februāris

Posted on 2023.02.18 at 18:54
Tags:
Decibels nodzīvojis gūstā jau 3 nedēļas. caurumam bija vajadzīga otra operācija un atmirušo audu tīrīšana, tāpēc nekāda brīvlaišana pēc kastrēšanas nesanāca. caurums tika sašūts un Decibelam jādzīvo ar tūtu, lai neatrauj vaļā un jāšpricē vēl viens ab kurss. atšķirībā no pirmā posma, dzija ļoti slikti. pareizāk sakot, nedzija. nekādas tur cinka ziedes un evijas nekā nepalīdzēja. līdz brīdim, kad pirms vairākām dienām pacēlu no zemes nolūzušu alvejas lapu. gribēju jau mest šmucspainī, bet neizmetu. sāku zieķēt Decibela caurumu ar alvejas gļotām un tas ir pilnīgs geimčeindžers. kopš tā brīža viss sāka smuki dzīt un vilkties ciet. iesaku alveju! lietojiet alveju! alveja the best!
vēl ir drusku jāpaciešas, pagaidām vēl ļoti svaiga un jēla krevele virsū, bet nu brīvlaišanas cerības pārskatāmā nākotnē ir visai reālas.

visādi citādi - palicis daudz mierīgāks - vairs neārdās un īpaši daudz nebļauj. kastīti lieto bez problēmām. toties liekas šausmīgi, šausmīgi bēdīgs. un reizēm ļoti clingy. manliekas, pieredzot to kā mēs ignorējam viņa izmisīgos saucienus pēc ārā laišanas, viņš ir nonācis iemācītās bezpalīdzības bezdibenī (learned helplessness). vēl viņš ir apvēlies un jau sācis šmurgāties ar ēdienu. nevis apēd visu pa tīro un nokopj Rikša neapēsto, kā bija sākumā, bet nu jau pats nolaiza konserviem želeju vai mērci un pārējo atstāj un mācas virsū, lai dod kko citu.
tādas, lūk, jaunākās kaķu ziņas.

Comments:


Krāšņais Kurvjziedis
[info]krii at 2023-02-18 20:32 (Saite)
O, jā! Alvejas medžiku es pati pirms kādiem 10 gadiem pieredzēju, sadziedēdama iekaisušu apdeguma čūlu, ko neņēma nekādi streptocīdi. Kopš tā laika man vienmēr uz palodzes aug kāda alveja, un par alvejām esmu gatava iet un sludināt!
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2023-02-18 20:57 (Saite)
Vēl no dabiskajiem baigi labs ir medus, bet tas brūcēs ļoti kož un šausmīgi lipīgs. Alveju es lietoju uz visa, es pat nopirku Esens? Alvejas spreju, vasarā baigi ērti uz spranda uzpūst ja odi sakoduši 🤣
*
[info]inese_tk at 2023-02-18 21:09 (Saite)
man ar medu nav tik laba pieredze, savlaik mēģināju zirgam, kas bija savainojies ar dzeloņdrātīm, bet nebija gaidītais rezultāts.
it kā par eviju ir atmiņas, ka šausmīgi paātrināti audzēja ciet caurumus (un tās paātrinātības dēļ atstāja arī redzamas rētas), bet šausmīgi sen nebiju lietojusi un tagad nebiju īpaši impressed par rezultātiem. manliekas evijā ar medus ir viena no komponentēm (kopā ar cūku taukiem un ko nez vēl).
zirgam toreiz dzeloņdrāšu caurumu sadziedēja kokosa un nīma eļļas maisījums. man pašai kokoseļļa ir nenormāli ātri un kruti remdējusi saules apdegumus.

bet, jā alveja ir epic shit
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2023-02-18 22:29 (Saite)
Vēl ļoti laba ir asinszāles eļļa, pats var uztaisīt, īpaši uz apdegumiem, bet zirgam es nelietotu jo saasinās reakciju uz sauli
Inde
[info]auksts_entelekt at 2023-02-18 20:34 (Saite)
un viss beigsies ar to, ka viņš nemaz negribēs skriet prom. Būs jāpērk šūpuļkrēsls, kur kādreizējais alfa tēviņš šūposies, skatīsies krāsns liesmās un filozofiski domās "kāpēc kaķi kaujas?".
*
[info]inese_tk at 2023-02-18 21:13 (Saite)
:D <3

jā, mēs jau bieži runājam par to, kas notiks, kad tās ārdurvis beidzot tomēr atvērsies. ko viņš darīs. vai izies un samulsis piesēdīs lievenī un nesapratīs, kur iet un ko darīt. vai taisnā līnijā diebs prom. vai atgriezīsies pie veča, no kura kaķu kolonijas viņš, domājams, nāk. vai būs apvainojies un nerādīsies pie mums, tāpat kā bija apvainojies par vetārsta vizīti un zāļu došanu iekaisušās mutes sakarā, rudens sākumā. vai izies līkumu un atgriezīsies pieprasot šūpuļkrēslu. variantu daudz :D
only after dark
[info]tvarj at 2023-02-18 21:44 (Saite)
lai kā tur būtu, tu jau zini - ciba gribēs zināt visu par Decibela tālāko pārskatāmo likteni :) <3
*
[info]inese_tk at 2023-02-19 12:52 (Saite)
:)
vecais indiānis džims
[info]jim at 2023-02-19 14:21 (Saite)
Morisejam arī savulaik bija totāla depresija no tūtas nēsāšanas. toties to laimi, kas vēlāk atmirdzēja viņa sejā, saprotot, ka tūta un dažādi liegumi tiek noņemti, nevar ne aprakstīt!
[info]merkela at 2023-02-19 21:05 (Saite)
lai dezibels ātri veseļojas!
*
[info]inese_tk at 2023-02-21 19:13 (Saite)
paldies!
lilja_brik
[info]lilja_brik at 2023-02-19 23:49 (Saite)
Nabadziñš. Mums laukos viens no kakīšiem līdzīgi tika izārstēts izkastrēts un lēnām zaudēja spēku
Previous Entry  Next Entry