gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2020-07-15 23:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
izglītība
Kā ir ticis teikts - tikai izglītotais varētu noticēt Šim. Jau labu laiku daudzas progresīvā valstis strādā pie tā, lai nepaliktu neizglītoto. Attieksme pret rurāliem reģioniem, kur cilvēki spēj un vēlas iztikt bez urbānās izglītības ir kā pret potenciāliem fašistiem. Viņi nav iehavojušu mūsu kool aid, viņi nezina, viņi ir bīstami. Lai cik cilvēks 'neizglītots', tas nekad nenoticēs, ka 2+2=5, bet izglītotais tikai noprasīs nosacījumus.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2020-07-15 23:52 (saite)
Nepareizi. Neizglītotie tiešām ir bīstami, labs piemērs - antivakcīnisti. Cits piemērs - it kā progresīvie jaunieši kas pie viena nogāž teiksim arī Linkolna pieminekli utt. Hunveibini, tb. No neizglītotajiem sanāk hunveibini, pāķi kas nodedzina bibliotēkas un nošauj profesorus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]formica
2020-07-16 00:05 (saite)
https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Guards

No neizglītotajiem paakjiem - progresiivajiem Pekinas/Yale/utml universitaashu studentiem sanāk laba marksistu lielgabalu galja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-07-16 00:48 (saite)
Hunveibini ir izglītotie. Tie kas apgāna pieminekļus un demolē pilsētas, it īpaši barveži, ir universitāšu hiperizglītotie, jau vairākas reizes pieķerti profesori un lektori, kas aktīvi piedalījušies vardabīgās, arī klaji noziedzīgās darbībās (kā jaukais bikelock soczinātņu profesoriņš).
Bez (((izglītības))) nekas tāds nenotiek. Arī maoisti tika intensīvi izglītoti, nelaižot vecākiem un radiem viņus ietekmēt, lai radītu pefektus mandžūrijas kandidātus, līdzīgi kā dara radikālas sektas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-07-16 00:54 (saite)
Iespējams ka mēs runājam par pseidoizglītību. Nu jā ideoloģiska indoktrinēšana laik ``tautas universitātes`` utt. Es te vairāk par to ka tiešām izglītotam cilvēkam sūdu ir grūti iebarit, jo šams to pamanīs, protams ir grūti formāli atšķirt tiešām izglītotu no indoktrinēta, diploms OK var būt viens un tas pats.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

šams to nepamanīs
[info]formica
2020-07-16 09:17 (saite)
https://youtu.be/yi3erdgVVTw

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-07-16 00:56 (saite)
also tas kam es oponēju ir uzskats ka ir kaut kāds dabisks viedums, nu nav, naivu zemnieku indoktrinēt ir drusku vieglāk nekā top pašu studentu - kā mums rāda teiksim visādu aptrakušu mullu veiksmīgi savervētie kaujinieki un pašnāvnieki, sk. ISIS, taleban, boko haram un tml. OK, pa kādam studentam arī gadās, bet pamatā jaunatne no laukiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-07-16 06:54 (saite)
Not rilī. Piemēram visi 911 dalībnieki bija ar augstākajām izglītībām. Nerunāju ne par kādu lauku viedumu, bet elementāru common sense. Ar izglītošanas palīdzību iespējams cilvēku pārliecināt, ka 2+2=5, bez tās cilvēks vienkārši turpinās ticēt savām acīm, ka tomēr 4. Tieši tāpēc atprātošana mūsdienās skar tieši urbāno highly educated populāciju. Visi pašreizējie hunveibini ir izglītoti, bieži vien kurtākajās ivy league universitātēs. Neviens normāls cilvēks defoltā nesāks havot kaut kādus ekskrementus no frankfurtjūdeniem bez pedagoga, kas to visu jau iesūcis sevī un iemācīs cik tas gudri, inteliģenti un progresīvi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dombrava
2020-07-16 13:56 (saite)
Tā gluži nav. Joprojām ir daudz sūdzību, ka izglītība nav pieejama visiem.


„Man visspilgtāk atmiņā ir iespiedušies anonīmie stāsti, ko mums iesūtīja, jo tie bija visskarbākie. Viens bija trešā gada medicīnas nu jau izbijuša studenta stāsts, kurš aprīlī pārtrauca studijas, jo viņš vairs nespēja samaksāt par dzīvokli, par ēdināšanu un nespēja arī atrast darbu. Viņš pārtrauca savas medicīnas studijas. Jaunietis nāca no mazāk labvēlīgas ģimenes, tāpēc arī bija spiests doties projām,” pastāstīja Širina.

Protams, šis ir no sērijas "viena tante teica", taču šķiet ticami.


https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/studenti-akcija-gribu-studet-ludz-valsts-atbalstu-izm-top-13-miljonu-eiro-plans.a361292/


Taču, ja runa ir par pamatizglītību, tad uzskatu, ka pedagogi nav roboti, katrs nāk ar savu atšķirīgo redzējumu, tāpēc arī nepieļaus, ja izglītība kļūst tendencioza.

Te arī ir diskusija.
http://www.creativemuseum.lv/lv/raksti/dienasgramata/lipkes-drosmes-maja-latvijas-izglitibas-sistemas-ainava-diskusijas-atsifrejums?fbclid=IwAR1O_oAs-K8mspq-SG7HXopVs1Z1YiCgbZ_aUfzzFuIQlvJ5gCX8V4afb1o

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?