Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2014-07-26 17:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
atruna
dārgās, es paspēju piedalīties LPSR, darbs vasarās kolhozā no 1.klases, piemājas saimniecība, vecās "Atpūtas" bēniņos, "Amerikas balss" radio, rindas, deficītu, talonus, vajadzību runāt "pareizi"' utt.
Piedalījos VAK, talkās, Nē-Metro parakstus vācu, ar Karogu pie Pieminekļa biju, no kursantiem muku, Baltijas ceļā un barikādēs biju, Zemessardzē esmu joprojām.
teikt, ka LPSR bija šausmas, fiziski nespēju, tā bija tikai cita sistēma, ar saviem + un -, pie tam, salīdzināt jau nav iespējams, tehnoloģiju laikmets un ātrums ir cits.
vai man kā speciālistam ir reāla atšķirība? jā, ir!
LPSR un UK deva/dod vairāk iespējas attīstīties.
tiesa gan, pie jaunās sistēmes nāksies strādāt 15 gadus ilgāk ;)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]eos
2014-07-27 10:53 (saite)
Mana problēma ir vēlme lasīt orģinālvalodās.

Es, piemēram, nesaprotu, kāpēc "Meistars un Margarita" nav brīvi pieejama krieviski Rīgā daudzos eksemplāros, ja Rīgā dzīvo ap 40% krieviski runājošo.

Bibliotekāres apgalvo, ka viņu nepieprasa, un, lai arī šī grāmata ir skolu programmā krievu val. lit. vēst, viņu lasa maz.

Principā es jau visu saprotu - uzglabāšanas izmaksas ir pārāk lielas, lai glabātu kaut ko, kam ir vēsturiska vērtība. Piemēram, man ir plaša Ulmaņlaikā izdoto grāmatu personīgā bibliotēka. Nacionālajai bibliotēkai Zentas Mauriņas rokrakstus diez ko nevaig. No otras puses, viņi bija priecīgi ieskenēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

hohoho
[info]jan09
2014-07-27 11:37 (saite)
ts "trimdas latvieši" 90os sasūtīja daudz trimdā izdotu darbu, mazliet izdevās palasīt, bija ļoti interesanti.
šobrīd, cik zināms, 99% no atsūtītā ir nodotas makulatūrā vai vnk izmestas - man parasti nav izdevies šajos mirkļos būt klāt, lai pacenstos saglabāt...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: hohoho
[info]eos
2014-07-27 11:39 (saite)
Tā kā mana māte strādā Rakstniecības muzejā, šādi bēdu stāsti ir diezgan ikdienišķi.

Bet nu jā - ja ārzemēs kāds kolekcionārs ir gatavs maksāt miljonus par Dikensa rokrakstiem, tad par Mauriņas vai Raiņa rokrakstiem es nekādus piedāvājumus neesmu saņēmusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?