gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2019-04-01 19:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
akadēmija [current year]
"Recently, i renewed my (futile) efforts to learn Latin, so i can read the Vulgate directly and ditch my English versions (which will never happen, but hey, a man can dream) and as i was perusing the net, i stumbled upon this:

http://latindiscussion.com/forum/latin/how-i-was-kicked-out-of-the-society-for-classical-studies-annual-meeting.31930/

Social justice is everywhere. There isn't a single field, medium or entertainment form that is not being infiltrated and destroyed with this garbage, we just never hear about many of them because only those involved with those things are aware of it. Fucking hell."


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chrono
2019-04-03 12:30 (saite)
Zelta vērta diskusija.

"Next she started talking about what another panellist would call “citational justice.” This is a process of “diversifying our footnotes, and trying to include more people, rather than following the same path that we have been led to our entire careers as classicists.” She described this as a way of “lifting as we climb.” The idea was that if you cite women [of colour] in your scholarship, instead of Basil Gildersleeve or “various scholars who are part of the canon,” then “that is how we are going to climb.”"

Arī šis termins: "citational justice." Lol.

Es ceru, ka nekad nenotiks tas, ka zinātnē cilvēki sāks citēt citus to ādas krāsas vai dzimuma dēļ. Lielākajā daļā gadījumu es nezinu kāda ir manis citētā autora rase vai pat dzimums, jo pēc vārda ne vienmēr var tik elementāri pateikt. Es arī to negribu zināt, jo vienīgais, kam ir nozīmē, ir viņu publikāciju saturam un pienesumam laukā.

Manuprāt arī autores vājuma brīdī izteiktais komentārs par to, ka "cerams, ka viņš ir pieņemts darbā savu nopelnu, nevis ādas krāsas dēļ" bija pilnīgi saprotams, ņemot vērā visu dotā dalībnieka runu, ko var īsi aprakstīt kā rasismu pret citas ādas krāsas pārstāvjiem jo viņu ir pārāk daudz viņa spēļlaukumā. Un tas noteikti nav klasificējams kā "harassment", kas bija oficiālais pamatojums viņas izslēgšanai no konferences apmeklēšanas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-04-03 19:58 (saite)
Welp, ņem vērā Hederas repliku sakarā ar to, ka varbūt tas ir totāli safabricēts konspirācijraksts. Tur ir visa tā 4tru stundu huiņas ieraksts un man, tā pat kā Hederai ir dabisks slinkums iet tam visam cauri.:)
Esmu biasēts un vairāk uzticos attiecīgajās dāmītes rakstītajam, nekā iespējai, ka tas viss ir konspirashun, bet var gadīties, ka viņa sabiezinba krāsas. Esmu biasēts, jo šāda veida fokusi pēdējā laikā pārāk bieži detektējas un citējas tieši no pašu akadēmniķu vides, tāpēc "skeptiķu" pozīcija man liekas plika apoloģētika (jo paši tādā paša krāsā pamatā), bet ja nu kas un pašam nav slinkums, drīksti būt soģis, ja nepaslinkosi un verificēsi raksta autores biasus un kļūdas.

Bottom line - tā "black and much latino" keksa ieraksts, ko citēju vēlāk laikam taču nav satīra un tādi cilvēki tiešām tiek pie mācīšanas. Mācīt mūsu jaunajai paaudzei mūsu kultūras vēsturi ļoti noteiktā 'gaismā'.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chrono
2019-04-03 23:03 (saite)
Es noklausījos to lekciju līdz vieta kur autorei atņēma mikrofonu un vēl drusku. Autore ne tikai nepārspīlē, viņa ļoti precīzi apraksta, kas tika teikts un pievieno savus komentārus, kas ir tikai sagaidāmi ņemot vērā to, kas tika teikts. Piemēram pirmā runātāja, kura šausminās par to, ka tiek citēts nu jau kā 100 gadus miris klasiķis, kurš atbalstīja ASV dienvidus civilkarā, ka vajadzētu citēt POC tikai tamdēļ, lai būtu lielāka diversitāte un, ka viņa ir sarakstījusi miljons blogu, bet tie nav ņemti vērā pie viņas pieņemšanas darbā. Es saprotu vēlmi iekļaut studētajos darbos arī citas kultūras ne tikai grieķu vai romiešu, kā arī vēlmi piesaistīt studentsu, bet veids kā tas tiek mēģināts sasniegt ir vienkārši anti intelektuāls. Otrā runātāja izklausījās jau pēc cilvēka, kas tiešām saprot par ko runā un ir profesionāle, nevis rūdīta aktīviste. Trešais runātājs bija tieši tāds, kāds tas tika aprakstīts - runu sāka ar "yeeeeay, I got sliiides" un tad uzreiz sāka sūdzēties par to, ka konferences tiek taisītas vietās, kuras ir pilnas ar mikro- un makro- agresijām pret POC. Un protams, pati rozīnīte, kad viņš sāk runāt par to, ka būs jāpriviliģē POC balto cilvēku vietā, līdz tiks sasniegts ideālais krāsu līdzsvars.

Starp citu, šī bija paneļdiskusija, kur cilvēki ir speciāli aicināti izteikt savu viedokli, tamdēļ pārmetums, ka netiek uzdoti jautājumi runātājiem, bet gan izteikts viedoklis par tiem, manuprāt ir nevietā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-04-03 23:11 (saite)
Kudos par pacietību. Senāk mēģināju skatīties tādu incidentu materiālus, bet pēdējā laikā kļūst nelabi un dēļ sava (pieredzē gūtā) biasa pieņemu, ka tl;dr/w versijas no insaideriem ir pa lielam adekvātas.
Man tiešām nav skaidrs kādu instinktu vadīti cilvēki, kas paši sevi uzskata par 'objektīviem vērotājiem', cenšas to apoloģēt. Varbūt tāpēc, ka nav nekādi vērotāji, bet līdzjutēji..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?