gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2020-02-07 22:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mēs visi esam novērojuši dabisku pašsegregāciju starp dzimumiem jaun no agra vecuma. Jau bērndārza laiko, bet jo īpaši skolas gados puikas tusē ar puikām un meitenes ar meitenēm. Kāpēc tā? Ļaunais patriarhālisma gars uzspiež šo netveramo lāstu? Kāpēc puikām vienmēr interesantāk ar citiem puikām, arī pieaugušos gados, pat ja drāzties gribas ar meitenēm. Puikām vajag satikties savā starpā un izrunāties pat smagos vecūkšņu gados, jo ar savu sievu nesanāk izrunāties līdz galam. Tikai vecis veci var saprast līdz galam un tāpat vecene veceni.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2020-02-07 23:22 (saite)
Pat nepētot esi ZINU, ka visās tā notiek, ja vien netiek pielietots kāds koercīvs mehānisms, kas šo dabisko tendenci cenšas anulēt. Tev drīzāk derētu nodemonstrēt egalitāro skolnieku sabiedrību, kur zēni un meitenes ignorē dzimumu barjeras. Tev tādu nebūs.
Btw, čau!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]az
2020-02-07 23:29 (saite)
"Pat nepētot esi ZINU" - Jesus, dis u?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2020-02-07 23:42 (saite)
Arī manā (padomju laiku skolā) paaudzē, tāpat manu bērnu un mazbērnu skolās tas viss ir tieši tāpat. Un tepat paskatoties pa logu ārā pagalmā es šo "segregāciju" redzu.
Nez kādā egalitārā burbulī tu dzīvo, kur puikas ar meitenēm kopīgi gan kāpj kokos, gan auklē lelles?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-02-07 23:50 (saite)
Piemēram alfas nometnēs kategoriski nebija. Viņiem nu tb audzinātājiem tur gan reizēm uznāca kaut kāda tikumība tipa ka naktī dažādu dzimumu cilvēkiem jāatrodas dažādās telpās, bet pēc laiciņa saprotot ka nekādas briesmas nedraud viņi nospļāvās un cilvēki pavadīja laiku grupās pēc interesēm [pamatā datorklasēs, jo tās bija apmēram pirmās LV] .

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2020-02-09 00:26 (saite)
Jā, lūk, Alfa! Pazīme "prot vai neprot spēlēt bridžu" kompānijas izvēlē bija nesalīdzināmi svarīgāka par dzimumu! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-02-09 00:28 (saite)
Vot šis te, jā. Tāpat ``zina vai nezina noteiktas lietas, ir vai nav lasījis...``

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]az
2020-02-07 23:59 (saite)
nekad neko neteicu par savu pieredzi, tikai pajautāju, uz kādiem datiem balstīti tavi secinājumi, tu šeit esi vienīgais, kam ir nelokāma pārliecība un viedoklis par visām pasaules skolām. es tikai uzdevu konkrētu pētniecibas metodikas jautājumu, un man nav skaidrs, kā no mana jautājuma tu ekstrapolē, ka es dzīvoju brubulī ar kokiem un lellēm etc., un kāds tam vispār sakars ar jautājumu - ?
but i guess to tu izsecini, balstoties uz tiem pašiem neesošajiem datiem, kurus lietoji "pat nepētot, es ZINU" secinājumam, šis ir laikam visskumjākais teikums visas pasaules vēsturē, smaržo pēc inkvizīcijas, krusta kariem, genocīda. pat nepētot, es zinu. kā var vispār kaut ko tādu pateikt par kaut ko, kas pārsniedz dziļi personīgu, subjektīvu, individuālu pieredzi? kā tu vari to zināt - nu, varbūt ja tu esi mītiska omnipotenta dievība, ok, therefore, Jesus, dis u?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]az
2020-02-08 00:14 (saite)
shoot, cik saprotu, tu neesi raksta autora alter ego, therefore, plz disregard atbildes daļu, kas ietver atsauci uz oriģinālo sarunu "pat nepētot, es ZINU".

my bad, however, paliek spēkā tā daļa, ka es tikai uzdevu konkrētu pētniecibas metodikas jautājumu, un man nav skaidrs, kā no mana jautājuma tu ekstrapolē, ka es dzīvoju brubulī ar kokiem un lellēm etc., un kāds tam vispār sakars ar jautājumu - ?

and oh the irony, runājot par fokusu uz jautājumiem, nevis personības kritiku- "Varbūt cienītā kundze tā vietā, lai, kā te labākajās cibas aprindās pieņemts, norādītu uz gnidrologa personības neatbilstībām cibas pareizajām normām, mēģinātu atbildēt uz viņa uzdotajiem jautājumiem?"

jo man bija tikai viens jautājums, kā tieši iegūti šādi visaptversoši, globāli secinājumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2020-02-08 01:38 (saite)
O jā, protams, protams, ja britu zinātnieki savos pētījumos to nav apliecinājuši, tad tā nav un nevar būt patiesība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-02-08 01:42 (saite)
hvz kā tur ar britu zinātniekiem bet piemēram mani novērojumi Gnidrologaminēto efektu neuzrāda, sk. augstāk. Jā tā mēdz gadīties bet tālu ne vienmēr.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-02-08 12:49 (saite)
Tev nav nekādu novērojumu. Tu visu dzīvi ei dzīvojis siltumnīcā un ar reālo dzīvi saskaries tikai negribīgi, piespiedu kārtā. No tā arī tavi neadekvātie uzskati par realitāti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-02-08 10:47 (saite)
Dati lol. Klau, draudziņ, izej kādreiz laukā no sava kabineta, paelpo gaisu, paklausies putniņus, paskaties kā bērni spēlējas. Tev tas nāks par labu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?