novembris

Posted on 2013.11.13 at 22:18
Tags: ,
man ir sevis žēl, es dusmojos uz sevi par to, un tad es dusmojos par to, ka es dusmojos. jo pareizi un lietderīgi taču būtu nevis žēlot vai dusmoties, bet sevi vienkārši mīlēt. ir viegli sevi mīlēt, kad iet labi. vēl vieglāk ir mīlēt savu dzīvi fotogrāfijās - ekskursijas, tizlošanās, mīlestība, draudzība ar pustonnu smagu, brīvību simbolizējošu, dzīvnieku... taču tie ir tikai mirkļi (neapšaubāmi skaisti un neapšaubāmi spēku dodoši), bet uz to fona viss pārējais ir tik liela, pelēka un nomācoša masa. un tajā sevi mīlēt ir neizsakāmi grūti.
es visiem vienmēr saku, ka vienmēr ir vairāk nekā viena izvēles iespēja, ka vienmēr ir izeja, bet pati jau kādu gadu neredzu nedz izeju, nedz iespēju izvēlēties. tiklīdz man sāk likties, ka kaut ko tādu esmu atradusi vai saskatījusi, tā tas izrādās kārtējais strupceļš.
man liekas, ka prioritāte šobrīd būtu sarunāt ar slimību, lai tā iet, no kurienes nākusi. bet paralēlās sižeta līnijas (parāds brālim, zirga veselības problēmas, tas, ka jāiet uz darbu, jākomunicē ar cilvēkiem, ka ir pienākumi, savas īstās vietas meklējumi dzīvē, tas ka vienkārši sūdīgi jūtos utt.) ir tik skaļas un distortējošas, ka es nemaz nespēju koncentrēties. man gribētos ieiet tādā klusināti baltā istabā, ārpus kuras paliek visas paralēlās problēmas, palikt divatā ar sevi un izdomāt to slimību no sevis ārā. nospiest pauzi un iegūt laiku, mieru, klusumu tikai sev. es mēģinu runāties ar Augšu, bet neatbild. agrāk atbildēja, turklāt pat ļoti skaļi, skaidri un saprotami. tagad, jau labu laiku, ir totāls klusums.
pāris dienas atpakaļ, man meitene, kas dzīvo Francijā, jautāja - vai es saņemot pietiekamu atbalstu no apkārtējiem un sabiedrības. es īsti nezināju, ko atbildēt, jo es nekad neesmu gaidījusi nekādu īpašu atbalstu. no tuvākajiem (un cibas) varbūt jā, bet ne no sabiedrības. turklāt man kopš bērnības allaž ir riebies, ka par mani uztraucas, tāpēc arī biežāk gribas klusēt un nestāstīt, ja iet slikti. un, man nezkāpēc, vienmēr apriori liekas, ka lielākā daļa cilvēku mani nosoda vai nosodīs (vai uzskatīs par tumsoni) tāpēc, ka esmu izvēlējusies neārstēties ar Latvijā pieejamo tradicionālo terapiju (jūs ziniet, ja, ka pozitīvs iznākums ir vien 30% gadījumu, blakus parādības medikamentiem ir ļoti smagas, valsts joprojām šo dārgo, neefektīvo un veselību graujošo terapiju neapmaksā simtprocentīgi, kamēr ārzemēs jau labu brīdi izmanto jaunākas paaudzes medikamentus, ar uz pusi lielāku pozitīvo iznākumu procentu, mazākām blaknēm un mazāk graujošu ietekmi uz veselību - turklāt bez maksas). es izvēlos klusēt, arī tāpēc, ka man liekas nogurdinoši un kaitinoši taisnoties citiem par to, kāpēc mana izvēle ir tieši tāda. īpaši tas attiecas uz tuvāko ļaužu loku un es tagad skaļi pateikšu, ja, ka tas reizēm ir iemesls zināmam vēsumam pret kādu cilvēku.
turpinot domu par atbalstu - manliekas, ka viens no lielākajiem atbalstiem kādu es varu vēlēties - ir cienīt manu izvēli un atbalstīt mani tajā, nevis neiedziļinoties jautājumā (atšķrībā no manis) mēģināt kaut ko iestāstīt, iegalvot vai pierādīt manas izvēles nepareizību.

Comments:


Ūūlę
[info]chimera at 2013-11-13 23:39 (Saite)
ļoti turi par tevi īkšķus+par spīti tam, ka lielākoties tradicionālo medicīnu cienu, tava izvēle liekas ļoti saprātīga. lv hepatīta statistika ir visu pizģecu pizģec.
basta
[info]basta at 2013-11-13 23:58 (Saite)
jā.
*
[info]inese_tk at 2013-11-14 01:43 (Saite)
paldies
*
[info]inese_tk at 2013-11-14 01:43 (Saite)
jums abiem
Avatars
[info]avatar at 2013-11-14 05:59 (Saite)
(hugs)
K
[info]rkktzd at 2013-11-15 15:05 (Saite)
paldies
*
[info]inese_tk at 2013-11-15 15:10 (Saite)
tas paldies no manis ja :D
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2013-11-14 07:41 (Saite)
jā, diemžēl mūsu pieeja šīs slimības ārstēšanai ir 'ar kuvaldu pa klavierēm, ja nu beidzot noskaņojas' ir tik maz zināšanu par to, kas īsti notiek, kā rīkoties. kā atbalstīt, ko teikt.
grūti jau tevi atbalstīt, cilvēki droši vien nevis domā par 70% un blaknēm, bet cer uz to trešdaļu un uzskata, ka tu vienkārši padodies.

esi konsultējusies arī ar homeopātiem? akupunktūras speciālistiem?
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2013-11-14 07:50 (Saite)
lūdzu, neuztver to kā kritiku, piekrītu chimeras augstāk rakstītajam un es, piemēram, vienkārši nobītos neārstēties tradicionāli, pat ja izredzes būtu zem 30
turu īkšķus
*
[info]inese_tk at 2013-11-14 13:14 (Saite)
cik esmu lasījusi ārzemju forumos, akupunktūra palīdz pie simpotmu mazināšanas un pašsajūtas uzlabošanas, bet tad tas jādara regulāri un ilgstoši, ko es nekādi nevaru atļauties.

pie homeopātes (pareizāk sakot, divām) es eju kopš uzzināju diagnozi, manliekas esmu arī rakstījusi par to.
*
[info]inese_tk at 2013-11-15 13:18 (Saite)
paldies.
tas, kas man visā šajā pietrūkst, ir zinošs un uzticams cilvēks, kas palīdzētu iziet cauri. t.i. kkas tāds kā ārsts. es esmu lasījusi arī par badošanos vai sulu terapijām, bet es neko nespēju saņemties iesākt, jo ir gan bail, gan trūkst gribasspēka, gan pārliecības. ja būtu kāds procesa laikā stāv blakus, ar ko konsultēties, kas varētu uzņemties vismaz daļu atbildības (ārsti taču uzņemas), tad būtu daudz, daudz vieglāk :/
[info]chaika at 2013-11-15 13:34 (Saite)
Nujā, saprotu.

Pati 2x izveicu šo procedūru, tādā ziņā it kā varu teikt, ka kaut kāds efekts ir, bet man jau nav tādas diagnozes, bet ir baigā pārliecība, ka es pamēģinātu arī ar diagnozi (tfu-tfu-tfu). Šitas ir Shivas centrā dots lekciju materiāls, bija lekcijas, kur tad, pieļauju, varēja arī pieiet un pakonsultēties smalkāk, bet tagad neviens tāds kurss, šķiet, nenotiek/nav dzirdēts. Ārsti jau arī viņi tur neviens nav, tā kā tādā ziņā atkal nenomierinās, bet uz sevis procedūru ir testējuši.

Es 1.x taisīju visas tās 40+9 dienas, bet 2.x tikai 9 dienas, arī strādāja. Esmu internetos redzējusi līdzīgu procedūras aprakstu arī tikai uz 9 dienām, nu, tās 40 iepriekšējās par skādi noteikti nenāk, bet efekts noteikti ir arī pildot tikai tās 9 dienas.

Haotiski izteicos, bet viss, ko gribēju, vnk padalīties ar variantu.

Veselību!
*
[info]inese_tk at 2013-11-15 15:04 (Saite)
paldies!
[info]tiesibsargs at 2013-11-16 18:50 (Saite)
oj. turies.

nu, manas mammas brālis sadakterējās veiksmīgi, un tagad pat iemalko arīdzan grādīgo.
Previous Entry  Next Entry