gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2020-02-07 22:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mēs visi esam novērojuši dabisku pašsegregāciju starp dzimumiem jaun no agra vecuma. Jau bērndārza laiko, bet jo īpaši skolas gados puikas tusē ar puikām un meitenes ar meitenēm. Kāpēc tā? Ļaunais patriarhālisma gars uzspiež šo netveramo lāstu? Kāpēc puikām vienmēr interesantāk ar citiem puikām, arī pieaugušos gados, pat ja drāzties gribas ar meitenēm. Puikām vajag satikties savā starpā un izrunāties pat smagos vecūkšņu gados, jo ar savu sievu nesanāk izrunāties līdz galam. Tikai vecis veci var saprast līdz galam un tāpat vecene veceni.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2020-02-09 00:44 (saite)
Ai, nu tajā pašā Wiki šķirklī ir visādas norādes uz visu ko.
Mani ne īpaši interesē sekulārais feminisms islāma zemēs, jo tas būtībā ne ar ko neatšķiras no visiem attiecīgajiem rietumu feminismiem. No sociālantropoloģiskā viedokļa interesantas ir tieši praktizējošās musulmanietes, kuras identificējas kā feministes, un viņu argumentācija.
(P.S. valstu un valdību vadītājas musulmanietes līdz pat 2000. gadam bija lielākā skaitā nekā sievietes attiecīgos amatos kristīgajās un sekulārajās valstīs.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-02-09 00:51 (saite)
Tas par valstu vadītājām ir interesanti, te gan ir tāda lieta, ka vēsturē mēs arī zinām virkni sieviešu valstu vadītāju, kā Elizabete Lielā, Katrīna II un tml bet tajā pašā laikā vispārējais sieviešu stāvoklis tajās zemēs un tajos laikos bija nu jā mēs zinām kāds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?