kanariņš - Buttle-Tuttle [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Buttle-Tuttle [Jan. 31st, 2016|12:32 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
tas patīkamais brīdis, kad saņem Latvenergo izrakstu un, lai arī sākas ar vārdiem "saistībā ar elektroenerģijas cenu samazināšanos", sekojošais izlīdzinātā maksājuma summas piedāvājums ir 2 reizes lielāks, nekā vecā, "dārgā" cena. Lasot tālāk uzzini, ka šomēnes nevis varēsi nemaksāt tekošo rēķinu*, bet varēsi nomaksāt gandrīz 3 ciparu parādu, kas ir radies maksājot, pirmkārt, Latvenergo pašu noteikto "izlīdzināto maksājumu" (tb nemainīga summa katru mēnesi) un, otrkārt, katru mēnesi pārskaitot $ nedaudz vairāk, nekā izlīdzinātā maksājuma rēķins prasa. Tas viss pie nosacījuma, ka jaunas elektroiekārtas mājās nav uzradušās un esošie elektropatērēšanas ieradumi ir nemainīgi (ja neņem vērā to, ka mājsaimniecībā ir par vienu personu mazāk, nekā gadu pirms tam).

* parasti gada ietvaros rēķinu apmaksai pārskaitu nedaudz vairāk $, tā, lai izšķērdīgajā ziemassvētku decembrī un pēcsvētku nabagajā janvārī nebūtu jāmaksā rēķini un tie tiktu dzēsti ar esošo pārmaksu.
linkpost comment

Comments:
From:[info]ernuerna
Date:January 31st, 2016 - 12:49 pm
(Link)
Man ir līdzīgi. Vakar naktī pārrados no komandējuma, un plikšķināju acis, lasot to vēstuli (bet es plikšķināju jau pirms nedēļas, kad atvēru energokontu internetos)
[User Picture]
From:[info]krii
Date:January 31st, 2016 - 12:54 pm
(Link)
Jā, ar šo jauko triku viņi ir uzmetuši visus savus klientus. Lai netiktu meklēti citi piegādātāji, pirmo gadu tika "aprēķināts" nereāli zems vidējais patēriņš un attiecīgi - nereāli zems izlīdzinātais maksājums. Toties tagad var pateikt - sorrī, jūs mums esat parādā un, kamēr nenomaksāsit, nekur nespruksiet, taču esiet priecīgi - elektrība tagad ir lētāka, ha-ha.
Maukas, ko lai saka.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 31st, 2016 - 01:03 pm
(Link)
mums pirmajā gadā piedāvātais izlīdzinātais tāpat bija augstāks, nekā maksājām, ik mēnesi lasot rādītāju...

šobrīd pa tel. vienojos, ka nomaksājam parādu un tālāk pēc skaitītāja, tā kā janvāra (gara ziemas mēneša) rādījums dod summu, kas ir zemāka, nekā "izlīdzinātajā", attiecīgi, paredzu, ka vasaras mēnešos varētu būt labāk un kopumā tāpat kā līdz šim, nevis divreiz dārgāk. Tiesa, nav zvanīts, ka Latvenergo nesamēģina labot kļūdas un šajā gadā izlīdzinātā maksājuma klientiem sagādā pārmaksu :/ Vai varbūt tā kkā tiek kompensēts iztrūkums no nemaksājošajiem klientiem (stāv vēl svaigā atmiņā apsaimniekotāja matemātika Rīgas Ūdens lietā..)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:January 31st, 2016 - 03:37 pm
(Link)
tikai ņem vērā, ka skaitītāja summa ir kāda trešā daļa no kopējā rēķina
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 31st, 2016 - 03:41 pm
(Link)
it kā visas komponentes tiek ierēķinātas cenā, pēc kuras aprēķina skaitītāja rādījuma versiju (izlīdzinātajā ir iespējams šo daļu apskatīt kā atsevišķu pozīciju)..

ai nu, vobščem paskatīsies, kā ies šogad un, ja kkas neapmierinās, skatīsies citu pakalpojuma sniedzēju piedāvājumu (un ar kalkulatoru bakstīs līgumlaušanas sodanaudas, oh well..)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:January 31st, 2016 - 05:12 pm
(Link)
man ir tāds līgums ar latvenergo, ka maksāju pēc skaitītāja rādītājiem, un rēķinā daļa par sadali ir lielāka, nekā par elektroenerģiju
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:January 31st, 2016 - 07:42 pm
(Link)
visus nav uzmetuši. mums arī bija izlīdzinātais. mājai 2 skaitītāji un atnāca ziņa, ka vienam tagad jāmaksā 8 eur mazāk, otram 7 eur mazāk.
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:January 31st, 2016 - 02:24 pm
(Link)
Izklausās baisi! Kā bija ar Citiem Piegādātājiem?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 31st, 2016 - 02:27 pm
(Link)
nezinu, esmu konservatīva savu pakalpojumsniedzēju izvēlē un, tā kā vislaik tas ir bijis Latvenergo, tad to arī tuprinājām lietot :/
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:January 31st, 2016 - 03:08 pm
(Link)
es kā nu jau gadu dezartieris varu reklamēt Citu piegādātāju, jo 1) jau sākotnēji tarifs salasīja par 10 Eur mazāk nekā Bijušajam Monopolistam, 2)šogad vidējais atkal patiešām (!) savelkot visus cipariņus kopā ir mazāks un es esmu no lielajiem tērētājiem un maksātājiem...
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:January 31st, 2016 - 02:50 pm
(Link)
klau, a kāpēc vispār bija izlīdzinātais? vai tad tas nav neizdevīgāks pēc noklusējuma?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 31st, 2016 - 02:59 pm
(Link)
tāpēc, ka, salīdzinot ar citiem scenārijiem, tas bija finansiāli adekvātākais, ņemot vērā iepriekšēj maksājumu dinamiku, kā arī tā bija "automātiskā opcija", kuras ieviešanai nevajadzēja veikt nekādas papildus kustības. Man patīk katru mēnesi automātiski pārskaitīt fiksētas summas un nemocīties ar rādītāju lasīšanu noteiktajā datumā un cipariem aiz komata.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:January 31st, 2016 - 03:00 pm
(Link)
nuuu ok, man laikam ir totāls riebums pret automaksājumiem kā sugu.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 31st, 2016 - 03:02 pm
(Link)
pakalpojumos, kuros ir izvēle - jā (bibliotēkas, abonementi u.c. mainīgi pakalpojumi), bet neizbēgamām lietām, tādām kā elektrība, gāze u.tml. es priekšroku dodu automātam.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:February 1st, 2016 - 08:35 am
(Link)
tad lūk, kurš visu freidlisti izplēta pa divim ekrānim!

un es ta brīnījos.
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:February 1st, 2016 - 09:41 am
(Link)
Varbūt vari izstāstīt, cik liels ir rēķins vidēji, jo man tagad dzīvoklī ar boileru ir ap 50 līdz 60eur, un kaut kā liekas, ka tas ir stipri par traku.