Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Feb. 14th, 2018 09:18 am

Par Juri Rubeni - ltv.lv arhīvā ir raidījums "Melu laboratorija" par to, kā 1987.g.-1988.g kolēģi par nepareiziem uzskatiem un darbībām vajāja Rubeni, Modri Plāti, Māri Ludviku un dažus citus.
Pēc 30 gadiem atgriežoties tajā pašā punktā, kur norūpējušies kolēģi denuncē, laikam nav citas izejas kā izstāties no šīs gredzenveida kompozīcijas.
Interesanti, kāda ir sajūta, pēc 30 gadu garīgu meklējumu ceļa atkal sastopoties ar tieši tādu pašu situāciju.

https://ltv.lsm.lv/lv/raksts/23.12.2015-melu-laboratorija.-atdzimsana-un-atjaunosanas.id62714/

17 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]fjokla
Date:February 14th, 2018 - 10:40 am
(Link)
kas pie psihoterapeitiem, rudzīša gadījumā, tas pats pie dieva cilvēkiem, fui fui fui fui
From:[info]milda
Date:February 14th, 2018 - 11:09 am
(Link)
es domāju, ka beidzot viņš saprot vārdu "agaismība" un nu to ir patiesi piedzīvojis. faktiksi es ļoti priecājos par viņa soli, jo lai paliktu kaut kādā saskaņā ar sevi, viņam bija radikāli jāmaina sava profesionālā dzīve, ja tā var teikt, jo nu gan tie atbalstītāji, gan kritiķi viņu bija pataisījuši par tādu kā galma klaunu. viņš bija nokļuvis neapsakaužamā situācijā, jo stāsts jau faktiski nebija tikai par kolēģu kritisko attieksmi pret viņu. tad viss būtu bijis daudz vienkāršāk un varētu cīnīties pret to tumsonību.
From:[info]10punkts15
Date:February 14th, 2018 - 12:17 pm
(Link)
Ja Luters saka, ka tikai Bībele un vienīgi Bībele ir krustietības pamats, tad pareizi ir, ka nav vairs mācītājs. Man arī kaut kā jocīgi liekas, ka austrumu reliģijas jauc ar kristietību.
From:[info]krishjaanis2
Date:February 14th, 2018 - 03:53 pm
(Link)
Tā gan, it īpaši, ja kristiešiem, t.sk. luterismā tiešām ir sava specifiska meditācija, balstīta Dieva vārdā un viduslaiku monastiskajās praksēs, nevis sinkrētismā un ņūeidžā, ko piedāvā Rubenis.
Interesanti, kas tieši Rubenim notika, kāds viņa domāšanas mehānisms kā evanģēliski luteriskās baznīcas kalpam, ka vienā brīdī atsauces uz R. Roru un "integrālismu" viņam kļuva nesalīdzināmi aktuālākas nekā atsauces uz Vienprātības grāmatu, konfesionāliem tekstiem vai vismaz baznīctēviem.
From:[info]dombrava
Date:February 15th, 2018 - 10:41 am
(Link)
Bet vai Dievu šī cilvēku ņemšanās par pareizajiem rituāliem un doktrīnām maz uztrauc?
From:[info]krishjaanis2
Date:February 16th, 2018 - 06:15 pm
(Link)
Dievam tiešām diez ko neiet pie sirds, ja par viņu stāsta pašsadomātas lietas, vai, ja viņu uzdod par ko citu nekā viņš ir. Tev taču nepatiktu, ja par tevi, it kā tevi pārstāvot, masām stāstītu visādas muļķības.
From:[info]ulvs
Date:February 14th, 2018 - 04:24 pm
(Link)
Kas tur jocīgs? Ja jau kristietība ir radusies no Zoroastrianisma?
From:[info]gnidrologs
Date:February 15th, 2018 - 12:14 am
(Link)
Kristietība nav ne ko kā "radusies", ja neskaita logosa iemiesošanos vārdā un pēcāk cilvēkā.
From:[info]heda
Date:February 14th, 2018 - 11:55 pm
(Link)
Iemesli un iegansti tur noteikti ir visādi, mani šoreiz vairāk interesē, cik viegli/smagi pārdzīvot nodevīguma déjà vu.
From:[info]nulle
Date:February 14th, 2018 - 12:56 pm
(Link)
Nesen pārlasīju "Ievadu kristīgajā meditācijā".
From:[info]heda
Date:February 15th, 2018 - 12:01 am
(Link)
Ja tic dažādiem izteikumiem, neesot Rubeņa meditācija gana kristīga ;), bet es brīnos, kur tad ir to īstenticīgo īstenie ievadi, iztirzājumi un papildinājumi.
From:[info]gnidrologs
Date:February 15th, 2018 - 12:17 am
(Link)
Es nezinu daudz par Rubeni ārpus viņa pop-runātāja žanra, bet vai tev, piemēram, pašreizējais pāvests liekas okej? Vienkārši interesanti. Pats neesmu diez kāds kristietis, bet manu viedokli par šo tipiņu, iespējams, zini.
From:[info]heda
Date:February 15th, 2018 - 12:30 am
(Link)
Nezinu, kāds ir tavs viedoklis. Kāds tas ir?
Man Vanags nekādā ziņā neliekas ok, bet viņš pats tomēr nav tik nožēlojams, kā viņam pakalpojošie.
From:[info]gnidrologs
Date:February 15th, 2018 - 01:27 am
(Link)
Man viedoklis par Prancisku ir gandrīz vai vienā tonī ar "radikālkonservatīviem" katoļiem - jezuītu apostāts, marksistu aģents, augstākās kategorijas herētiķis. Līdz antipāvestam laikam nepavelk, bet nu mazums, avis drānās tērpts vilks, kas cenšas noēst Baznīcu no iekšienes tai pat nemanot.
Man vēl ar vien grūti saprast kas viņš par cilvēku, jo no dažiem momentiem vairāk liekas, kas tas ir apjucis cilvēks, kas pats nezina kurā vietā nokļuvis un kāds viņa pienākums. No otras puses, šo to palasot no dažādiem avotiem, radies secinājums, ka cilvēks vienkārši labs konjunktūrists. Tāds tipisks OBKOMa vadītājs. Ziina kā ar ko apieties un kā pareizi pakalpot SItēmai, lai i zemnieks ar cieņu izturas ir politīs un un holivudas aktieris jūtas aplaimoti, ir ķirzaka paēdusi.
Racingers uz šitās glodenes fona liekas kā svētais tagad.
From:[info]gnidrologs
Date:February 15th, 2018 - 01:31 am
(Link)
Attiecībā uz vietējajiem vanagiem, man maz viedokļu. The Vanags vienmēr licies inteliģents, bet ārišķīgs un falši svētsvinīgs. Tā viņa runas maniere, ak Dievs. To laikam nemāca mācītāju skolās, viņam tā laikam no dzimšanas, bet tas ir šķebīgi. Ja viņš tos pašus tekstus teiktu normālā pleinspīkā, nevis holier-than-thou tembrā, pieļauju, ka attieksme būtu cita, pat saturam nemainoties. Bet tā feiks. Neīsts kristietis jeb karjeras eklērs.
From:[info]nulle
Date:February 15th, 2018 - 12:21 am
(Link)
Grāmatā nojaušami vairāki momenti, kad autors it kā taisnojas kristīgās baznīcas varas priekšā.

Nezinu, kas ir pareiza kristietība un kas nav, uz mani tas neattiecas. Ļaunumu var pazīt tāpat, vai viņš sevi sauc par kristieti vai kā citādi.
From:[info]heda
Date:February 15th, 2018 - 12:33 am
(Link)
piekrītu...