gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-02-23 14:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tūlīt apdzīs Ukrainu, kurā vēl ar vien notiek low key karš ar Krieviju
Sweden is now the second most dangerous country in Europe


Published February 15, 2021 at 1:33 p.m.
DOMESTIC. Sweden is the second most dangerous country in Europe, according to statistics page Numbeo.
It is the statistical database Numbeo.com that lists Sweden as Europe's second most dangerous country by 2020, something that has previously attracted the attention of Samnytt.
The database is often used by various newspapers, including the British media, to show statistics in and between different countries.
In the crime index for last year, Sweden ends up second worst. Sweden is also the second worst when it comes to perceived security in the country.
Last year, only Ukraine, where there is a low-intensity war with Russia, was more dangerous than Sweden.
Sweden is the most insecure of all the Nordic countries, according to statistics. Neighboring country Finland is seen as the fourth safest country in Europe and Iceland as the fifth safest.

This is how Numbeo explains his statistics:

- "Crime index is an estimate of the total crime level in a particular city or country. We consider crime levels lower than 20 to be very low, crime levels between 20 and 40 as low, crime levels between 40 and 60 as moderate, crime levels between 60 and 80 as high and finally crime levels higher than 80 as very high. The security index, on the other hand, is the complete opposite of the crime index. If the city has a high security index, it is considered very safe. "
https://www.numbeo.com/crime/rankings_by_country.jsp?title=2020®ion=150


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazeltov
2021-02-25 12:04 (saite)
Šādi noziegumi ir ļoti drausmīgi un sodi ir nelieli. Diemžēl, arī tajā pašā Latvijā sodi par slepkavībām, izvarošanām ir salīdzinoši maigi. Un, diemžēl, arī Latvijā mēdz notikt īpaši šausminoši noziegumi. Vai arī latvieši tādus pastrādā ārzemēs.
Tomēr tu tagad izvilki dažus īpaši baigus noziegumus un centies iestāstīt, ka bez maz visi ir tādi, kā arī saki, ka līdzīgu gadījumu skaits ir BEZGALĪGS. Really, bezgalīgs?

Te ir grafiks, ko es izveidoju ņemot datus no Eurostat.
Jā, noziedzības līmenis atsevišķos gadījumos pieaug un, it īpaši seksuālajos noziegumos (un tas bija arī iemesls, kāpēc es uzsvēru, ka tieši visādas izvarošanas novelk Zviedriju uz leju) un tas notiek gan Zviedrijā, gan Norvēģijā, gan Dānijā. Vēl viens negatīvais ir tas, ka Zviedrijā un Dānijā pieaug slepkavību skaits, taču, piemēram, Zviedrijā, ar tendenci iet uz leju no augstākā punkta.

Es neiebilstu tam, ka nozieguma līmenis paaugstinās, bet es nevaru piekrist apgalvojumam, ka migranti/patvēruma meklētāji ir vainīgi pilnīgi pie visa un ka visi noziegumi ir ūberzvērīgi utt.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2021-02-25 13:18 (saite)
Neviens nesaka, ka "visi un pie visa", bet katrs konkrētais viņu upuris ir uz noziedzības importētāju sirdsapziņas. Daudzu importēto noziedznieku noziegumu virknes ir ļoti garas, mērāmas padsmitos un desmitos, un vairumā gadījumu viņiem tiek atļauts turpināt uzturēties Zviedrijā un apdraudēt apkārtējos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2021-02-25 15:26 (saite)
Starp citu, runājot par ieslodzītajiem pēc pilsonībām. Dānija sašķiro pēc ārvalsts un savas pilsonības visus ieslodzītos, kamēr Norvēģijā un, it īpaši Zviedrijā, par lielu daļu nav norādīts.
Bet, no tiem datiem, kas ir pieejami, var redzēt, ka no 2014 - 2018 gdam Zviedrijā (jo iepriekšējos vēl pilnīgi visi bija "sašķiroti" pilsonis vai ārvalsts pilsonis) var redzēt, ka cietumā esošo ārvalsts pilsoņu procents īpaši nemainās - 28-29% robežās.
Protams, var spekulēt, cik no tiem, par kuriem nav norādīts ir ārvalstu pilsoņi, bet tai pat laikā pēc 2012-2013. gadam var redzēt, ka tad tas bija 32% vs 68%. Kas, protams, var mainīties, bet tā kā nav precīzi zināms, tad spekulēt netaisos.

Tas, ko es gribu teikt - cietumos iebāzto skaits nav grandiozi pieaudzis, patiesībā, ja paskatās uz kopējiem cipariem Zviedrijā, tad no 2009 - 2012. gadam cietumā esošo skaits uz 100k iedzīvotājiem bija daudz augstāks un cietumnieku skaits ir salīdzinoši stabils no 2014-2019. gadam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2021-02-26 08:49 (saite)
Interesants apkopojums, paldies!
Pilsonība Zviedrijā neko daudz neizsaka, to iegūt ir vieglāk par vieglu, pat valoda nav jāprot, un, pilsonības pieteikumā uzrādot ienākumus, pabalsti tiek pielīdznāti paša radītiem ienākumiem. Pazaudētā darba ņēmēju elektorāta vietā importēt citu - no pabalstiem atkarīgu elektorātu - arī ir viens no zviedru valdošo sociāldemokrātu stratēģijas punktiem.
Lasu arī norvēģu un dāņu medijus, un viņu vēlme, arī valdības līmenī, veikt migrācijas (un īpaši kriminālistu migrācijas) kļūdu labojumu ir visai izteikta. Zviedrijā valdības līmenī tādas nav vispār.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-02-25 14:22 (saite)
Atkal tā bezjēdzīgā apelēšana pie emocijām. Neviens neko nenīst un nevaino VISĀ. Vienkārši ir svarīgi zināt pie kādas objektīvas situācijas valsti noved nekontrolēta masu migrācija un t.s. "multikulturālisma" atbalsts.
Pēdiņās, jo nerodas jau nekāda jauna multikulturāla rase, vienkārši haotiska teritorija, kurā vienkopus samesti cilvēki no daudzām kultūrām, jo dažiem tas sniedz tikumsignalizēšanas dopamīna fixu.
Par to ir jārunā, lai mēs un citas valstis neatkārtotu šo pašu fiasko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2021-02-25 15:29 (saite)
Kur es apelēju pie emocijām? Atkal jau murgo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-02-25 15:56 (saite)
Tu daudz runā par naidu un taisi salmu vīrus par to kā es vai kāds cits "visā vaino migrantus". Tie lūk ir murgi. Fakti ir fakti. Tos nedrīkst ignorēt, jo tie nesaskan ar kādu iepriekš iemīļotu utopisku nākotnes vīziju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?