chrono ([info]chrono) rakstīja,
Zelta vērta diskusija.

"Next she started talking about what another panellist would call “citational justice.” This is a process of “diversifying our footnotes, and trying to include more people, rather than following the same path that we have been led to our entire careers as classicists.” She described this as a way of “lifting as we climb.” The idea was that if you cite women [of colour] in your scholarship, instead of Basil Gildersleeve or “various scholars who are part of the canon,” then “that is how we are going to climb.”"

Arī šis termins: "citational justice." Lol.

Es ceru, ka nekad nenotiks tas, ka zinātnē cilvēki sāks citēt citus to ādas krāsas vai dzimuma dēļ. Lielākajā daļā gadījumu es nezinu kāda ir manis citētā autora rase vai pat dzimums, jo pēc vārda ne vienmēr var tik elementāri pateikt. Es arī to negribu zināt, jo vienīgais, kam ir nozīmē, ir viņu publikāciju saturam un pienesumam laukā.

Manuprāt arī autores vājuma brīdī izteiktais komentārs par to, ka "cerams, ka viņš ir pieņemts darbā savu nopelnu, nevis ādas krāsas dēļ" bija pilnīgi saprotams, ņemot vērā visu dotā dalībnieka runu, ko var īsi aprakstīt kā rasismu pret citas ādas krāsas pārstāvjiem jo viņu ir pārāk daudz viņa spēļlaukumā. Un tas noteikti nav klasificējams kā "harassment", kas bija oficiālais pamatojums viņas izslēgšanai no konferences apmeklēšanas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?