gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-01-27 21:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Beidzot atklāju, ka cūku tauki tiešām ir superīga lieta. Tagad nebrīnos, ka vecmāmiņa vienmēr nokasīja nost no pannas un noglabāja. Cepetis čuguna podiņā izcepās nevainojams, labāk nekā visādās krāsnīs. Vienīgais, kas var pietrūkt, ir kraukšķis ārpusē, bet tas tā pat biežāk pārvēršas apdegumā un iekšpuses garšu nekā neietekmē.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dooora
2021-01-30 21:23 (saite)
aha, sviesta tauki. dzidrināts sviests, vai kā viņu tur sauc.
iztvaicēts ūdens un noņemti sviesta proteīni & cukuri.
gī līdz ar to ir lielisks cepšanai, jo iztur augstu temperatūru. sviestiņā tik uz mazas liesmas var ko apcept (apsutināt drīzāk), pie lielākas ogļhidrāti un proteīni sāk piedegt.
gī var uzglabāt istabas temperatūrā ~bezgalīgi. un gards pēc vella.
es uz nākamnedēļu no zemniekiem pasūtīju saldo krējumu (3,20 litrā) – pirmo reizi kulšu pats savu sviesta cibiņu un tad jau tālāk gī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?