gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2022-05-28 16:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vai kāds atceras tādu fenomenu kā "factchek" 10-20 gadus atpakaļ? Bija tādi saiti 90ajos vai 00ajos? Kaut kā neatceros. Tagad kā sēnes pēc lietu uz katra interneta stūra, īpaši, ja izmanto Google kā meklēšanas endžīnu priekš kaut vai relatīvi politisku tēmu. Nez kāpēc visi factchecker saiti vienmēr izrādās finansēti no viena un tā paša avota. Tas, protams, normāli.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2022-05-30 17:35 (saite)
"Latvijas apstākļos faktčekeri ir rebaltica - absolūti cienījams pētnieciskās žurlālistikas kantoris, nedomāju, ka politiski angažēts."

Nu jā, kantoris, kuru sponsorē tie paši avoti, kas visādus papardes ziedus nemaz nav politiski anagažēts. Nez kā tu to angažētību vispār nosaki. Ja ir woke, tad nav angažēts, ja nav, tad ir?
Rebaltica laikam bija tas kantoris, kas izplatīja dezinformāciju par kovidvakcīnu drošumu un efektivitāti.

Un par "prokrievisko politiku" tu vispār neesi tiesīga neko runāt. Tu apsaukāji cilvēkus, kas protestēja pret obligātu vakcinēšanos par "putinistiem", jo... pareizi, nekādu argumentu. Ja iebilst pret Rietumu valdību politikām, tātad automātiski putnists. Vēl absurdāk uz tā fona, ka autoritāras/totalitāras politikas, pret kurām protestēja 'putinisti', ir tieši tas, kas raksturīgs Putina Krievijai. Tu burtiski aizstāvēji politiķus, kas ieviesa putinistu stila politiku, savukārt nikni ķērci uz tiem, kas tām oponēja. Cik atceros, tad arī cenzūru un vārda brīvības ierobežošanu, kas arī ir tipisks putinisms, tu vienmēr sparīgi aizstāvi, ja vien tas nenotiek Krievijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?