apdāvinātākie un lasītprotošākie jaunekļi vēlāk kļūst par remontētājmeistariem un celtniekiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]jan09
2020-10-08 17:19 (saite)
Esmu pārliecināts, ka, lasīt un rakstīt māk katrs, kas grib būt celtnieks vai remontmeistars. Un, ka, darbu sākot, ir jāizlasa instrukcija vai jāapskata rasējums, vai vismaz ir jābūt papīram un zīmulim, kur pierakstīt klienta vēlmes, un parādīt klientam iespējas, parādīt un izstāstīt savu risinājumu.
Un tādi ir, es zinu, esmu sastapis, bet reti atrodami, un stipri aizņemti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: nē
[info]begemots
2020-10-12 09:14 (saite)
tavs pārliecība, izskatās, ir zaudējusi cīņā ar realitāti.

tūlīt runāšu ar it kā pat nebūt ne tik sliktiem celtniekiem par to, kāpēc iebāza ventilācijas lūku tai skursteņa cukā, kur gāzes katla izvads pirmajā stāvā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-10-08 18:11 (saite)
Esmu pārliecināt, kas tie, kas neprot darīt neko praktisku, beigās kļūst par papīru šķūrētājiem visādās ierēdniecībās un nevalstisko organizāciju kantōrīšos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2020-10-08 18:18 (saite)
+1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2020-10-08 18:28 (saite)
arī starp papīru šķūrētājiem sava darba līkroču ir ne mazāk kā starp "meistariem"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-10-08 18:47 (saite)
Nešaubos, ka starp līkročiem ir īpaši līkrocīgie, kas pat plāno galdiņu izurbj ar kasjaku. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2020-10-08 20:20 (saite)
mhm, salauž urbi / urbjmašīnu / ieurbj sev rokā / utjpr

un saglabā nelokāmu pārliecību klienta priekšā, ka visu ir izdarījuši pareizi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2020-10-08 17:28 (saite)
problēma nodot informāciju celtniekiem saprotamā veidā ir izplatīta un nav tev unikāla. tas ir, problēma nav tavās prasmēs. problēma ir otrā galā. to rāda gan daudzi gadījumi no manas un paziņu pieredzes, gan tas, ka lv celtnieku un elektromontieru darba sludinājumos dažkārt starp ierastām prasībām "pieredze, B kategorija, bez atkarībām, elektrodrošības grupa (elektriķiem)" pavīd arī "prasme lasīt rasējumus".
tiesa, ja šis stāsts ir nevis par 3 celtniekiem (viens pamatiem, viens sienām, viens kopnēm), bet par vienu, tad gan tev varbūt noderētu pamācīties uz pārbaudītiem grābekļiem nekāpšanas prasmes.
un prasme nemaksāt celtniekiem (automehāniķiem utjpr.) naudu, ko tie prasa par nepareizi izdarītu darbu, tas arī ir tikums, ko ikvienam iesaku sevī spodrināt.
mūrniekam tu samaksāji pilnu un summu un pēc tam sastādīji defektācijas aktu, pareizi sapratu? man nav pieredzes ar šādiem aktiem. ko tu pēc tam vari un plāno ar šo aktu darīt?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

...
[info]jan09
2020-10-08 17:50 (saite)
Man ir viens celtnieks, ar palīgu (dream team jeb brigāde), kas jauca nost, sagatavoja, betonēja, mūrēja, un tagad taisa jumtu. Vnk darbs ir sadalīts pa posmiem, kadram posmam sava summa pēc darba pabeigšanas. Grābekļi ir tādi, kādi nu ir, pieejamais kontingents un līdzekļi arī.
Mācīties tiešām vajag, man bērnībā ļoti daudz ko noderīgu neiemācīja, prasme rīkoties ar naudu un attieksme/prasības algotiem izpalīgiem ir tikai dažas no tām.
Papīrs ir simbolisks šoreiz, pa lielam es varu ar to noslaucīties, bet tas ir daļa no manas paša apmācības. Un, kas nav mazsvarīgi, šādi parasti abpusēji parakstīti papīri, gan līguma veidā, pat latviski/krieviski, noder civilprasības iesniegšanai UK tiesā.
Man vēl ir daudz lietas, kas jāizbūvē, noderēs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ...
(Anonīms)
2020-10-08 17:54 (saite)
ja pieejamie grābekļi ir tādi, kādi ir, tiešām nav opcija neatbilstoši izdarītu darbu likt pārtaisīt vai par to nemaksāt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ...
[info]jan09
2020-10-08 18:05 (saite)
Sienu jau pārtaisīja, bet pamatus es izvēlējos neaiztikt, lai puse nebūtu jālauž ārā, un jāzaudē laiks. Man garāžu vajag zem jumta šomēnes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2020-10-08 17:52 (saite)
iebetonēt divus līmeņus vienā piegājienā, tas gan varētu būt par daudz gribēts. tas toč nav vienkārši (ja vispār iespējams), cik varu spriest no savas niecīgās betonēšanas pieredzes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2020-10-08 18:03 (saite)
Tas ir vienkārši, un tas tika izdarīts, nav jau dzīvojamā māja, tikai vienstāva garāža, tikai ļoti ilgi bija jāskaidro. Mājas, celiņu un esošās piebrauktuves augstuma atšķirību dēļ tika izvēlēts šāds risinājums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kramers
2020-10-08 19:10 (saite)
Ciest nevaru tādus pasūtītājus-milimetra pisējus!
Celtniecībā +- 0,5 m ir Ok. )

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2020-10-08 21:06 (saite)
celtniecība ir metri, interjers - centimetri.
milimetri? kas tie tādi? tas ir kaut kas priekš juvelieriem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-10-08 21:34 (saite)
Galdniecībā milimetri un interjers pārsvarā ir galdniecība. Pamēģini uztaisīt tumbočku par centimetru augstāku tā, ka tās mugura aizsedz rozeti vai nav ievelkamas trubas/vadi un paskaties klienta reakciju.
Celtniecībā, ja pareizi atceros common sense viedokli, pieļaujamā kļūda ir kaut kur centimetra, varbūt trīs (skatoties kur) robežās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2020-10-08 21:57 (saite)
kaut kā tā varētu būt. celtniecības precizitāti varam attiecināt arī uz apdares/namdaru precizitāti. ergo, tu vari iedomāties, kas notiek, ja mēbeles utml uzstādīt/montēt palaiž celtniekus/apdarniekusnamdarus, kekekek.

par to rozeti, ja mēbele tiek projektēta tad kad rozete jau ir vietā, tad ok, bet ja tad, kad rozete ir ieplānota, bet nav vēl pievilkta, tad nekas netraucēs elektriķim to rozeti iegriezt rīģipsī 5cm augstāk/zemāk palabi/pakreisi, tātad, aiz plānotās tumbočkas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2020-10-08 22:11 (saite)
man ir paziņa, kurš liek iekārtos griestus.
gan jaunbūvētās ēkās, gan pārbūvētās ēkās ar jaunām starpsienām mēdz būt, ka teorētiska taisntūra formas telpas pretējo sienu garumi atšķiras par centimetru (verī gud), un mēdz būt, kad par, tipa, pieciem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2020-10-09 09:54 (saite)
viss jau atkarīgs no mēroga: 5cm uz 1 metra būtu par daudz, bet uz 20 metriem īpaši nejutīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
(Anonīms)
2020-10-09 17:24 (saite)
pārsvarā nelielas un vidējas istabas/kabineti, sienas daži līdz pieci metri

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2020-10-08 22:03 (saite)
"celtniecība ir metri, interjers - centimetri" ir citāts no kāda interjera dizainera stāsta pirms miljons gadiem žurnālā Deko, kur viņš pieminēja, kā viņam vienā projektā toļi dīvāns toļi kāda cita mēbele toļi trepes nelīda iekšā tam paredzētajā rīģipša nišā vai citā telpas vijebonā, jo celtnieki vijebonu uzbūvēja ar savu celtnieku precizitāti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-10-08 22:51 (saite)
Tāda problēma ir, jo objektos mūžīgi nekas netiek secīgi plānots un koordinēts starp dažādu rūpalu veicējiem. Tā čista "kļūdīties" par pusmetru vai pat vairākiem centimetriem - tas jau ir džamšotu līmenis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jan09
2020-10-09 09:56 (saite)
problēma objektos no tā, ka dažādi cilvēki projektē dažādas komunikācijas (piem elektrību un santehniku), un savstarpēji nesaskaņo savus projektus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2020-10-09 17:38 (saite)
man liekas jūs te abi pārāk daudz kaķījat uz projektētājiem. jā, var būt arī nepilnīgi projekti, bet, šķiet, biežāk lažas ir nevis tādēļ, bet tādēļ, ka "meistars" nelasa rasējumu vai uzskata, ka pats zin, kā labāk

pat galdnieks, kuram ir pasūtītas mēbeles no saplākšņa, mierīgi var detaļas, kuras rasējumā ir no 10mm saplākšņa, uztaisīt no 20mm, jo tā viņam šķiet pareizi, un procesā neinformēt pasūtītāju, kuram jau saņemot produktu nākas atklāt, ka tās neiet kopā ar metāla kājām, kuras ir rēķinātas uz paredzētajiem izmēriem - reāls gadījums

un sienai/nišai plusmīnus dažus cm, tur nevajag džamšutu, to mierīgi uzbūvēs katrs otrais sergejs vai edgars

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2020-10-09 17:55 (saite)
vispār jau es pats esmu projektētājs, varu to atļauties.
Normālā procesā pie mums no ražotnes nāk ar jautājumiem, vai izmaiņām (īpaši jauniem produktiem), ir prototipi un ts "pirmās partijas", kur process dokumentējas, un parasti jau visas izmaiņas tiek atspoguļotas, t.sk arī klienta "feedback".
Un stāsti par apkures, ventilācijas, un elektroinstalācijām nāk no būvlaukumiem, un tas tīri ir projekta vadītāja ai galvenā projektētāja atbildība, un komunikācijas trūkums starp atsevišķiem projektētājiem.
Bet jā, ir vairumā "celtnieki", kas pat pēc 5reizējas skaidrošanas, un bez brigadiera stingrā kulaka ir nespējīgi saprast elementāras lietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kramers
2020-10-09 21:10 (saite)
Var kaķīt un var nekaķīt, bet tā problēma pastāv. Bieži vien pie vainas ir naudas lietas, pasūtītājs izvēlās pasūtīt arhitektam lētāko variantu, bez detaļrisinājumiem, dažreiz arhitekti spiež uz to attaisnojoties ka celtnieki tāpat visu zina.(Detaļprojekta izstrāde parasti aizņem vairāk laika par vienkāršu arhitektprojektu).
Un tas notiek pat lielajos celtniecības objektos. Z. Gaile, kad Dombura raidījumā taisnojās par JRT rekonstrukcijas gaitu, pati atzina ka gaidījusi detaļrasējumu izstrādi no celtnieku puses.
Remonta vai rekonstrukcijas laikā sienām un nišām pāris cm turpu-šurpu ir pilnīgi Ok. Bieži vien ir sagāztas, nelīdzenas sienas un apmetot/līmeņojot var aizbraukt. Tāpēc jau parasti mēbeles pasūta pēc remontdarbu veikšanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-10-10 13:09 (saite)
Parasti? Nez, mēs esam taisījuši mēbeles, paneļu u.c. interjera produktus objektiem, kur vēl sienas nav uzceltas un stāv pagaidu koka trepes utml. Nemaz nerunājot par reģipša klājumiem, apmetumiem u.c. finiša lietām. Tā ir ierasta prakse, diemžēl. Ir nācies daudz ko pārtaisīt tieši dēļ šī komunikācija trūkuma un celtnieku/projektētāju pohujam attieksmi. Galdniekiem tā ir ierasta lieta, jo viņi ir pēdējā ķēdes daļa, tāpēc nākas pielāgoties citu savārītajiem kāšiem un pielabot lietas jau objektā uz vietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

;)
[info]jan09
2020-10-09 09:55 (saite)
+- 0,5m uz kādu mērogu, vai uz puskilometru?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
(Anonīms)
2020-10-09 17:25 (saite)
smaiļiku krāmera komentā pamanīji?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]jan09
2020-10-09 17:45 (saite)
kas liek domāt, ka nepamanīju?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]gnidrologs
2020-10-10 13:10 (saite)
Krāmers laikam runāja par Lielā Ķīnas Mūra celtniecības procesu. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?