kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 21st, 2011|12:08 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 21st, 2011 - 12:41 pm
(Link)
nu, apdrošināšana ir ģeldīgi, ja ir plānojami ieņēmumi, LV to var atļauties valsts iestādēs strādājošie, kuriem vismaz veselību apdrošina centralizēti, ja ir cita formāta ieņēmumi (visādi pašnod. mikrouzņ. u.tnml.) veikt šādus izdevumus ir visai problemātiski. it īpaši, ja esi jauns bez nāvīgiem ieradumiem (tipa, lekt ar izpletni vai traki braukt) un sūdi ar veselību neplānojas..

tb. visādas apdrošināšanas ir prātīga un laba lieta, bet LV haosā tā, tāpat kā valsts dotētas vietas izglītības sistēmā "tautsaimniecibai vajadzīgās" profesijās vai 'studiju kredīta kancelēšana',strādājot n gadus valsts iestādē, tāpat kā daudzas citas tādas lietas, izklausās totāli utopiski.

valsts syst šajā gadījumā, cik saprotu, eksistē, vienīgais, emocionālajā materiālā tas netiek minēts..
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:November 21st, 2011 - 12:42 pm
(Link)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 21st, 2011 - 12:47 pm
(Link)
o! izklausās interesanti, nez, vai švēdenei arī kas tāds ir
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:November 21st, 2011 - 01:42 pm
(Link)
Es uztaisīju uzkrājošo dzīvības apdrošināšanu SEBā uz B.B. vārda. Ja man kirdik, tad viņai kaut kāds piķis. Kad beigsies polises termiņš (paņēmu uz 5 gadiem), atmaksās viņai to visu iemaksāto naudu. BET - lai to naudu dabūtu ārā, jāiet uz bāriņtiesu pēc atļaujas. :)
[User Picture]
From:[info]hotai
Date:November 21st, 2011 - 12:49 pm
(Link)
starp citu, kad es ņēmu autiņam KASKO, man iedeva dzīvības apdrošināšanu pa velti.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:November 21st, 2011 - 12:50 pm
(Link)
jā, kkas tāds arī pa ausu galam dzirdēts.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 21st, 2011 - 01:07 pm
(Link)
švedene piedāvā gada sākumā nolikt 3000-10 000 privātajā dzīvības apdrošināšanā ar visādiem bōnusiem (nereāli) vai arī maksāt vismaz 4.55 mēnesī apdr. ģimenes atbalstam, kur labums ir tikai tad, ja tu nomirsti :D
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:November 21st, 2011 - 01:21 pm
(Link)
švedene man nekad nav patikusi :)
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:November 21st, 2011 - 01:15 pm
(Link)
Kā jau te norādīja, dzīvības apdrošināšanas jomā, atšķirībā no veselības, nav tik slikti.

Bet, IMHO apdrošināšanas kultūra kā tāda mums klibo, bet domāju tas ir tieši domāšanas dēļ. Par apdrošināšanu domā kā par lietu, no kuras var kaut ko izslaukt, nevis kā par apdrošināšanu, kas dod sirdsmieru tev, vai nedod dievs taviem tuviniekiem. Un uz apdrošināšanu neiztērēto naudu uzskata par sava veida peļņu, ko var iztērēt puķainākām drēbītēm, sirsnīgām ģimenes bildēm un kādam kārumam vairāk, to visu uzskatot par īpašām rūpēm. Šinī ziņā man patīk dzīvības apdrošinātāju reklāmas.

Beidzamo teikumu nesapratu.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 21st, 2011 - 03:55 pm
(Link)
nu, 3000Ls/gadā par sirdsmieru ir gana liela summa..
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:November 21st, 2011 - 04:02 pm
(Link)
Piekrītu. Bet atzīšos, par cik nav ne bērnu, ne kredītsaistību, neesmu pētījis piedāvājumu plašumā. Cik nojaušu, pie mums apdrošināšanas bizness pamatā balstās uz "obligāts" principa, ko izvirza pārsvarā bankas, kuras tomēr neatļaujas ignorēt riskus, lai arī viena otra ir mācījusies to hard way. Tomēr esmu pārliecināts, ja pieprasījums pēc apdrošināšanas par saprātīgu cenu būtu visaptverošs, apdrošinātāji izlīstu no ekskluzīvā vai siles biznesa nišas, un iegādāties apdrošināšanu būtu tik pat viegli kā paņemt ātro kredītu.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 21st, 2011 - 04:08 pm
(Link)
par to tiesa - ja summas būtu paceļamas, es, piemēram, apdrošinātos noteikti (lai gan ieguldu veselības uzraudzībā un gauži nodarīt var tikai pēkšņa avārija un kataklizma), sīko un senčus apdrošinātu. gan dzīvību, gan veselību. Vienīgais mulsina visi tie daudzie apkārtklīstošie mīti, ka kompānijas vienmēr atrodot visādus robus, lai $ neizmaksātu vai neizmaksātu pilnībā. Tb. iestādes neielaižas ar džekiem, kas plāno ja ne plusos, tad vismaz pa nullēm no apdrošināšanas iziet, bet ļaudis neielaižas arī tamdēļ, ka var gadīties beigās neko tā arī nedabūt, lai arī piķots ir pareizi.

[pēdējais teikums bija par konkrēto materiālu - ka medicīnisku palīdzību valts gan nodrošina, gan apmaksā šajā gadījumā, vienīgais, kundzīte to nav minējusi savā vēstulē. Tb resursi tiktu tērēti kkam citam, blakus lietām]
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:November 21st, 2011 - 04:20 pm
(Link)
Nu, apdrošinātāju godprātība ir atkarīga gan no uzņēmuma politikas, gan no darbiniekiem, kas mūsu līdzcilvēki vien ir.