gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2020-01-22 22:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tikai mazliet iesāku skatīties Hedas ieteikto ečonepoznera interviju ar Hermani, bet man uzreiz rezonēja viņa nostāja par nacionālismu, uz pret kuru krievu intervētājs uzreiz izrādīja dabisku un saprotamu izpratni. Tikai cilvēks, kas spēj just un stāvēt par savu identitāti, spējīgs saprast citu kolorītu. Viņš nošķir krievu "zapadņikus" no Šukšina, jo viņam tas ir viegli. Cilvēks, kas ir drošs par savu etniski-kulturālo identitāti, ciena citu tādu pašu cilvēku no citas etno-kultūras. Cilvēki, ka neko no tā nesaprot, vēlas tautu salātus, kā galamērķis sajauktas visas varavīksnes krāsas līdz bezjēdzīgai brūnu pelēkai masai.
Interesanti, ka man ir krievu paziņas, kas apbrīno manu tekošo un bagāto krievu valodu, kas nereti pārspēj viņu pašu vai viņu vidē valdīto (pēc viņu vārdiem), neraugoties uz to, ka esmu latviešu nacionālists. Mums ir viegli atrast kopīgu valodu vairumā lietu, pat ja strīdamies par entisko/sovokisko ķorku. Interesanti, ka starp viņiem nav diegabikšu un diegabikseņu, kā starp latviešiem, kam pašu nacionālā identitāte šķiet nesvarīga vai pat agresīvi aizmirstama. Teju visi man labi pazīstamie krievi ir ļoti lepni par savu nacionālo piederību un ironiskā kārtā priekš manis ar viņiem kontaktēties ir daudz interesantāk un daudzveidīgāk, nekā ar vietējiem latviešu liberāļiem, kam zemošanās globālisma nāciju šķaidītavas priekšā skaitās intelektuālisma pazīme un pakaļdarināšanās Rietumu lielskungiem obligāts civilizētas personas pienākums. Nez, varbūt tāpēc Putins vairs neskaitās melnākais no bubuļiem Eiropas nacionālistu lokā. Pat, ja naidīgs diktators, viņš vēl ar vien pārstāv 'savu' tautu, nevis globālu baņķieru un pelēko kardinālu eliti.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]heda
2020-01-22 23:50 (saite)
Pēc šīs skatījos interviju ar Tarkovska dēlu, kurš kopš 15 gadu vecuma dzīvo Itālijā, Solodņikovs viņam jautāja, vai viņš jūtas kā krievs, un viņa atbildē bija pat tāda kā neizpratne, kas gan vēl cits viņš varētu būt. Pat dīvaini to dzirdēt šeit, kur zviedri joko, ka sociķuprāt katrs, kurš braucis ar Stokholmas metro, kļūst par zviedru.
Bet par Putinu nepiekrītu, tās ir pārāk netīras un bīstamas spēles. Zviedru nacionālisti (un arī citu skandināvu nacionālisti), atšķirībā no, piem., franču Rassemblement National, nekad nav bijuši nekādos sakaros ar Krieviju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-23 00:21 (saite)
Putinu es pieminu kontekstā ar to, ka viņš paralēli savam netīrumam vismaz atklāti neuzstājas naidīgi pret paša etnisko nāciju kā tas ir ar Rietumu dārgajiem līderiem aļa Merkele vai tas pats Lovens. Pēdējie manā skatījumā ir bez jebkādiem aplinkiem nodevēji. Putins ir, kā jau gebešņiks, vismaz zina kas ir laba 'optika', lai gan viņa urrāpatriotisms, protams, pa lielam ir priekš šova, nevis reāla valstsvīra pazīme.
Bet jā, es varu saprast kāpēc dažādu valstu 'naciķiem' ir labākas attiecības savā starpā, nekā starp viņiem un liberāļiem, jo pēdējie ir vienkārši globālās kabalas boti, kuriem rūp tikai papagaiļoties pakaļ noteiktajai pareizajai politorientācijai, nevis pārstāvēt savu vidi vai kaut kādas brīvības (lol).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-01-23 00:16 (saite)
Es domāju ka tādi kas identificējas ar kādu nāciju un tādi kas identificējas pa taisno ar zemiešiem vai vispār saprātu ir papildinoša figņa. Tb vajag gan tādus gan tādus. Tad būs visas nācijas + kaut kāda vispasaules tauta. Tātad N+1 - vēl vairāk un dažādāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]heda
2020-01-23 00:24 (saite)
Kas ir "kaut kāda vispasaules tauta"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-23 00:25 (saite)
Cilvēki kas neidentificējas ar kādu noteiktu nāciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2020-01-23 00:35 (saite)
T.i. cilvēki, kuri neko nezina vai negrib zināt par savām saknēm?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-23 00:37 (saite)
Vai arī zina, bet neuzskata to par kko būtisku. Vai cilvēki no jauktām ģimenēm. Vai ceļotājis. Visādi varianti. Tas nekur nenozīmē, ka tie cilvēki kas savu etnisko piederību iekļauj savā identitātē un uzskata par svarīgu būtu kkādā vaidā sliktāki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2020-01-23 00:40 (saite)
Bet tā jau ir identitātes dala, gribi vai negribi, arī noliegšna ir identitātes daļa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-23 00:42 (saite)
Nu jā var būt tāda identitāte, kurā šitas faktors nav svarīgs. Tas nav ne labi ne slikti, tas ir tikai citādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2020-01-23 00:44 (saite)
bet, ja sāks perēt inkubatoros, tad gan varētu izdoties

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-01-23 00:24 (saite)
Pret to es neiebilstu. Raugi, tieši stipru nāciju ietvaros parādījušies arī brīvdomīgie 'zemieši'. Grupdomas kontrolētā vidē, tie ātri tiks atpazīti kā drauds (un pie reizes atmaskoti arī viņu 'piesedzēji' lmao).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-23 00:26 (saite)
Jo citādi sanāk pretruna. Grib diversitāti bet grib visus vienādot. To reizē nevar.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]batou
2020-01-23 06:48 (saite)
Putins vairs neskaitās melnākais no bubuļiem Eiropas nacionālistu lokā.

pamazām jau retorika ieslīgst "da on svoloč, no on naš, svoi rodimij!"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]heda
2020-01-23 09:07 (saite)
Tie, kuri šobrīd skumji lauza rokas un medijus, ka ASV sankciju dēļ neizdosies tik gludi, kā iecerēts pabeigt sadarbības projektu ar Putinu - Nord Stream 2, pat nav nekādi nacionālisti...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]batou
2020-01-23 14:19 (saite)
man vienkārši liekas interesanti kā konservatīvo (arī pakļautu naudas ietekmei) apjūsmotais putins maskavā ceļ vienu pēc otras mošejas (https://www.youtube.com/watch?v=RWgObgSeIOg) un lielu daļa no tālajiem austrumiem pamazām nonāk ķīnas kontrolē, bet viņš redz "ir ar/par savu tautu". putinam ir par krieviem nospļauties, labs piemērs ir tā reize kad no vāgnera atbrauca uz krieviju atpakaļ "gruz 200" - kā amerikāņi samasēja to kolonnu sīrijā un oficiāli krievijā viss bija klusi un mierīgi (un tur pēc pašu krievu aplēsēm bija ap 300 algotņu).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2020-01-23 17:03 (saite)
Pilnībā piekrītu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-01-23 20:40 (saite)
Es arī kopumā piekrītu, tāpēc jau teicu, ka viņš vnk ieņem adekvātu pozu kā Krievijas un krievu līderis. Te viņš tā pat vinnē salīdizinājumā ar Rietumeiropas un ASV politiķiem, kas gan darbos GAN vārdos pauž neslēptu nicinājumu pret saviem tautiešiem. Gebešņiks vnk ir rafinētāks, zina kā taisīt piāru.
Eiropas nacionālisti vienkārši neredz viņu kā tūlītēju draudu sev un savai nācijai, jo viņš tāds prosta nav, ja vien neaiziet pilnīgā delīrijā uz vecumdienām un bez jokiem sāktu sēdināt Migus Rīgā. Tajā pašā laikā vietējie politiķi korodē savu nāciju suverenitāti un ilgtspēju tikai tā. Viņiem nav vajadzīgi migi. Sociāls haoss, visu vērtību devalvācija un 'diversitāte' šīm nācijām dažās desmitgadēs nodarījusi vairāk posta, nekā divi pasaules kari.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-23 20:51 (saite)
/nekā divi pasaules kari. /

emmm nu 40 M upuru tomēr nebūs, tā ka šitas ir perebors, nu un protams ir jāzortē kas no devalvējamā ir vērtības un kas ne sevišķi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2020-01-23 21:31 (saite)
Paklau, zinātnieka kungs, jau atkal kārtējo reizi pierādi, ka ārpus savas profesionālās sfēras, kurā neapšaubāmi esi kompetents, tava saprašana un spriedumi palaikam mēdz būt, maigi izsakoties, neadekvāti.
Daudzdesmit miljonu bojāgājušie karā, protams, ir šausmīga nelaime, taču, redzu, ka tu nespēj saprast, ka tās pasreizējās tendences, par kurām raksta gnidrologs, turpinot eskalēties, var novest pie sekām, kuras var novest Eiropas civilizāciju pie pilnīga sabrukuma.
Ja tu to nespēj saskatīt, tad problēma ir tevī, nevis gnidrologā, kurš par to nemitīgi satraukti runā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?