gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2020-03-06 23:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Menša naroda, boļše kisloroda. Vai tad visi tie woke cilvji, ka aģitē par bezbērniju, bezģimeniju un to kā mums, baltajiem cilvēkiem, vajag vairāk izmirt, lai nenosmacētu māti Gaoju, nevajag tagad priecāties par katru puslīdz bīstamu vīrusiņu?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2020-03-07 00:05 (saite)
no vīrusa tak pats var atmest pedāļus tas nau tas

(Atbildēt uz šo)


[info]extranjero
2020-03-07 06:38 (saite)
Kad viduslaikos mēris nokāva daļu populācijas un sāka trūkt laukstrādnieku, tad viņiem tas bija ieguvums, jo varēja sākt pieprasīt lielākas algas un labākus darba apstākļus.

Bet šis vīruss pamatā nogalinās jau vecos cilvēkus, tāpēc lielas izmaiņas nebūs. Vienīgi veselības aprūpes profesionāļi būs pārstrādājušies un varēs pieprasīt labākus apstākļus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fedrs
2020-03-07 16:46 (saite)
Atļaušos apšaubīt, ka viduslaikos laukstrādniekiem maksāja algas. Vienīgais, ko varēju izprasīt, būtu lieku reizi ar pletni pa pēcpusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-07 20:07 (saite)
Tu droši vien esi kalnietis, kurš vēl nedaudz atceras, kā lietas notika vidusslaikos :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-03-07 22:19 (saite)
Viduslaikos vairums laukstrādnieku bija dzimtbūtnieki, tāpēc viņu "ienākums" bija procents no pašu sastrādātās ražas. Lielākā daļa aizgāja muižniekam un atkarībā no muižnieka dāsnuma/cilvēcības, palika pāri pašam zemniekam. Arī pletņu ziņā bija lielas atšķirības no vietas uz vietu. Par to pašu esmu lasījis arī attiecībā uz ASV melno vergu stāvokli. Bija tiešām pilnīgi pazemotā un mokošā stāvoklī esošie un bija pat tīri labi situēti, atkarībā no saimnieka cilvēciskajām īpašībām. Nav tāda universāla formula kā strādāja "šķiras" Viduslaikos vai senāk. Marksisti vienkārši pastāvīgi melo par vēsturi, jo bez melošanas viņi nevarētu veidot savu naratīvu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?