gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-01-27 21:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Beidzot atklāju, ka cūku tauki tiešām ir superīga lieta. Tagad nebrīnos, ka vecmāmiņa vienmēr nokasīja nost no pannas un noglabāja. Cepetis čuguna podiņā izcepās nevainojams, labāk nekā visādās krāsnīs. Vienīgais, kas var pietrūkt, ir kraukšķis ārpusē, bet tas tā pat biežāk pārvēršas apdegumā un iekšpuses garšu nekā neietekmē.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]formica
2021-01-28 00:08 (saite)
Dude! https://youtu.be/vcg4miVhfAk?t=219

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-01-28 00:18 (saite)
tu laikam zini visu jūtūbi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

vecmāmiņa vienmēr noglabāja
[info]formica
2021-01-28 14:09 (saite)
aizdoma, ka ome daudz ko labu zinaaja arii bez visaadaam tuubeem...

https://youtu.be/VKSS3aEVoRk?t=45

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dooora
2021-01-30 19:04 (saite)
pīļu tauki ir superiōrāki :)
labi, labi – nevar jau tā salīdzināt, bet mēs reizi pāris mēnešos sametamies lauku pīlei, no kuras krāsnī iztek (cepešpannā ar ūdeni, kas palikta zem restes) vismaz 0,7 l tauku, kas turpmākos pāris mēnešus tiek izmantota galvenokārt kā garšviela (cepjot karpeļus, gaļu un wotnot es savam gī pielieku pa tējkarotītei pīļtauku un smilkstu no garduma).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-01-30 19:46 (saite)
Gī ir tas indiešu sviesc? Tik laps kā saka?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2021-01-30 21:23 (saite)
aha, sviesta tauki. dzidrināts sviests, vai kā viņu tur sauc.
iztvaicēts ūdens un noņemti sviesta proteīni & cukuri.
gī līdz ar to ir lielisks cepšanai, jo iztur augstu temperatūru. sviestiņā tik uz mazas liesmas var ko apcept (apsutināt drīzāk), pie lielākas ogļhidrāti un proteīni sāk piedegt.
gī var uzglabāt istabas temperatūrā ~bezgalīgi. un gards pēc vella.
es uz nākamnedēļu no zemniekiem pasūtīju saldo krējumu (3,20 litrā) – pirmo reizi kulšu pats savu sviesta cibiņu un tad jau tālāk gī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?