Hashz ([info]hashtreck) rakstīja,
@ 2010-02-28 22:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:kmfdm - bitches

Tad nu lidošu padzīvoties kādas 10 dienas pa Londonu. Sakombinēju Wizzair un Ryanair lidojumus caur Oslo, lai iekļautos EUR 25. Vēl tikai atrast kādu kabatai draudzīgu budžeta mitekli, kur nebūtu pārāk daudz prusaku (any suggestions, anyone?). Līdzi japaķer cv & folio cietā kopija, kaut kādi darbu paraugi, skrienamie apavi un klasiskā tūrista mirdzošās ačteles pret metropoles izzināšanu, izstāžu un iestāžu apmeklēšanu un tā. Tomēr ir nedaudz bail - ja ritenis un vienmuļi kalnu ceļi, ta jā, bet survivālisms pilsētvidē nav gluži mana stihija.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hartmann
2010-02-28 23:35 (saite)
Gan jau arī tādai pilsētvidei piemērosies :)

(Atbildēt uz šo)


[info]alison
2010-03-01 00:31 (saite)
au (manā balsī skan tīra skaudība. es ar gribu uz Lāndn! :)

bet jā Smart Russell Square Hostel varu ieteikt - vislētākais, ko atradām centrā(pie British museum/Oxford street un Soho) un 24vietīgajā istabā bija salīdzinoši lēti(šķiet, ka 7poundi par nakti). dušas normālas, brokastis included, skapītis mantām vienīgi atsevišķi pa 1.50 poundu dienā jāpērk, bet var mierīgi arī iztikt bez skapīša, ja naudu un pasi vazā sev līdz. esot bijusi pat sportzāle kaut kur pagrabā, publika šķita normāla, arī personāls, nav jau nekāds luksuss, bet man patika.
iespējams ārpus centra būtu lētāk, bet tad nāk klāt transporta izdevumi(lētākais variants - ar oyster karti visi autobusi uz 7dienām pa 16.60 poundiem).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hashtreck
2010-03-01 01:50 (saite)
Jē, tieši gaidīju no Tevis kādu komentu, zinot ko raksti par Londonu. :)

Kā vispār ir ar tiem hosteļiem - vai vēlams veikt iepriekšēju rezervāciju jebšu tur tāpat vienmēr būs kāda brīva vieta? Neizdevās atrast oficiālo webu tam Smart Russel Square Hostelim (ja tāds vispār ir). Man te vēl ieteica tādu Brazen Head, kas arī atrodas pašā Londonas centrā. Tur, atkarībā no cilvēku skaita istabā, nedēļā jāmaksā 60-70 paundi.

Par transporta kartiņu skaidrs, bet kā ir ar metro? Cik tam diez kartiņa maksā?

Ja sanāks, noteikti apmeklēšu to parku! Es jau stāvā sajūsmā biju par Madrides centra parku, bet viss čotka - attiecīga apmēra pilsētai attiecīga apmēra parks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sursurs
2010-03-01 07:01 (saite)
labāk rezervēt iepriekš - hostelbookers.com varu ieteikt - tur nav transaction fee.

Vnk uz vietas tā cena bieži vien izrādās augstāka nekā iepriekš rezervējot.

Var pirkt kartiņu, kas derīga gan metro, gan busiem - kgan visur var sakarīgi tikt arī tikai ar metro - tajos busos grūti noorientēties.. Nočeko netā kurā zonā ir Tev tā izstāžu halle.. Vislētākās ir biļetes metro ir pirmajām 2ām zonām - un tā zona principā ir ļoti plaša - pa 5ām dienām iekš lnd no viņas īpaši nesanāca izlīst..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]alison
2010-03-01 08:28 (saite)
jā, piekrītu tam, kas piekomentēja, ka labāk rezervēt un caur to lapu, kam nav transaction fee.
tas brazen head arī izskatās diezgan tuvu visam, atkarībā no tā, ko tieši taisies apmeklēt.

par oyster cenām, viss diezgan atkarīgs, kurā zonā dzīvosies un kur vajadzēs nokļūt, viņi piedāvā dažādas opcijas(un es kā praktiskais latvietis tomēr balsoju par autobusu, jo pa logu (otrā stāva!!) var REDZĒT londonu, ir daudz lētāk un var par to pašu cenu izbraukāt visas sešas zonas, un orientēties ir pat ļoti**VIENKĀRŠI**, ja iebrauc sistēmā. ar metro ir ātrāk, bet dārgāk un ierobežotākas iepējas, turklāt metro bieži labo, brīvdienās it īpaši, bet ir vērts noteikti vismaz nopirkt vienas dienas metro biļeti un pavizināties, un arī ar eskalatoriem stacijās, ja nav būts:)

(vari mēģināt skatīties vēl papildus vēl www.tfl.gov.uk, bet tur vēl lielākā putrā viss sarakstīts:)
a)vienam braucienam
buss:: 1.20
tube 1 zona:: 1.80
tube 1-2 zona:: 2.30 peak hours(6:30-9:30 un 16:00-19:00)/1.80 off-peak
tube 1-3z:: 2.70/2.40
b)visai dienai, ja brauc neierobežotu braucienu skaitu, pirms tam uz kartes, ja uzliek naudu, tad maksimums, ko tev novilks par to dienu
buss:: 3.90
tube 1-2z:: 7.20(peak)/5.60
tube 1-3z:: 8.60(peak)/6.30
c)7 dienu biļete
buss: 16.60
tube 1-2z: 25.80
tube 1-3z: 30.20

ja nesanāk aizbraukt uz to Ričmondas parku, tad noteikti ir vērts pašā centrā uz St James parku aiziet, parasti visi tešās uz Hyde park, bet Džeimsparks ir mazāks, mīļāks, un ar vairāk kokiem, haidparks tāds baigi pliks. Regentparkam n o tiem, kas centrā arī nav ne vainas. Un vakarā gar Temzu ir ļot skaisti :)
(šķiet, par Londonu es varētu vārīties bezgalīgi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hashtreck
2010-03-01 17:32 (saite)
Ļoti noderīgi, paldies!

Apmeklēšu Earls Court Exhibition Centre - cik skatos kartē, atrodas pavisam netālu no Hydepark. Un, ja būs iespēja paskriet, tad jau tos parkus izokšķerēšu kārtīgi. Vēl Jobcentru kādu jāapmeklē, to jau tur laikam diezgan daudz.

No transporta visdārgākais laikam ir vilciens, ja? Un kādi ir sodi, ja brauc pa zaķi?:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sursurs
2010-03-01 19:29 (saite)
tur reti kur fiziski var ieiet to biļeti nepieliekot - busos vadītājs skatās, vai nopīkstini to oysteru vai rādi šamam ka ir biļete (tipa kādam tur dienu skaitam vai kā).
Teorētiski vari jau paņemt to biļeti visiem transportiem arī tikai dažām dienām (tām, kad gribi kādas tālākas vietas apmeklēt) un pārējās staigāt kājām. Tev takš ar staigāšanu nevajadzētu būt problēmām :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hashtreck
2010-03-01 22:52 (saite)
Staigāties man patīk un centra ietvaros gan jau tieši tā pamatā arī pārvietošos, taču pārgājiens 50km rādisuā, piemēram, uz Stanstedu vai Lutonu gan nebūtu diezko laba laika aekonomija. :D

A kur Tu Londonā apmeties? Arī coachsurfing?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sursurs
2010-03-02 07:44 (saite)
nē - londonā palikām viesnīcā - bijām 2atā un hosteļus negribējās.. un cs tad vēl nebiju īsti provējusi. nu uz stansted anyway vajadzēs ar busu - tie lētāki kā vilcieni - principā gan sanāk maksāt tikpat cik par lidmašīna biļeti, bet nu tādas cenas.. Manušķiet "trevision" vai kkā tā bija tas busu nosaukums.

tikai, ja pa centru domā tikai kājām, tad make sure atrast mitekli tiešām kkur visam pa vidu, jo Lnd centrs ir KRIETNI lielāks nekā Rīgas.

no bezmaksas apskates vietām pati varu ieteikt science museum un regent`s park :)) No maxas - Vax museum - tur tiešām nebija tikai slavenības uztaisītas, bet arī visādas citas atrakcijas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]alison
2010-03-01 21:40 (saite)
jā, vilciens dārgs ļoti salīdzinoši ar tube un busiem.
un, jā, parastajos divstāvīgajos autobusos nav īsti iespējams braukt pa zaķi, metro ar, tur skatās stingri(lai tiktu līdz pašai vilcienplatformai, jāiet cauri tiem vārti'biem, kas griezās, un tur vienīgais variants ir pārlekt pāri, vai pa apakšu izlīst, bet katrā stacijā ir lielākoties uzraugi, kas skatās, lai tā nedara, varbūt ārpus centra, kādā 4-6 zonā var, bet ārā ejot arī jāiet cauri vārtiņiem un jāpīkstina karte), vienīgi ir pāris autobusu maršruti, kuros ir garie vienstāvīgie busi(bet tādu nav daudz), tjipa ar garmošku pa vidu, tajos var mēģināt pa otrajām durvīm iekāpt un nobraukt pāris pieturas, manas kolēģes tā mēdza katru rītu uz darbu braukt veiksmīgi. bet kontrole arī ir diezgan bieži tādos, viņiem gan formas, ir, ja acīgi skatās, var pamanīt laikus un nopīkstināt karti vai izlekt laukā. soda apmēru gan nezinu, pieļauju, ka 100poundi vai vairāk

agrāk bija vēl viens veids, kā varēja ar metro braukt par velti, tjipa, vajadzēja būt uz kartes kaut dažiem pensiem,(it kā tev labā griba, ka vēlies pirkt biļeti, šobrīd naudas nav, bet vēlāk nopirksi un samaksāsi), tad varēja tikt caur tiem vārtiem, bet laikam pārāk daudzi krāpās, tagad to atcēluši, janvārī tā izskatījās, visās metro stacijās paziņojumi, ka jābūt uz kartes tik naudas, cik tu nobrauc, ne mazāk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hashtreck
2010-03-02 00:49 (saite)
hmm. hostelbookers.com neprotu atrast neko zem 11 poundiem, un brazen head tur vispār neredzu. murdzīgi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]alison
2010-03-02 01:28 (saite)
oi, izskatās, ka viņi tur visi pacēluši cenas. (mēs braucām pagājšgad +janvārī), jā 11 poundi izskatās zemākais

un šis varētu būt tas brazen??
http://www.hostelbookers.com/hostels/england/london/33293/

vēl var mēģināt iekš http://www.gumtree.com/ pačekot
tur kaut kur pie rent vai share jābūt arī sadaļai couchsurfing vai short term. moš kas jēdzīgs gadās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hashtreck
2010-03-02 04:40 (saite)
Vo, jā, Brazen Backpackers ir īstais. Man tur viens čoms pašlaik mitinās. Teica, ka dažs labs tajā jau vairākus gadus no vietas dzīvo.

Vienīgi pierezervēties nesanāk, jo, lai kādu arī datumu neievadītu, saka, ka 'there is no availability for the dates you've chosen'. Gļucko kaut kas te laikam.

Tu baigais spečuks! :) Tev tur iedzīvoties drošvien būtu tīrais nieks(?).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]alison
2010-03-01 08:36 (saite)
+ ierēķini 3 poundus, kas jāsamaksā par pašu oyster karti sākumā, bet tos var dabūt atpakaļ, pirms aizbraukšanas, nododot atpakaļ stacijā, ja saglabāts čeks.

bet, ja nu kas, ja apsoli atvest atpakaļ, varu aizsist savējo uz tām 10 dienām :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2010-03-01 10:50 (saite)
man oysterim tās 3 mārciņas uzreiz iztērēja. Hm.. Tas gan bija pirms vairākiem gadiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]alison
2010-03-01 21:41 (saite)
iztērēt jau iztērējas, bet pēc tam kasē, ja tu atdod karti un čeku, tad viņi tev pretī 3 poundus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2010-03-01 21:44 (saite)
vēl 3 mārciņas klāt?

Man gan ir sanācis atgriezties Londonā vēl vairākas reizes, tad es labāk to pieturu pie sevis un izmantoju vēlreiz. Nezinu gan, vai šai ir kāds derīguma termiņš kā Rīgas z. etalonam 5 gadi.

Lai nu kā, galvenais nemest ārā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]alison
2010-03-01 00:36 (saite)
un, ja smacē betons un ļoti sagribas dabu(kas 10 dienu laikā var gadīties pat ļoti), iesaku aizbraukt uz dienvidlondonu uz ričmondas parku(kursē parastie autobusi, var ar to pašu oyster aizbraukt), ļoti liels + brieži+koki, uz mirkli var aizmirst, ka pilsēta apkārt.

(Atbildēt uz šo)


[info]ts
2010-03-01 01:04 (saite)
couchsurfing?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hashtreck
2010-03-01 01:58 (saite)
Hmm. Iedomājos par to, bet nu nezinu. Negribas tā labiem cilvēkiem sēsties uz kakla un bojāt nakti ar krākšanu (ir tāds netikums man). Couchsurfing, cik saprotu ir apmaiņas serviss, bet pašam man nav iespējas Latvijā nevienu uzņemt un izmitināt...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ts
2010-03-01 02:12 (saite)
tipiskais latvieša kautrīgums :)
nesatraucies, nevienam tu uz kakla neuzsēdīsies, cilvēkiem ir prieks pielietot savu viesmīlību un uzņemt ciemiņus, uz to jau visa tā lieta balstās.
un nav tev obligāti kāds latvijā jāhostē, lai pedalītos, tās nav pirkšanas-pārdošanas attiecības.
tev ir pietiekami daudz laika, lai tu bez steigas paspētu couchsurfing lapā piedraugot savus kaučsērfojošos draugus, ievākt tur no viņiem labas atsauksmes, nu karoč uztaisīt smuku un pievilcīgu profilu, ar kādu tavi kauču rekvesti spēs būt krietni produktīvāki nekā tad, ja tev nebūs draugu un atsauksmju.
par krākšanu vari sevišķi nekautrēties, jo londonā hosti visbiežāk būs tādi, kas tev piedāvās atsevišķu istabu nevis gulēt vienā istabā kopā ar sevi, turklāt, krākšana nav tik reta un šausmīga bēda, lai cilvēki par to šausmīgi izbrīnītos.
oranžajā ir couchsurfing domubiedru grupa, tur var droši uzdot muļķīgus jautājumus, un palasīt jau uzdotos un atbildētos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hashtreck
2010-03-01 02:42 (saite)
Ja tā padomā, man pat ir zināmi pāris ļautiņi, kas ar to nodarbojās, tā ka atsauksmes sanāktu. Jā, iedvesmoji vispār, painteresēšos smalkāk. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ts
2010-03-01 02:44 (saite)
uz priekšu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]piene_ne
2010-03-01 11:58 (saite)
kad pirki biljetes? kad lido?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hashtreck
2010-03-01 13:16 (saite)
Tikko pirku, lidoju aprīļa vidū(13-24).
Tu arī pa turienēm?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ess
2010-03-01 15:33 (saite)
Par mitekli runaajot - es jau ieteiktu counchsurfing.com :)) the best site ever! :))

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?