gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2020-02-07 22:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mēs visi esam novērojuši dabisku pašsegregāciju starp dzimumiem jaun no agra vecuma. Jau bērndārza laiko, bet jo īpaši skolas gados puikas tusē ar puikām un meitenes ar meitenēm. Kāpēc tā? Ļaunais patriarhālisma gars uzspiež šo netveramo lāstu? Kāpēc puikām vienmēr interesantāk ar citiem puikām, arī pieaugušos gados, pat ja drāzties gribas ar meitenēm. Puikām vajag satikties savā starpā un izrunāties pat smagos vecūkšņu gados, jo ar savu sievu nesanāk izrunāties līdz galam. Tikai vecis veci var saprast līdz galam un tāpat vecene veceni.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2020-02-09 19:59 (saite)
Kas attiecas uz šausmīgo dauzīšanu ar nūjām un cietumsodiem par dreskoda neievērošanu, - ja tas attiecas uz Irānu, tā vien gribas pateikt, lai nedirš! Pati tur biju, redzēju, kādā paskatā viņas staigā, un skaidri zinu, ka, ja municipālis tevi pieķers ar novilktu lakatu publiskā vietā, tad - līdzīgi kā pie mums būtu par plikas pēecpuses demonstrēšanu - vai nu pakratīs ar pirkstu, vai izrakstīs simbolisku naudassodu. Lai tiktu cietumā, tad ir vēl, kā minimums, jāizkliedz pretvalstiski saukļi, jāsper policistam un jāmētājas akmeņiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2020-02-09 20:20 (saite)
Vārdu sakot, lai Irānā tiktu apcietināta par sabiedriskās kārtības traucēšanu, ir jāuzvedas vismaz tā kā Pussy Riot beibēm kristīgajā Krievijā, un nekādi ne mazāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2020-02-09 22:18 (saite)
Ja Nasrinai Afzali, šīm sievietēm - https://www.fidh.org/en/issues/human-rights-defenders/iran-sentencing-of-mses-saba-kord-afshari-yassman-aryani-monireh
un vēl daudzām citām jāsaka, lai nedirš, kas tad būtu jāsaka "feministēm", kurām viņu diršana traucē cēli reflektēt par baiso 19. gadsimtu?
Un kas jāsaka šai izdzīvojušai meitenei - https://www.youtube.com/watch?v=OuQZ19Om1JA
Lai nokaunas, pakļaujas un netraucē ar savu diršanu "feministēm" aizstāvēt mullas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2020-02-09 22:37 (saite)
Diršana ir to visu reducēt uz "cietumsods par dreskoda pārkāpumu". Atvaino, par dreskoda pārkāpumu nepiespriež cietumsodu, cietumsodu piespriež par pretošanos policijai, nesankcionētām politiskām akcijām u.c., u.c., u.c.

NB! Es neaizstāvu Irānas režīmu, tas ir atbaidoši totalitārs (lai arī ne tuvu tik totalitārs kā PSRS, man ir iespēja salīdzināt), un es priecātos, ja Irāna atkal būt tāda kā šaha laikos, bet es vienmēr iebildīšu pret klaju melošanu propagandas nolūkos, jo ar tik netīriem līdzekļiem var diskreditēt arī viscēlākos mērķus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2020-02-09 22:47 (saite)
"Liek cietumos visas, kuras nevalkā melnus maisus"
uz ielām izskatās precīzi šādi: https://www.google.com/search?q=young+women+Iran+fashion&client=firefox-b-d&sxsrf=ACYBGNSfxIg874GKkb3E848LceJq2-nIeg:1581278339566&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=E82hRNRzI15EpM%253A%252CIq4sBZ11CW-bsM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kSnYUAaukY9n2CWqRQtrvB9z_YjkQ&sa=X&ved=2ahUKEwiH3eHtoMXnAhUBl4sKHU0sCoQQ9QEwAHoECAoQBQ#imgrc=ifW_SuUQ7Po-VM&imgdii=KFJlhffCFjytKM

Nevienai no šīm beibēm netiek izteikts pat mutisks aizrādījums no tikumības policijas puses, jo visi viņu legingi zem minikleitām un uz copes uzsviestās šallītes tiek pilnībā akceptētas. Droši vien ome mājās paburkšķ, tās arī visas represijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2020-02-10 07:44 (saite)
Rūpīgi izlasīju pirmo apsūdzību, vairākas reizes.
Jā, politiska izrēķināšanās ar opozīciju, pilnīgi noteikti. Nelietīgi, pilnīgi noteikti.

BET KUR TUR IR VIENS VĀRDS PAR DRESKODU VAI LAKATIEM, KO? Iezīmē un parādi man, tad es to nesaukšu par diršanu!!!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?