Novembris 2., 2013


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:29
A man, a man arī radās doma vegānu sakarā. Noteikti ir taču vegāni, kas sevi neuzskata par pareizuma, domāšanas, ētikas un vispār cilvēcības etalonu, uz kuriem, nabadziņiem, parazitē gaļēdāji, kas visi kā viens ir trekni (jo nav taču iespējams ēst dzīvnieku izcelsmes produktus un vienlaikus ievērot veselīga uztura principus) un amorāli (jo nevar taču būt tā, ka cilvēki kaut ko dara dikti ētiski un kaut ko citu atkal ne pārāk, cilvēki ir vai nu augsti morāli - t.i., vegāni - vai pilnībā amorāli).

Nuvot, un tie vegāni, kam piemīt veselīga attieksme pret sevi un pārējiem, droši vien jūtas mēreni embarasēti par saviem klaigājošajiem un moralizējošajiem brāļiem un māsām. Varbūt pat reizēm palasa komentārus un padomā "fuck, es te izdaru pareizas un ētiskas izvēles, bet kas ir mana alga? būt ieskaitītam vienā kategorijā ar šiem histēriķiem".

(Kas, starp citu, ir daudz sāpīgāk nekā vidusmēra gaļēdājam redzēt, ka citi gaļēdāji izpildās kā idioti, jo gaļas ēšana parasti tomēr ir izvēle, kas izdarīta ērtību labad, nevis Augsti Morālētiski Apsvērumu Vārdā, un attiecīgi identificēšanās ar šo grupu nav diez ko spēcīga.)

(17 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:2. Novembris 2013 - 13:44
(Link)
Nu gan Ameriku atklāji. Tā taču var būt jebkurā grupā - katrā ir savi galējie un malējie. Tāpat - ja esi māmiņa, tu vari justies embarasēta par visām tām histēriskajām cāļumātēm. Ja tev ir bembis, tevi sarūgtina, ka tevi bieži vien ieliek vienā maisā ar atsaldētiem mazkrāniņa īpašniekiem. Ja tu esi feministe, tev atliek vien nopūsties un vērties griestos, kad pie horizonta parādās 100% vīriešnīdējas ar spalvainām kājām, utt., u.tjpr.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:2. Novembris 2013 - 13:50
(Link)
Nu gan Ameriku atklāji ar savu komentāru.
[User Picture]
From:[info]jim
Date:2. Novembris 2013 - 15:06
(Link)
:)
[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:2. Novembris 2013 - 13:56
(Link)
es saprotu, ka tavu vārdu izvēle ir klajš mēģinājums mani aizvainot/provocēt, bet viss augstāk uzskaitītais ir tik smaga klišeja, ka jau sen neuzsit asinis
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:2. Novembris 2013 - 14:01
(Link)
Actually, es tevi ierindoju starp tipa sakarīgajiem vegāniem. :] Esmu palaidusi garām kādu komentāru, kurā tu sevi pozicionē kā a priori ētiskāku un gudrāku par jebkuru trekno gaļēdāju ar taukainajiem vaidziņiem?
[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:2. Novembris 2013 - 14:03
(Link)
nē, es esmu vienkārši narciss, kurš visur saskata sevi :D
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:2. Novembris 2013 - 14:04
(Link)
tu to par mani, ja? :D
From:[info]zirka
Date:2. Novembris 2013 - 17:18
(Link)
:DD
From:[info]ninona
Date:2. Novembris 2013 - 17:45
(Link)
Man ir vegāniskas noslieces, bet speciāli tādu uzturu neievēroju.
Pat periodā, kad tiešām atteicos no visa dzīvnieku izcelsme uztura, nespēju sevi pieskaitīt pie "vegāniem" arī ne pie "veģetāriešiem". Gan tādēļ, ka tā man nav "pārliecība" (dzīvniekiem sāp, viņiem ir mamma, gaļai slikta enerģija u.tml. sviesta ziņā), gan arī tās stulbās "pārliecināto" klaigāšanas un zākāšanās dēļ.
Vispār līšana cita šķīvī un citu cilvēku tarakānu dzenāšana ir stulbums.
Gaļa, piens, olas utt. - tas viss ir garšīgs, bet lielākā daļa to visu vienkārši ēd daudz par daudz. :) Idioti, manuprāt, ir gan pārākie visēdāji, gan pārākie vegāni un citi "pārliecinātie".
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:2. Novembris 2013 - 21:52
(Link)
+ pēdējam teikumam.
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:2. Novembris 2013 - 22:53
(Link)
Es gan nezinu, ko šie vegāni domā par tiem pamanākajiem, bet normāli vegāni ir sastapti, indīd. This is all.

Lai gan nē. Kamēr būs TĀDI indivīdi, jau atzīšanās "es neēdu gaļu", par vegānismu nerunājot, būs kaut kas no sērijas - mammu, tēti, es esmu gejs.
From:[info]fedrs
Date:2. Novembris 2013 - 22:57
(Link)
Tak jau labāk būtu kādā sektā iestājušies nevis no ēšanas reliģiju taisījuši!
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:2. Novembris 2013 - 22:58
(Link)
Emm, es pat nezinu. Ja ir tādas noslieces, tad jau varbūt labāk ēšana. A to nez, zarīnu palaidīs, vai kā.
[User Picture]
From:[info]dejavu
Date:4. Novembris 2013 - 17:43
(Link)
Tādu ir vairākums vegānu vidū.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:4. Novembris 2013 - 17:54
(Link)
esmu pilnīgi gatava tam ticēt :]
From:[info]sermuliitis
Date:4. Novembris 2013 - 19:54
(Link)
Lasot šo ierakstu un komentārus, man uzreiz ienācā prātā pagājušā piektdiena. Tērbatas ielas pieturā kādi pret dzīvnieku ēšanu protestējoši cilvēki bija sarakstījuši uz asfalta visādus saukļus. Viens no tiem: "Ēd gaļu? Dzer pienu? Tātad pasūti slepkavību!"
Todien biju gatava parakstīt apakšā pati savu saukli: "Griez salātiem kāpostus? Spied burkānu sulu? Tātad spīdzini augus!" Žēl, ka krīta pie rokas nebija.
Bet tas tā.

Runājot par tēmu: man ir draudzene, kura ir veģetāriete, gaļu neēd tāpēc, ka vienkārši nepatīk tās struktūra. Būs jāpajautā vai viņa jūtas samulsusi par aktīvajiem bezgaļas diētas sludinātājiem. :]
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:4. Novembris 2013 - 20:15
(Link)
Nu, mans vīrs neēd gaļu un nedzer pienu, un katru reizi piemetina, ka tāpēc, ka nevar sagremot, nevis tāpēc, ka būtu traks kaut kāds :)

Lai arī vispār man, teiksim, tas vegānu sentiments ir saprotams; tiesa, es vairāk piekrītu ne tik daudz "jebkāda dzīvnieku izcelsmes produktu ēšana ir slikta", bet "būtu jācenšas dzīvot tā, lai atstātu maksimāli maz negatīvas ietekmes uz apkārtni" - kas reizēm var nozīmēt to, ka jāēd gaļu (tipisks piemērs ir Austrālija, kurā videi augu audzēšana var būt kaitīgāka par ķenguru medībām) vai vegānu produkti ir ļoti "dārgi" no šī viedokļa (piemēram, ja želatīna aizstājēju ved no figviņzinkurienes, tad varbūt labāk vienkārši lietot želatīnu), bet atkal šo konkrēto dzīvesveidu piekopt (nu, tur katram pārtikas produktam atrast izcelsmi un izrēķināt, cik tas ir kaitīgi videi) ir tāda ņemtne, ka tam man nav ne laika, ne spēka, ne pārliecības
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba