hestia ([info]hestia) rakstīja,
@ 2010-03-17 13:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Deas Vail - A Lover's Charm

Bezgaršīgums ir kā infekcija. Varbūt tas pielīp brīdī, kad tev pirmoreiz uznāk slinkums izlasīt grāmatu līdz galam, kaut arī tā ir tīri laba. Un vēlāk tu atklāj, ka tavas attiecības ar literatūru ir kļuvušas par vienaldzīgiem gadījuma sakariem, kuriem tev jau ir nojucis skaits, tikai sējumi krājas putekļainās kaudzēs ar driskainiem grāmatzīmju papīrīšiem vidū. Un tu vairs nemēģini atmest smēķēšanu, jo priekš kam mocīties. Un tu vairs nejūti, kā aiz autobusa loga garām tev slīd šie stagnācijā grimstošie priežu meži, laižot cauri fragmentārus ziemas saulrietu asins pleķus. Un tu tikai skaties uz dienām, tikai skaties, jo tavas acis ir vaļā, un tas arī viss. Un tavas rokas ir tīras. Un tavas rokas ir tukšas.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]klusais_okeans
2010-03-17 15:38 (saite)
ai, cik labi pateici par gadījuma sakariem!zelta vārdi!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hestia
2010-03-17 15:54 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kontrasts
2010-03-17 15:45 (saite)
Ak vai, bet varbūt tad būtu jāpaņem tāda žanra, kas saista paplāna grāmatiņa, pat vairākas paplānas- jāpamēģina. Un kolīdz pie Tevis atnāktu apjausma, kas tieši vairāk, pat visvairāk saista, nāktu aizrautība :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hestia
2010-03-17 16:00 (saite)
Tur jau tas labākais- man nemaz nepatīk paplānas grāmatas, tām es vispār nevaru pieķerties. Man patīk, ja grāmata ievelk sevī un pieradina pie sevis, plānas grāmatas tam ir par īsu. Patiesībā droši vien vajag izvilkt no grāmatplaukta Umberto Eko Fuko svārstu un kārtējoreiz pārlasīt, esmu ganrīz vai pārliecināta, ka to gan es izlasītu līdz galam un vēl pasūdzētos par to, ka pārāk plāna.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kontrasts
2010-03-17 16:21 (saite)
Savulaik ļoti gribēju izlasīt Eko, mazliet biedēja atbildība, jo šāda literatūra nešķita pavieglas uzvedības; to nevarētu tā atlikt un tad kaut kad atkal ķerties klāt, izveidotajām attiecībām ar Fuko svārstu, šķiet, būtu jābūt nopietnām, un reiz es tam palēnām tuvošos. Paldies, ka pieminēji šo grāmatu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hestia
2010-03-17 16:33 (saite)
Es pat varētu teikt, ka tā ir mana mīļākā grāmata, tādēļ nevaru neieteikt. Tur ir visi tie slāņi, kas man literatūrā patīk- gan intelektuāls/vēsturisks detektīvs, gan sentimentāla proza. Bet pārlieku nopietnumu tā nemaz neprasa :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?