gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2022-05-28 16:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vai kāds atceras tādu fenomenu kā "factchek" 10-20 gadus atpakaļ? Bija tādi saiti 90ajos vai 00ajos? Kaut kā neatceros. Tagad kā sēnes pēc lietu uz katra interneta stūra, īpaši, ja izmanto Google kā meklēšanas endžīnu priekš kaut vai relatīvi politisku tēmu. Nez kāpēc visi factchecker saiti vienmēr izrādās finansēti no viena un tā paša avota. Tas, protams, normāli.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ulvs
2022-05-31 13:41 (saite)
Tolaik nets nebija tik daudziem cilvēkiem. Tas bija decentralizēts. Cilvēki tusējās čatos. Vispār neviens nerunāja par tēmu kreisie/labējie, utt. Un tāpēc īsti netā nebija propagandas, vismaz ne tik izteikti. Jo nebija vieņu, ko apmeklē visi- centralizētā FB, u.tml. Savu interešu formi bij, bet to apmekl.skaits bija salīdzinoši niecīgs.

Kāpēc factchecking nepieciešams? Lai duraki, noskatoties sagraizītu video, kur tiek apgalvots absurds, varētu potenciāli iepazīties ar autentisko variantu, kur absurds nav dzirdams. Labs piemērs: https://www.bitchute.com/video/Ec2unfGhyy8F/ (no 2:50)- netā, lohuvietnēs, šis vids sagraizīts tā, ka čubziks apgalvo, ka mērķis līdz 2023.ir samazināt iedzīvotāju skaitu par 50%. Lai gan reāli ir runa par ko citu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?