Maijs 22., 2018


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:02

(128 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Maijs 2018 - 00:52
(Link)
Es domāju, ka viņš ir slavens, tāpēc viņam uzdod 100 jautājumus, ko tu domā par šito, un par šito un šito utt. Un viņš ātrumā cenšas kaut ko atbildēt, lai gan ir skaidrs, ka tik sarežģītas lietas prasa lielāku iedziļināšanos. Jautājumu uzdevējiem arī tas būtu jāņem vērā, un nevērtēt katru ātro atbildi, it kā tā būtu zinātniska publikācija.

Bet ir arī pamats runāt par šīm problēmām – rietumu sabiedrībā monogāmija vairs nav tik stingra kā agrāk. Ir izdzīvotas brīvā seksa revolūcijas utt. Tai pašā laikā jaunākie dati, ka katrs astotais, šķiet, 26 gadu vecumā, vēl nav pieredzējis seksuālās attiecības. Katrā ziņā ir tendence, ka seksa un attiecību jauniešiem ir mazāk nekā agrāk. Un daudzi nemaz ar to nav laimīgi, viņi vienkārši nezina, kā to visu uzsākt. Agrāk šādi cilvēki tika izprecināti, un tad dzīvoja kopā – varbūt ne pārāk laimīgi, bet tomēr mierīgāk un ar lielāku ieguldījumu sabiedrībai nekā pašreizējie NEET.

Bet tā vietā lai mēģinātu saprast šo cilvēku problēmas, un domātu, kā viņiem palīdzēt, viņi tiek izsmieti visos līmeņos.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:24. Maijs 2018 - 00:59
(Link)
Tipa nāksim pretī analfabētiem, pazeminot vispārējo izglītības līmeni?
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Maijs 2018 - 01:01
(Link)
Par ko tu runā?
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:24. Maijs 2018 - 01:11
(Link)
/Bet tā vietā lai mēģinātu saprast šo cilvēku problēmas, un domātu, kā viņiem palīdzēt, viņi tiek izsmieti visos līmeņos./

Par šo

Saprast, palīdzēt, iemācīt domāt - jā okej. Izveidot sociālus ierobežojumus, piemēram sociāli uzspiestu monogāmiju, lai šādiem primitīvajiem būtu ērti - nē nav okej tas ir tas pats kas aizstāt visur tekstus ar bildītēm lai analfabētiem ērti.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Maijs 2018 - 01:25
(Link)
Šie primitīvie bieži vien ir ar augstāku IQ nekā tie, kam ir vairāki ārlaulības bērni.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:24. Maijs 2018 - 01:26
(Link)
Nu ļoti labi, tad izglītosies, būs interesanti, atradīs draugus.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:24. Maijs 2018 - 01:01
(Link)
Kur ir apskatāmi tie dati, ka "katrs astotais, šķiet, 26 gadu vecumā, vēl nav pieredzējis seksuālās attiecības"?

"Bet tā vietā lai mēģinātu saprast šo cilvēku problēmas, un domātu, kā viņiem palīdzēt, viņi tiek izsmieti visos līmeņos."

Saprast tādus cilvēkus kā tas Toronto terorists? Jā, bet tikai ar mērķi, lai tādus tipus varētu konstatēt un savaldīt pirms viņi pastrādā masu slepkavības. (Zem savaldīt var būt gan sākot ar psiholoģisku palīdzību līdz piespiedu ārstēšanu, atkarībā no ekstrēmisma pakāpes.)

Es ļoti ceru, ka zem "palīdzēt" tu nedomāji nodrošināt viņiem sievas? Jo tādi tipi, kas seksa nedabūšanas dēļ gatavi braukt ar mašīnām pūļos, gan jau, ka būs tie paši, kuri par aukstām vakariņām gatavi nošaut sievu un bērnus. "Sociāli uzspiesta monogāmija" nav risinājums tam, ka neliela daļa vīriešu ir tik vardarbīgi, ka triviālu iemeslu dēļ skrien slepkavot.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Maijs 2018 - 01:08
(Link)
Dažādi dati ir daudzviet publicēti. Slinkums vēlreiz meklēt, jo nepiefiksēju, bet gan jau atradīsi.

Nekāds Toronto terorists nav jāmēģina saprast. Ir jādomā, kāpēc tādi rodas, un kādi sociālie apstākļi varētu mazināt vardarbību un ciešanas sabiedrībā. Tieši tāpat kā mēs nevaram nodarboties tikai ar cilvēku likšanu cietumā, nedomājot par sociāliem iemesliem, kas vairo noziedzību.

Jautājums ir, kā tu sociāli (ne jau individuāli) varētu palīdzēt jauniešiem, kam nav seksa?
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:24. Maijs 2018 - 01:14
(Link)
/kā tu sociāli (ne jau individuāli) varētu palīdzēt jauniešiem, kam nav seksa?/

Sūtīt grāmatas lasīt, zinātnes apgūt = > kļūt interesantākiem

un nē ne caur piespiedu vai sociāli stimulētu partneru nodrošināšanu kā tas rēgojas Pītersonam.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:24. Maijs 2018 - 01:19
(Link)
Vispār jau tēmā nav gan šobrīd tāds jautājums.
Tēmā bija jautājums par Dž.P. aplamo, absurdo ieteikumu ar "enforced monogamy" risināt problēmu, ka neliela daļa jaunu, vardarbīgu vīriešu par triviāliem iemesliem skrien slepkavot līdzcilvēkus.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Maijs 2018 - 01:22
(Link)
Ja nu kas, ar "enforced monogamy" pilnīgi noteikti nebija domāts jaunu sieviešu noķeršana un "piespiedu apprecināšana". Man pat šķiet, ka tas bija JP triks, lai radītu vēl lielāku iemeslu viņa nelabvēļiem par to runāt, lai viņi pēc tam vēl vairāk izrādītos par muļķiem.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:24. Maijs 2018 - 01:29
(Link)
Aha, un tas ir tieši tas, ko es rakstīju jau sākumā: viņš nekur skaidri nepasaka, ko tieši tad viņš bija domājis? Tas nav "veikls intelektuli cildens triks", kā tu to centies pasniegt. Tā ir intelektuālā negodīguma pazīme - nevēlēšanās nopietni iesaistīties diskusijā ar saviem oponentiem, nemitīga lavierēšana un atkāpšanās, lai nekad nevajadzētu pa īstam argumentēt savus apgalvojumus.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Maijs 2018 - 01:39
(Link)
Kāpēc viņam viss būtu jāargumentē? It kā jautājumu uzdevēji paši nevarētu izdarīt mājasdarbu un iepazīties, kas parasti ar to tiek domāts? Ja viņi to negrib vai nespēj, un vēl priecājas, ka – ha, ha, beidzot tevi pieķērām, – tad viņi ir arī pelnījuši, ka viņus šādi izblamē.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:24. Maijs 2018 - 01:44
(Link)
Nu jau tev riktīgi pēc Orvela sanāk, tipa Pītersons vienlīdzīgāks, visiem jāargumentē a šamais uķipuķi speciālā sniegpārsliņa jāizprot un jānopaijā :D
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:24. Maijs 2018 - 01:47
(Link)
Nefantazē. Nav tādas vispārpieņemtas vienas skaidri definētas nozīmes, ko visi saprot ar "enforced monogamy", tur apakšā var paiet ļoti dažāda līmeņa "enforced". Tieši tādēļ intelektuāli apzinīgi cilvēki piesaucot šādus sarežģītus, neskaidrus, daudznozīmīgus jēdzienus, pacenšas paskaidrot, kas tieši domāts konkrētajā gadījumā. Tātad, vai nu Dž.P. neseko savam padomama un nav sakārtojis pats savu istabu galvu, vai arī speciāli izsakās tik nesaprotami, lai vienmēr varētu izvairīties no oponentu argumentiem.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Maijs 2018 - 01:59
(Link)
Vispār ir gan konkrēti precizēts noteiktā literatūrā. Vai viņam kāds pajautāja, ko viņš domā ar "enforced monogamy"? Domāju, ka ne. Ja tā, tad paši vainīgi.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:24. Maijs 2018 - 02:22
(Link)
"Vispār ir gan konkrēti precizēts noteiktā literatūrā."

Ja? Ō, nu tad ko mēs te ņemamies - neslēp sveci zem pūra, apgaismo mani: kāda ir precīzā "enforced monogamy" nozīme?
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Maijs 2018 - 02:27
(Link)
Paskaties, ko eksperti par to raksta. Tviterī ir.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:24. Maijs 2018 - 02:33
(Link)
Šajā diskusijā šī ir jau ceturtā reize, kad tu izmet kaut kādu apgalvojumu, kuru nekādi nepamato, un uz lūgumu norādīt info avotu, aizsūti meklēt pašai. Tas nav nopietni, tas ir zems diskusijas līmenis, turklāt nepieklājīgi pret oponentu. Ar labunakti.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Maijs 2018 - 02:35
(Link)
Tviterī ir ļoti īss saraksts. Ja tu to nespēj apskatīt, tad acīmredzot tev nav īpašas intereses.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:24. Maijs 2018 - 02:40
(Link)
Aha. Ja pie tevis atnāk ciemiņš, tu arī viņu tā - aizsūti uz virtuvi, lai pats meklē krūzīti, tēju un cukuru, ja nevar atrast, tad acīmredzot par tēju īpašas intereses nav?
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Maijs 2018 - 02:53
(Link)
Redzi, es nejūtu, ka tu diskutētu labā ticībā. Es uzdevu divus jautājumus par ētikas situācijām – tu neatbildēji ne uz vienu, lai gan es atbildēju uz tavējo, ļoti ekstrēmu variantu. Lai pretī saņemtu tikai diezgan kritisku attieksmi, ka tu nepirktu zāles, ja es būtu aptiekārs (lai gan es protams, netaisos par tādu kļūt). Tāpēc šobrīd tiešām netaisot tērēt laiku, lai meklētu lietas tev (ja kas, es arī savā virtuvē ar grūtībām kaut ko atrodu – lai gan mīļiem viesiem vienmēr gatavoju, ko spēju.)
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:24. Maijs 2018 - 03:06
(Link)
Par homeopātiju es atbildēju jau pirms pusstundas...

Par vitamīniem es nemaz nesapratu jautājumu - kur tur tieši ir ētikas problēma?
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Maijs 2018 - 03:38
(Link)
Pārdot, vai nē – balstoties uz esošo informāciju? Nu labi, tas varbūt ir pārāk sarežģīts, jo ir jāvērtē 1) pierādījumu stiprums, 2) pienākums primāri sekot esošajām vadlīnijām (kas saka – labāk nepārdot, ja vien ārsts nav ieteicis), 3) tīri cilvēcīgi – nu nekas kaitīgs tas nav, savukārt vadlīnijas atjaunina ļoti lēnu, varbūt paies vairāki gadi, kamēr to izdarīs, bet ja nu palīdz kaut 1% gadījumu?

Es pats nezinu, kā rīkotos. Droši vien, ka pārdotu, un nevis tāpēc, ka aizdomātos, bet tāpēc, ka tas nešķiet tik būtiski kā hoemeopātija. Lai gan 99% robežās šie gadījumi ir identiski.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Maijs 2018 - 04:16
(Link)
Par to enforced monogamy es pirms pāris dienām, kad sākās šī jezga ieskatījos JP tviterī https://twitter.com/jordanbpeterson/ un tas citētais pētniecības raksts kur par šo terminu runāts bija kā bilde pašā augšā. Tagad laikam jau krietni zemāk. Piedod, bet patiesībā tiešām nav daudz laika, jo GDPR termiņa dēļ tulkotāji ir apkrauti ar darbiem (bet nu protams, šo slodzi var izturēt tikai ar kādu izklaidi, piemēram, cibu).
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba